Obavijesti

Sport

Komentari 43

Stopostotni pred EuroBasket: Hrvatska je svladala i Izraelce

Stopostotni pred EuroBasket: Hrvatska je svladala i Izraelce
8

DEVET OD DEVET Hrvatska košarkaška reprezentacija sjajnom igrom u drugom poluvremenu srušila je Izrael u pripremnoj utakmici za EuroBasket u Areni (86-76)

VIDEO

I bez ozlijeđenih Marka Tomasa, Bojana Bogdanovića te Darija Šarića, koji je na treningu dobio udarac u oko i pauzirat će dva do tri dana, hrvatska košarkaška reprezentacija došla je do pobjede u posljednjoj pripremnoj utakmici uoči EuroBasketa. Pred oko 3500 ljudi u zagrebačkoj Areni Perasovićevi su izabranici slavili rezultatom 86-76.

Utakmica je počela u izjednačenom ritmu, a Mario Hezonja dobio je tri brze osobne pogreške pa je morao na klupu. Nakon prvih deset minuta imali smo minimalnu prednost 18-17, a onda su počeli problemi.

Izraelci su u prve tri minute druge dionice serijom 5-0 otišli na 26-23 i dobrom igrom Ohayona i Fischera, potom i Yvzorija, koji je zabio tri trice, na veliki odmor otišli na vrlo dobrih 43-32.

Hezonja se u nastavku vratio na parket i, uz Krunu Simona, pokrenuo Hrvatsku koja se vratila u egal dvije minute prije kraja treće četvrtine. Izraelci su u zadnju četvrtinu ponijeli +2, a onda je krenuo uragan domaćina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Damjan Rudež i Rok Stipčević dalekometnim šutevima preokrenuli su vodstvo na stranicu Hrvatske, a kad se tome pridodao i Luka Žorić, već je Hrvatska imala +9 (75-66) i tu je bio kraj priče.

Najbolji strijelci Hrvatske bili su Damjan Rudež i Rok Stipčević s 15 poena. Roko Ukić dodao je 12, a Tomić i Simon po 11.

U drugoj utakmici dana Bosna i Hercegovina uz 19 koševa Andrije Stipanovića pobijedila je Estoniju 85-76 i turnir završava na drugom mjestu s omjerom 2-1, iza Hrvatske koja ima 3-0.

Prvu utakmicu u skupini C EuroBasketa u Areni Hrvatska igra u subotu, 5. rujna s početkom u 21 sat protiv Slovenije. U istom terminu slijede utakmice protiv Grčke (6. rujna), Makedonije (8. rujna) te Nizozemske (9. rujna), a posljednju utakmicu prvog kruga igramo protiv Gruzije 10. rujna u 18 sati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem