Lifestyle

Komentari 7

10 trikova s kojima će vam auto uvijek biti čist, mirisan i uredan

10 trikova s kojima će vam auto uvijek biti čist, mirisan  i uredan

Vazelin za interijer, rukavica od mikrovlakana za pranje i stara četkica za zube mogu biti vaši saveznici u održavanju auta čistim. Donosimo trikove i alate koji će vam to olakšati

Četkicom za zube iščetkajte prašinu i prljavštinu sa sjedala

Uklanjanje prljavštine i prašine između šavova prilično je jednostavno ako koristite staru četkicu za zube. Iščetkajte prljavštinu i za tren ćete dobiti čisto i lijepo sjedalo!

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za lakše čišćenje doma

Koristite rukavicu s mikrovlaknima za čišćenje automobila

Da biste oprali auto bez da ga ogrebete ili da vam ostanu dlačice od četke nakon pranja, koristite običnu rukavicu za čišćenje s mikrovlaknima. Upija puno vode i sapuna, a moći ćete doći i do svih onih teško dostupnih mjesta. 

Obrišite prašinu otvora za klimu s četkicom sa spužvastim nastavkom

Ventilacijski otvori za automobile su često prašnjavi najviše stoga što ih je teško očistiti. Rješenje za taj problem je četkica sa spužvastim nastavkom, koja se inače koristi za slikanje. Prvo suhom prebrišite prašinu, potom ju nasprejajte sa sredstvom za čišćnje i operite sve rešetkice. 

Vjetrobransko staklo operite vlažnom maramicom za bebe 

Vjetrobran održavajte čistim pomoću dječjih maramica. Jedna maramica može učinkovito očistiti veliku površinu, a skida i skorenu prljavštinu.

Dezinfekcijski sprej za ugodan miris iz klime

Ako se želite riješiti neugodnih mirisa koji dolaze iz vašeg klima uređaja, pokušajte posprejati dezinfekcijski sprej na vanjskom dijelu klime (ispod vjetrobrana). To će vašu vožnju učiniti ugodnijom.

Prebrišite kožni dio upravljačke ploče vazelinom 

Vazelin izvrsno djeluje na dijelove upravljačke ploče s kožom jer sprječava isušivanje i čisti površinu te joj daje lijepi sjaj. Vazelin štedi vrijeme, učinkovit je i jeftin.

Obavezno očistite unutrašnjost vjetrobranskog stakla

Dakle, gotovi ste s čišćenjem automobila izvana, sada poradimo na unutrašnjosti. Poboljšajte vidljivost vjetrobranskog stakla pomoću krpe s mikrovlaknima. 

Prije usisavanja pospite sodu bikarbonu 

Soda bikarbona može ukloniti neugodne mirise s tepiha i presvlaka automobila. Pospite ju i ostavite par minuta, potom usisajte.

Uklonite stare naljepnice za automobil fenom za kosu

Iako uklanjanje naljepnica nije tako lako kao njihovo postavljanje, ovaj trik će vam znatno olakšati posao. 

Držite silikonske kalupe za muffine u držačima čaša

Razne mrvice, prljavština i prašina lako mogu ući u vaše držače za čaše. Ako tu stavite silikonske kalupe a muffine, kad se zaprljaju jednostavno ih odnesite doma i operite. A držači za čaše će i dalje biti čisti.

POGLEDAJTE PRIPREMU AUTA ZA NOVU SEZONU "ZVIJEZDE VRIŠTE": 

Najčitaniji članci