Obavijesti

Lifestyle

Komentari 18

10 beauty tajni iz zemalja gdje žive najljepše žene na svijetu: Isprobajte ih na svojoj koži

10 beauty tajni iz zemalja gdje žive najljepše žene na svijetu: Isprobajte ih na svojoj koži
9

Korejke koriste puževu sluz, Panamke svaki dan piju kakao, Turkinje se njeguju blatom, Meksikanke jedu kaktuse, Grkinje uživaju u maslinovom ulju, Indijke vole kurkumu...

VIDEO

Briga o ljepoti i izgledu seže unatrag tisućama godina i donosi mnoštvo različitih recepata iz raznih kultura. Te su tradicije preživjele stoljeća i još uvijek postoje, pružajući ženama brigu o sebi i odličan osjećaj kakav zaslužuju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Bizarni anti-age tretmani 01:29

Jedinstvene tajne ljepote iz cijelog svijeta koje možete i same isprobati

Njega kože tijela ususret jeseni: Više losiona, manje pilinga...
Njega kože tijela ususret jeseni: Više losiona, manje pilinga...

1. Korejke koriste puževu sluz za glatku kožu

Staklena koža krajnji je cilj korejskih žena kada usavršavaju svoju rutinu njege. Međutim, jedan poseban sastojak gotovo svih dermatoloških proizvoda je puževa sluz ili mucin. On čisti i učvršćuje površinu kože uklanjajući mrtve stanice, posvjetljujući kožu i ispunjavajući je kolagenom za manje bora.

2. Panamke svaki dan piju čisti kakao

Izvorna čokolada s Kariba, posebno u Panami, bila je glavno piće za zdravlje lokalnog stanovništva za postizanje zdravijeg načina života i sjaja protiv starenja. Studija čak sugerira da najmanje 5 šalica čistog kakaovca dnevno, bez šećera i konzervansa, može zadržati hipertenziju i dijabetes na odstojanju.

3. Japanke nanose matchu na tjeme

Osim što pomaže u mršavljenju i jačanju imunološkog sustava, japanski zeleni čaj u prahu ili matcha ima još jednu dobrobit. Matcha također može pomoći u čišćenju vlasišta i kose te potaknuti njezin rast. Uz pomoć mješavine avokada, jogurta, kokosovog ulja, meda i matche napravite masku ​​za kosu, od korijena do vrhova.

4. Turkinje se njeguju blatom

Žene u Turskoj koriste blatne kupke ne samo za umirivanje kože, već i za ublažavanje stresa. Prirodne blatne kupke u njihovoj zemlji nastaju od termalnih izvorskih voda koje u kadu unose sumpor i druge minerale. Ove komponente izvlače nečistoće iz kože, poput mrtvih stanica, a temperatura opušta bolne mišiće i zglobove.

5. Meksikanke jedu kaktuse kako bi hidratizirale kožu

Kaktusi se često kuhaju kao specijaliteti ili kao glavna namirnica na feštama i okupljanjima. Međutim, Meksikanke izvlače više koristi od ove namirnice bogate hranjivim tvarima. Također ih nanose na lice za hidrataciju i sjaj, zbog brojnih vitamina, fitokemikalija i polisaharida koji pomažu koži zadržati vlažnost. 

Priprema za sve hladnije dane: Pravilna njega osjetljivih usana
Priprema za sve hladnije dane: Pravilna njega osjetljivih usana

6. Kineskinje koriste rižinu vodu za pranje lica

Rižina voda se koristi u istočnoj Aziji više od 1000 godina u ljepoti i kozmetici. Čak ni sada dobrobiti rižine vode ne zanemaruju žene u Kini kada je u pitanju postizanje mladolikog lica i zdrave, sjajne kose. Njezina upotreba je neograničena - uključujući kupke, čišćenje kose, tonik za lice i zaštitu od sunca.

7. Grkinje uživaju u maslinovom ulju

Grčka je vrlo bogata stablima maslina i bogatom proizvodnjom maslinovog ulja. Nije ni čudo da njihove žene uključuju masline u gotovo sve režime ljepote i prehrane kako bi postigle dug život i zdravu kožu. Maslinovo ulje također hrani kožu sprječavajući kožne bolesti izazvane suhoćom.

8. Istočnoafričke žene mažu se shea maslacem

Istočnoafričke žene blagoslovljene su bogatom kulturom shea maslaca koji se koristi za ljepotu i zdravlje. Shea orasi se skupljaju sa stabla kako bi se proizvele tone ovog sirovog maslaca bogatog uljem. Ovaj maslac umiruje suhu kožu, akne i opekline, dajući lokalnom stanovništvu zdravu i hidratiziranu kožu.

9. Tajlanđanke se detoksiciraju čajem od limunske trave

Tajlandske žene su navikle na različite verzije biljnih čajeva koje koriste za mršavljenje i druge rutine njege tijela. Međutim, jedno piće koje se često koristi je čaj od limunske trave, koji potiče vrhunske performanse, dobar san i oslobađanje od stresa. Također pomaže kod zdravlja usne šupljine i nadutosti.

10. Indijke konzumiraju kurkumu kao hranu i koriste je kao kozmetiku

Kurkuma je vjerojatno jedan od najčešće korištenih sastojaka u ljepoti i hrani indijskih žena. Osim što daje začin i okus lokalnim jelima, ona nudi nutritivno bogatu alternativu maskama za lice. Uz malo jogurta i žlicu meda, pastu od kurkume možete nanijeti na kožu kako biste dobili življi, blistaviji izgled, donosi Bright Side.

Za top volumen kose: Napravite si hit blowout frizuru iz ‘90-ih
Za top volumen kose: Napravite si hit blowout frizuru iz ‘90-ih
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju