Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

11 pogrešaka u kuhanju koje nastavljamo činiti iz navike, a zbog toga jela imaju lošiji okus

11 pogrešaka u kuhanju koje nastavljamo činiti iz navike, a zbog toga jela imaju lošiji okus
6

Pojednostavite svoj rad u kuhinji i pripremite ukusnije obroke, izbjegavajući neke pogrešne navike u kuhanju koje ste stekli tijekom života, a sklone su uništavati jela

VIDEO

Neke greške često radimo u kuhinji, najčešće iz navike, a evo što bismo trebali učiniti kako bismo svoju rutinu kuhanja učinili jednostavnijom:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zrinka Janković VIDEO

1. Povrće kuhamo predugo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Povrće sadrži puno zdravih hranjivih tvari, a dugotrajna toplinska obrada ne samo da smanjuje količinu tih tvari, već i čini jela od povrća manje ukusnima. Izvrsna alternativa dugom dinstanju i kuhanju je kuhanje povrća na pari.

Sedam začina koje morate imati - s njima je svako jelo ukusnije
Sedam začina koje morate imati - s njima je svako jelo ukusnije

Prema riječima kuharice i dijetetičarke Michelle Dudash, kuhanje na pari čini našu prehranu zdravijom i ukusnijom.

2. Zanemarujemo sol u kruhu s kvascem

Garancija za dobro pecivo je visokokvalitetni kvasac. Kako se pokazalo, kvasac možete kontrolirati solju. Dakle, ako želite da vam tijesto brže naraste, nemojte ga soliti. Ali, treba pripaziti jer ako tijesto ostavite potpuno bez soli, kruh će izgubiti sav svoj volumen.

3. Vodu ne solimo prije kuhanja jaja

Jaja su jedna od najpopularnijih namirnica, ali se obično brzo skuhaju, iako se taj proces može poboljšati jednostavnim trikom - posolite vodu prije kuhanja. Zahvaljujući soli, bjelanjak će ostati unutar ljuske čak i ako ona pukne. Slana voda pomaže da se bjelanjak brže zgruša.

4. Ne namačemo krumpir

Namakanje krumpira u vodi pomaže u uklanjanju viška škroba i čini ga više dijetnim. Također, višak škroba može stvoriti ljepljivi film izvana. Ostavite krumpir u hladnoj vodi nekoliko sati i primijetit ćete da voda na dnu postaje tamna. S vremena na vrijeme možete promijeniti vodu kako biste uklonili škrob koji bi mogao ostati na krumpiru.

Vodič kroz proljetne namirnice: Paprika je puna vitamina, a šparoge su odlične za dijetu
Vodič kroz proljetne namirnice: Paprika je puna vitamina, a šparoge su odlične za dijetu

5. Rižu ne kuhamo sa zelenim čajem

Riža sa zelenim čajem tradicionalno je japansko jelo, obogaćeno okusom čaja i zdravim hranjivim tvarima iz čaja.

6. Povrće nakon blanširanja ne peremo u hladnoj vodi

Blanširano povrće često ostavljamo vrućim, čekajući da dođe na red za korištenje u receptu. No, kako bi okus ostao dobar, a tekstura hrskava, možete ga oprati u hladnoj vodi ili čak staviti na led. Ako to ne učinite, toplinski procesi neće prestati, kao ni kuhanje.

7. Ciklu ne kuhamo u mikrovalnoj

Povrće kuhamo i kad nemamo puno vremena. Ali postoji vrlo učinkovit i brz način kuhanja cikle - u mikrovalnoj pećnici. Uzmite ciklu prosječne veličine, probušite je, zamotajte u papir i pecite u mikrovalnoj pećnici oko 5 minuta.

8. Češnjak gulimo komad po komad

Sati koje provodimo u kuhinji izgrađeni su od mnogo malih stvari koje se na prvi pogled čine jednostavnim, na primjer, češnjak gulimo jedan po jedan komad. Mnogo je učinkovitije prepoloviti glavicu češnjaka, staviti je na stol i 'udariti' nožem. Kako bi postupak bio jednostavniji, prvo uklonite korijensko područje, donosi Bright Side.

9. Omlet posolimo na početku kuhanja

Soljenje jaja na početku kuhanja je greška koja uništava strukturu jaja i čini ih vodenima, bolje je posoliti ih na kraju kuhanja, prema mišljenju kuhara Gordona Ramsayja. Smatra da je to najvažniji dio kuhanja najboljih jaja.

Povrće nemojte podgrijavati, ali ako morate - evo kako to učiniti
Povrće nemojte podgrijavati, ali ako morate - evo kako to učiniti

10. Za pohani kruh koristimo svježi kruh

Svježi kruh izgleda vrlo privlačno, ali nije najbolja opcija ako želite napraviti francuski tost, odnosno pohani kruh. Bolje je koristiti stari kruh, on će upiti više mješavine jaja i zadržati svoj oblik. Ako je kruh presvjež, možete ga osušiti u mikrovalnoj pećnici.

11. Kavu ne solimo

Iako je dodavanje soli kavi popularna tradicija u mnogim zemljama, može se činiti kao nešto egzotično. Ali sol ne samo da kavi daje nove okuse, već može i spasiti kavu ako je previše gorka. Stručnjak za prehrambene znanosti Alton Brown predložio je 2009. dodavanje soli u epizodi svoje kuharske emisije. Rekao je da sol neutralizira gorčinu bolje od šećera, a također izglađuje ustajali okus vode. Prema Brownu, u svaku šalicu vode trebate dodati pola žličice soli i 2 žličice kave. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'