Lifestyle

Komentari 0

10 novih hobija koje su djeca isprobala u protekloj godini

10 novih hobija koje su djeca isprobala u protekloj godini

Gotovo dvije trećine djece u proteklih godinu dana okrenulo se glazbenim igrama kako bi poboljšali svoje raspoloženje, tvrdi novo istraživanje koje je provedeno na 1000 njih

Istraživanje na 1000 djece, u dobi od 5 do 12 godina, pokazalo je kako 18 posto njih prilikom odabira nove aktivnosti smatra da je važno da ona uključuje glazbu, dok 31 posto žele biti kreativni.

Troje od deset djece je reklo kako su u posljednjih 12 mjeseci bili više kreativni, a 64 posto je priznalo kako su aktivnosti koje su bile povezane s glazbom pozitivno utjecale na njihovo ukupno raspoloženje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ipak, 32 posto aktivnosti bile su online u proteklih godinu dana. Također se pokazalo da je više od polovice djece otkrivalo mjesta za samoizražavanje i učenje putem pozitivnih aktivnosti za jačanje raspoloženja.

Istraživanje je također otkrilo da se najugodnija zabava vrtjela oko tehnologije, uključujući gledanje YouTubea, igranje aplikacija (37 posto), fotografiranje i uređivanje fotografija (15 posto).

Ostali novi hobiji koje su djeca istraživala su uključivala pečenje (40 posto), crtanje (37 posto), igranje kockicama (29 posto) i učenje glazbenih instrumenata (14 posto).

Istraživanje je provela 'The Lego Group' kako bi lansirali svoju novu VIDIYO glazbenu igru.

- Igra i glazba mogu imati energizirajuće i opuštajuće učinke. Kombinacija glazbe i igre nudi učinkovito poboljšanje raspoloženja, kao i  mogućnosti za zabavu - za koju znamo da je sada važnija nego ikad - rekla je znanstvenica i savjetnica za psihologiju glazbe, dr. Victoria Williamson.

Istraživanje je također otkrilo da djeci nedostaje viđanje s prijateljima i igra na igralištima. Unatoč tome, gotovo trećina uživa u mogućnostima virtualnog otkrivanja novih hobija sa svojim vršnjacima, piše Mirror.

Top 10 novih hobija koje su djeca isprobala u proteklih godinu dana

1. Pečenje

2. Kuhanje

3. Sudjelovanje u kvizovima

4. Igrice na aplikacijama

5. Crtanje

6. Igranje društvenih igara ili karata

7. Vježbanje 

8. Šminkanje/uljepšavanje drugih na primjer lakiranje maminih noktiju

9. Izrađivanje rukama npr. izrada nakita

10. Snimanje i dijeljenje videozapisa

Najčitaniji članci