Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Kombucha pomaže za dobrobit organizma, ljepotu i vitalnost

Prvi zapisi o korištenju ovog čaja potječu iz razdoblja Tsin(Qin) dinastije, gdje je tada ovaj napitak bio poznat kao „Napitak besmrtnosti i eliksir života“

Kombucha
Foto: Kombucha

Danas, Kombucha čaj doživljava daljnje fenomenalno oživljavanje popularnosti širom svijeta i to ne samo među postavljenim Holivudskim jet  setom.  Ono što se rijetko spominje je, da je dobitnik Nobelove nagrade Solženjicin  imao karcinom, te da je pio napitak od Kombuche i uspio se oporaviti, te je čak i nakon toga napisao djelo posvećeno svojim iskustvima vezanim uz taj period svog života. Također bivši američki predsjednik R. Reagan pio je Kombuchu kada mu je dijagnosticiran karcinom i uspješno se oporavio.

Piće Kombucha snažan je biološki napitak, te prirodni adaptogen koji djeluje na širokom spektru za vraćanje organizma u ravnotežu i tako odličan dodatak prehrani za svaku osobu koja pazi na svoje zdravlje. Prema Hipokratovim tvrdnjama potpuno ozdravljenje nastaje kad potaknemo tijelo da liječi samo sebe, a dobrobit Kombuche djeluje upravo na tom principu.

Kombucha je prava biokemijska tvornica, jer sadrži probiotike, enzime, Vitamine B skupine, Vitamin C, antioksidanse, aminokiseline, minerale  i  važne organske kiseline od kojih su najvažnije: glukuronska, glukonska, mliječna, octena, jabučna. 

Postoje mnoge znanstvene studije o napitku Kombucha, koje prvenstveno dokazuju ruski istraživači, mnoge od tih supstanci posjeduju antibiotska i detoksikacijska svojstva, a imaju i važnu ulogu u biokemijskim procesima u ljudskom tijelu.

Supstance Kombuche ne ciljaju na određeni organ tijela, naprotiv pozitivno djeluje na čitav organizam, uspostavljaju normalno stanje u staničnim membranama bez ikakvih neugodnih nuspojava zahvaljujući svojim svojstvima koja pozitivno djeluju na metabolizam (izmjenu tvari),  omogućujući tako poboljšanje i stabilizaciju sveukupnog stanja organizma.

Kombucha pomaže kod :
•    Jačanja  imunološkog sustava,
•    Detoksikacije (izbacuje toksine i teške metale iz tijela),
•    Ima antitumorsko djelovanje,
•    Reguliranja metabolizma i probave, te sprječavanja propadanja crijeva,
•    Regulacije krvnog tlaka,
•    Upale zglobova, artritisa, reumatizma,
•    Ateroskleroze,  srčanog  infarkta, smetnji s hemoroidima,
•    Menopauze i menstrualnih grčeva,
•    Djeluje kao prirodni antibiotik i anti stresno,
•    Smanjenja žučnih, bubrežnih kamenaca, šećera, kolesterola i triglicerida,
•    Smanjenja  tjelesne  težine, ubrzavajući sagorijevanje masnoća, celulita,
•    Održavanja vitalnosti organizma, podizanja fizičke i psihičke energije,
•    Smanjenja bora, kod  problema s kosom i kožom,
•    Sportaša – usporava umor, jer ubrzava izlučivanje mliječne kiseline iz mišića

„Živo piće za živo tijelo“ 

Kombucha Pure lagano gaziran, dobiven fermentacijom bazne kombuche od najkvalitetnijeg japanskog zelenog čaja Sencha organskog porijekla visoke kvalitete, šećera i kombucha kulture, uz proces ultrafiltracije i infuzijom čajne arome.

Za razliku od masovne proizvodnje pića, Kombucha Pure nije pasterizirana i termički obrađena, tako da se niti jedna od živih bakterija i vitamina ne gube, dok se svježa, blago šumeća kvaliteta duguje prirodnoj proizvodnji organskih kiselina, a ne umjetnoj karbonizaciji.

Općenito se učinak djelovanja gljive može opaziti nakon nekoliko tjedana uzimanja čaja, jer poboljšava opće stanje organizma, također održava prirodno funkcioniranje, vitalnost i blagostanje.

Message