Obavijesti

Sport

Komentari 40

Cedevita od raja do poraza od Efesa: Šarić upropastio feštu

Cedevita od raja do poraza od Efesa: Šarić upropastio feštu
10

Košarkaši Cedevite izgubili su utakmicu osmog kola skupine B Eurolige u Zagrebu od Anadolu Efesa 81-75 i odgodili pitanje prolaska dalje za posljednja dva kola...

VIDEO

Početak posljednje četvrtine i trica Luke Babića donijeli su Cedeviti velikih 68-58 protiv Anadolu Efesa . Bila je to prednost koja je digla na noge prepun Draženov dom. No nije bilo dovoljno. Turci su serijom 11-0 došli do prednosti 75-70 koju do kraja nisu ispuštali za konačnih 81-75 .

Poraz Zagrepčanima znači da još uvijek matematički nisu sigurni sudionici Topa 16 Eurolige , nego će to trebati potvrditi pobjedom nad Milanom ili porazom manjim od osam koševa razlike, također u Zagrebu, ili pobjeodm na strani kod Laboral Kutxe , što je objektivno puno teže očekivati.

VIDEO

Više od 5000 duša ispunilo je Ciboninu dvoranu u želji da prisustvuje povijesnom uspjehu Mršićevih izabranika. No pritisak kao da je ostavio traga na igračima. Turci su na početku vodili 7-3, a Thomas Heurtel okrenuo je minus gostiju 11-7 u plus 17-13 nakon prvih 10 minuta.

Besprijekoran je među domaćinima bio Fran Pilepić . Raspištoljio se i ubacio tri trice u drugoj dionici za držanje priključka. Odgovorio mu je Brown i pokazao zašto zarađuje 1,7 milijuna eura u sezoni. Pridružio mu se i hrvatski reprezentativac Dario Šarić parirajući u skoku. Na velikom odmoru Efes je imao 42-39.

Cedevita je napokon proigrala u trećoj četvrtini. Nakon što se Efes odvojio na +6, slobodnim bacanjima Bilana i četvrtom tricom Pilepića iz četvrtog pokušaja (!) crveni su odjurili na 55-54, potom i produžetkom serije na 13-0 na 65-57. Na ulasku u zadnjih deset minuta Babić je zabio tricu za okruglih deset, ali tu su počeli problemi.

Turci nisu podlegli pritisku pune dvorane i zabijali su s distance u ključnim trenucima. Ulazile su trice Šariću, Batuku, a nekoliko je vezanih napada domaćina završavalo u bloku Efesa. Već je dvije minute prije kraja bilo jasno da to Mršićevi ne mogu dostići, a momčad Dude Ivkovića kupila si je šansu za ostanak u kombinacijama za drugi krug.

Najefikasniji pojedinac kod Cedevite bio je Miro Bilan s 18 poena i osam skokova, tek je koš manje ubacio Jacob Pullen , a dvoznamenkast učinak imali su i Fran Pilepić (12, sve trice) te Luka Babić (10; sedam skokova).

Kod Efesa je najbolji bio baš Dario Šarić s double-doubleom (16 koševa, deset skokova), 12 je dodao Derrick Brown, a po 10 Granger i Diebler .

Ni hajdukovci nisu pomogli

"Bili" tjedan u Zagrebu nogometaši Hajduka iskoristili su za posjet utakmici. Sjedili su Splićani tik uz teren i bodrili Cedevitu, ali nije išlo. Nadaju se da će i drugi zagrebački klub izgubiti za dva dana, kad Hajduk ide u goste Dinamu .

Slavko Midžor/PIXSELL

Euroliga, skupina B, 8. kolo:

  • Cedevita - Anadolu Efes 75-81 (13-17, 26-25, 26-15, 10-24)
  • Laboral Kutxa - Limoges 92-56
  • Olympiacos - Milano 73-63
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...