Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

10 frizura za žene u 40-ima: Bit će odvažne i samouvjerene

10 frizura za žene u 40-ima: Bit će odvažne i samouvjerene

Ženama u ovoj dobi preporučuje se kratki ili dugi bob, razigrana pixie frizura te slojevito ošišana kosa. Dobar stilist napravit će sloj na razini vaših skladnih jagodica ili gracioznih vilica

VIDEO

Ako imate 40 godina i kusur, nemojte se tvrdoglavo držati jedne frizure godinama, jer s frizurom vrlo lako možete naglasiti vaše crte ili oblik lica. Žene u dobi iznad 40 godina trebale bi promijeniti frizuru koju nose godinama jer se i sama struktura vlasi godinama mijenja. Iako to mnogi ne žele čuti, nažalost je tako. Kosa postaje sve suša i zahtijeva posebnu njegu. Dobra frizura doista može uspješno skinuti godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ana Nikolić 01:04

Ženama u ovoj dobi preporučuje se kratki ili dugi bob, razigrana pixie frizura te slojevito ošišana kosa. Dobar stilist napraviti će sloj na razini vaših skladnih jagodica ili gracioznih vilica, tako da dijelovi kose usmjeravaju nešto što želite naglasiti, a vi ćete izgledati još ljepše.

- Jedino što za žene starije od četrdeset godina nije je frizura jest koja nije autentična. Nemojte se skrivati od godina jer starenje je privilegija - kaže Stacey Ciceron, frizer i edukator, piše Health.

Ovakve su frizure vrlo praktične jer ne zahtijevaju dugotrajno stiliziranje ispred ogledala.

Evo nekoliko sjajnih ideja za frizure u dobi iznad 40:

1. Nedefinirani kovrčavi bob

- Ne postoje pravila o tipu kose koju bi trebala imati žena starija od 40 godina. Ona bi se više trebala koncentrirati na to koja frizura odgovara njezinom načinu života, izboru stila i najvažnije njenom tipu kose -  kaže Michelle Sultan, frizerka poznatih i direktorica Imbue Curlsa. 

Njezin omiljeni stil je klasični bob koji se može nositi kovrčav, valovit ili izravnat. 

Za žene iznad 40 preporučuje kovrčavi bob, a tajna je osigurati da kovrče budu hidratizirane i navlažene. Koristite intenzivne maske za obnavljanje kovrča, nakon čega možete staviti gel za oblikovanje kovrči ili pjenu. 

Rep, šiške i pletenice: Hit frizure s modnih revija za jesen i zimu
Rep, šiške i pletenice: Hit frizure s modnih revija za jesen i zimu

2. Sjajni razigrani valovi

Ovo je frizura koja od vas zahtijeva stiliziranje na četku. Prije nego krenete raditi ovakvu frizuru obavezno je morate njegovati kako bi bila mekana i sjajna. Dodajte malo ulja za poboljšanje sjaja. 

Uvijeni krajevi mogu dati omekšati tvrde crta lica. 

- U bilo kojoj dobi, vaša bi kosa trebala biti zdrava i u najboljem stanju. Ova frizura za mene odiše najboljim godinama i pruža novu razinu samopouzdanja - govori Michelle. 

3. Bob u A liniji

Kod ove frizure je kosa kraća kod vrata nego kod lica. Ona odgovara svakom tipu kose i može se stilizirati na razne načine. 

- Mnogo je snažnih i odvažnih frizura. Sviđa mi se oštar bob u duljini brade. Upotrijebite balzam za ravnanje i sušite kosu usmjeravajući sušilo za kosu prema dolje. Koristite ravnu ili okruglu četku. Završite ovu frizuru s proizvodom koji će vašoj kosi podariti visoki sjaj - kaže  Frédéric Fekkai, stilist brojnih zvijezdi.

Frizura kao iz salona: Napravite ju sami pomoću ovih 5 koraka
Frizura kao iz salona: Napravite ju sami pomoću ovih 5 koraka

4. Razigrani pixie

- Žene s kraćom kosom nakon 40 godina obično pokazuju samopouzdanje. Također, nakon mnogo godina bojanja ili izbjeljivanja kose, žene trebaju prijeći na oblikovaniju i sofisticiraniju frizuru - objašnjava Fekkai. 

Ako ne volite tradicionalnu pixie frizuru ili vam je previše jednostavna, na dlanove stavite pjenu za kovrče i protrljajte između vlasi kako biste napravili razigrani izgled. 

5. Dugački bob 

Ova frizura je zaista bezvremenska i super jednostavna. Okružuje lice svojom dužinom koja uglavnom dolazi do ramena ili do ključne kosti. Lako ju je za njegovati i super za stilizirati! 

- Kod ove frizure nemojte sakrivati kosu iza uha. Podignite glavu visoko i samouvjereno nosite ovu frizuru - govori Michelle.

Deset frizura za vrlo tanku kosu
Deset frizura za vrlo tanku kosu

6. Malo dulji pixie

Za ovu frizuru potreban vam je minimalan napor kako biste ju stilizirali. Pixie stoji mnogim ženama, pogotovo onima koje imaju dobru teksturu kose.

Klasična pixie frizura glumice Charlize Theron savršena je za žene iznad četrdesete, ali i za svaku drugu dob. Kako je stilizirati? 

- Stavite malo gela na ruke i oblikujete pixie frizuru po želji - kaže Fekkai. 

7. Chic pixie

Ova varijanta idealna je za one s kovrčavom kosom. Poznata je po tome što je sa strane kratka, a dužina kosa ostaje pri vrhu. Kada stilizirate, odlučite se za proizvod koji poboljšava kovrče.

S dužinom na vrhu i kratkim donjim slojem, oni s tankom kosom cijenit će kako ovaj stil dodaje volumen.

8. Slojeviti bob s šiškama

- Dobra frizura odnosi se na klijentovu osobnost i teksturu kose. Za dugo lice ovalnog oblika vrlo je pogodan bob stil, od duljine brade do dužine ramena, sa šiškama - objašnjava Fekkai.

Idealna frizura prema Zodijaku
Idealna frizura prema Zodijaku

9. Bob na jednu stranu

- Uvijek je lijepo vidjeti osobu stariju od 40 godina s kreativnim samoizražavanjem. Ovakva frizura pokazuje karakter, osobnost, eleganciju i samopouzdanje - kaže Fekkai.

Odvažite se baš kao i Charlize Theron te isprobajte ovaj avanturistički bob s jednom kratkom stranom, i drugom koja se proteže do duljine brade ili duže. 

- Mislim da ako niste nešto isprobali do 40-te, možda je vrijeme da sada pokušate. Maknite se iz zone komfora i napravite ono što niste prije radili. Divlje i avanturističko za svakoga je drugačije - dodaje.

10. Divlji lav 

- Volim ovakvu frizuru, posebno na kovrčavu kosu. Ona uokviri lice, a šiške dodaju malo 'drame', što je seksi. Samo zato što imate više od 40 godina, definitivno se ne biste trebali zadovoljiti s onim što vam drugi kažu da biste trebali imati. Pomaknite granice - starije nije dosadno, zato se nemojte ustručavati isprobati nove, avanturističke stilove - govori Michelle. 

Kako biste pojačali vaše kovrče kombinirajte hidratacijski serum s uljem, a za volumen dodajte malo pjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'