Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako čuvati hranu u automobilu

Kako čuvati hranu u automobilu
1

Da bi hrana bila sigurna za konzumiranje, moramo izbjegavati 'opasnu zonu'. Bakterije najbrže rastu u rasponu temperatura između 4 °C i 60 °C, a upravo su takve temperature često u automobilima

VIDEO

Sigurno ste puno puta do sada držali hranu u autu. Možda ste išli u trgovinu kupiti namirnice za nadolazeći tjedan, možda se spremate otići na put preko vikenda ili ste možda pokupili hranu iz restorana za doma. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zdrave namirnice 01:33

Koji god bio razlog zbog kojeg u autu imate neke namirnice, treba paziti na na sigurnost hrane. To je posebno važno ako u vašem kućanstvu žive djeca mlađa od 5 godina, trudnice, stariji od 65 godina ili netko tko boluje od određenih bolesti, poput raka ili dijabetesa. Da bi hrana bila sigurna, moramo izbjegavati 'opasnu zonu'. Bakterije najbrže rastu u rasponu temperatura između 4 ° C i 60 °C. 

Temperatura automobila

Tijekom vrućih ljetnih dana temperatura u autu bez klime može doći do 'usijanja'. To znači da će vam hrana postati vrlo brzo jako vruća. Nijedna hrana ne bi trebala biti dugo izložena takvim temperaturama, ali i veći problem od same hrane su omoti ili posudice u kojima stoji hrana jer većinom nisu dizajnirani za visoke temperature. 

Kako čuvati hranu u automobilima

Općenito, hrana u automobilu bi trebala biti u hladnjacima. S druge strane, vruća hrana treba ostati vruća.  Stavite hladnu hranu u hladnjak sa ledom. Neka hrana bude na otprilike 4 Celzijeva stupnja ili niže jer to sprječava rast bakterija. Piće isto držite u hladnjaku. Ako nosite narezano voće i povrće, humus, guacamole ili jogurt, to isto trebate čuvati u hladnjaku. 

U hladnjake bi trebali staviti i hranu koja je manje osjetljiva na visoke temperature poput energetskih pločica i orašastih plodova.

Kvarljiva hrana poput mliječnih proizvoda i salata koje sadrže majonezu posebno su opasne i treba ih izbjegavati. Meso može biti posebno opasno, pa i njega treba izbjegavati. 

Zdravo crijevo središte je snažnog imuniteta
Zdravo crijevo središte je snažnog imuniteta

Sigurnost hrane odnosi se na svu hranu, bez obzira je li svježa ili smrznuta. Ni klima uređaj ne čuva niti održava hranu hladnom. Čak i ako klima uređaj u vozilu radi savršeno, temperatura zraka koji izlazi iz otvora obično je iznad temperature smrzavanja, tako da smrznutu hranu ne treba dugo ostavljati u vozilu s uključenim klima uređajem, piše Reader's Digest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena
MOŽE BITI OPASNO

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena

S obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za danas poslijepodne važno je znati što izbjegavati dok vani grmi. Nije dobro stajati kraj prozora, otvorenih vrata, metalnih stupova, slavina...
Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost
UTJECAJ PLANETA

Dnevni horoskop za utorak 21. svibnja: Djevicama će novo poznanstvo testirati vjernost

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 21. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje