Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

10 blagodati octa: Dezinficira, omekšava veš, uništava korov...

10 blagodati octa: Dezinficira, omekšava veš, uništava korov...

Osim što dezinficira razne površine, ocat ima svojstvo izbjeljivanja pa je odličan izbor za čišćenje kupaonice i zahoda. Također, bijeli ocat je odličan prirodni omekšivač rublja

VIDEO

Bijeli ocat koristan je za mnogo toga u kućanstvu, a domaćice već od davnih vremena znaju da je izvrsno sredstvo za pranje i njegu rublja. Odličan je za ljepotu tijela, ali i za čistoću kuće. Osim toga, prirodan je pa nema udisanja štetnih kemikalija kao kod mnogih preparata koje možete pronaći u trgovinama.

POGLEDAJTE VIDEO Kako se riješiti neugodnog zadaha od luka:

Pokretanje videa...

luk 01:13

Donosimo vam ideje na koje ga sve načine možete koristiti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Uklanja neugodne mirise

Bijeli ocat pomaže uništiti bakterije koje se na odjeći mogu gomilati zbog znoja koji se uvukao u tkaninu, a dobar je i za svježiji miris vaših ručnika. Dodajte pola šalice octa u perilicu tijekom ciklusa ispiranja i to bi trebalo biti dovoljno.

No, ukoliko se radi o neugodnim mirisima kojih se ne možete lako riješiti, tada u lavor uspite hladnu vodu i dodajte octa pa namočite problematični komad odjeće. Ostavite oko 20 minuta pa ubacite u perilicu.

Radite od kuće i nemate klimu? Deset trikova kako to preživjeti
Radite od kuće i nemate klimu? Deset trikova kako to preživjeti

2. Uklanja mrlje

Želite li se riješiti mrlje na tkanini, posprejajte problematično područje octom i ostavite neka tako stoji 15-ak minuta. Ukoliko se radi o tvrdokornijoj mrlji, tada ocat pomiješajte sa soda bikarbonom, nanesite na mrlju i ostavite neko vrijeme pa isperite. Ponovite postupak ako vidite da mrlja nije do kraja uklonjena.

Home loundry dyring in garden

3. Omekšava tkaninu

Bijeli ocat je odličan prirodni omekšivač od kojeg će vam odjeća, a posebno ručnici, biti vrlo mekani. Ulijte pola šalice octa u odjeljak gdje se inače stavlja omekšivač i to neposredno prije posljednjeg ciklusa ispiranja - tada je najučinkovitiji jer uklanja ostatke otopljenih tvari i deterdženata koji se mogu naći u vodi u ciklusima između pranja i centrifuge, healthylifeboxx.com.

4. Čisti stakla

U boci sa raspršivačem napravite mješavinu vode i octa pa njome perite prozore. Na ovakav način stakla su domaćice prale od davnina. One su ga nakon pranja glancale novinskim papirom, a vi možete posegnuti za papirnatim ubrusima.

Produljite trajnost izrezanom avokadu u posudici s vodom
Produljite trajnost izrezanom avokadu u posudici s vodom

5. Ubija korov 

Vrtlari kažu kako je bijeli ocat savršeno prirodno sredstvo za uklanjanje korova ili neželjene trave iz vrta. Dovoljno ga je pošpricati na određeno područje, i to je to.

6. Daje kosi sjaj

Za lijepu, mekanu i sjajnu kosu pomiješajte ocat i vodu u omjeru 1:2. Nanesite to na kosu, ostavite deset minuta pa isperite toplom vodom.

7. Neutralizira miris cigareta 

Jednostavno ulijte ocat u zdjelicu i stavite u dio sobe u kojem se osjeća smrad, neutralizirat će ga.

8. Dezinficira kupaonicu 

Osim što dezinficira razne površine, ocat ima svojstvo izbjeljivanja pa je odličan izbor za čišćenje kupaonice i zahoda. Stavite u bočicu sa sprejem ocat i vodu u omjeri 1:2 i pošpricajte po površini koju čistite.

Trik kako da umjetne biljke ne budu prašnjave i svježe mirišu
Trik kako da umjetne biljke ne budu prašnjave i svježe mirišu

9. Odčepljuje odvode

Potrebni su vam soda bikarbona i ocat. Najprije u odvod stavite nekoliko žlica sode, a potom ulijte nešto octa. Odmah ćete vidjeti reakciju. Na kraju isperite toplom vodom. Neki ljudi savjetuju da se soda i ocat nakon što se zapjene ostave oko sat vremena u odvodu ili čak preko noći.

10. Uklanja mrlje s tepiha 

Kod mrlja na podu pomiješajte dvije litre vruće vode sa čašom octa i time operite pod. Ako se radi o mrljama na tepihu, tada izlijte malo octa direktno na mrlju pa preko toga stavite malo deterdženta. Ostavite da se osuši pa istrljajte četkom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje