Lifestyle

Komentari 53
PREPOZNAJTE IH NA VRIJEME

13 znakova koji ukazuju da je vaša veza osuđena na propast

Gotovo uvijek možete uočiti iste vrste znakova neuspjelog odnosa, uključujući ogorčenost, nepoštovanje, nepovjerenje, distancu, obrambenost i prezir

Mnogi parovi ne prepoznaju znakove koji ukazuju da je njihovoj vezi došao kraj. Nitko, pa čak ni vaša majka, ni najbolja prijateljica, ne mogu vam uistinu reći kako znati kada je vaša veza gotova. To je nešto što odlučujete s partnerom, a na vama je da primijetite znakove upozorenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Puno je znakova koji vas mogu upozoriti na predstojeću propast, signalizirajući da je vaša veza gotova i da je vrijeme za prekid.

1. Vašoj vezi nedostaje komunikacije 

Ako ne komunicirate u vezi i ne možete stvari rješavati na taj način onda vaša veza baš i nije idealna. Ako rijetko govorite 'volim te', 'kako si', 'nedostaješ mi', a više 'nemam sad vremena', 'pokupi ovo', 'rekla sam ti', to je znak da je vaša veza u nevolji.

2. Nemate seksualni život

Odsutnost seksualnih aktivnosti može se činiti kao uobičajena pojava u dužim vezama, ali to baš i nije tako. Ako vam seks ne donosi radost i nemate volje za njega i postao vam je dosadan, to je čisti znak da na tome morate poraditi jer su se strasti očito izgubile.

3. Imate nisko samopoštovanje

U zdravoj vezi, partneri bi se međusobno trebali podržavati i jedan drugog bodriti i uveseljavati. Ako vam partner samo smanjuje energiju i ne pomaže vam kada vam je najpotrebnije, onda je to znak malo većeg problema. Takva veza mogla bi ubrzo završiti.

4. Nemate vremena jedno za drugo

Ne trebate provoditi svaku sekundu zajedno, ali određeno vrijeme biste trebali provoditi skupa i zabavljati se. Provođenje vremena zajedno najvažniji je dio veze jer vam pomaže da upoznate partnera i pomaže vam da se više povežete.

Ako nemate vremena jedno za drugo to je klasični znak da vaša veza neće uspjeti.

5. Gubite prijateljstva

Jedna od teških stvari u vezama je ta što one ne spajaju samo dvoje ljudi, već spajaju i dva društvena kruga. Ponekad se ti krugovi međusobno oblikuju, a kada veza propadne propadnu i ti krugovi koje ste možda voljeli.

Osim toga, ako ste se prestali viđati s određenim prijateljima jer ih vaš partner nije volio, niti su oni voljeli vašeg partnera, to je isto znak da nešto nije u redu jer ako voli vas voljeti će i vaše prijatelje.

6. Ne zabavljate se zajedno

Ljudi rade sve vrste stvari da bi se zabavili, izlaze u barove, bave se sportom, planinare itd. Ako vaš popis zabavnih stvari više ne uključuje vašeg partnera, postoji razlog.

Vrlo su male šanse da će takva veza preživjeti.

7. Natječete se

Vaša veza nije nikakvo natjecanje. Rutinsko podsjećanje partnera da ste sinoć kuhali, tako da on mora taj dan ili da ste vidjeli njihovu obitelj prošlog vikenda, tako da ovaj vikend moraju vidjeti vašu, može brzo dovesti do prekida. Takve stvari se u vezi ne rade.

8. Trošite svu svoju energiju za ništa

Najgore je kada se trudite za nešto, a to nešto vam nije uzvraćeno i od toga ne dobivate ništa. Vaša veza bi se trebala sama razvijati i graditi. Ako stvari ne idu naprijed te izmiču kontroli, najbolje bi bilo otići. Pogotovo ako se u vašoj vezi trudi samo jedna strana.

9. Uvijek se borite oko istih problema koji se nikad ne riješe

Borba oko potpuno istih stvari iznova i iznova, nije dobra stvar. Učestale svađe oko istih i malih stvari znak su da je vaša veza osuđena na propast. Ako ne uspijete to riješiti, vrijeme je da otiđete.

10. Ne prihvaćanje kritike 

Ako partneru nešto kažete, a sve što on radi je samo vraćanje nazad kritike, bez da zapravo sluša što mu vi govorite, vaša veza ima problem. Ako vidite da s tim ne možete ništa postići i da je svaki put isto, to jest da je krivnja svaljena na vas, prekinite vezu.

11. Nemate podršku

Podržati partnera (i dobiti podršku od njega) je nužno za opstanak veze. Ako toga više nema zapitajte se je li vrijedno ostanka.

12. Očito je da zadovoljstvo traži negdje drugdje

Ako primijetite da vaš partner više voli provoditi vrijeme negdje drugdje nego sa vama, i da ga sve osim vas čini sretnim i zadovoljnim, vaša veza je gotova, a da niste toga ni svjesni.

U takvoj vezi jednostavno nema prostora za vas, a ni sreće. Ako ostanete samo će vam slomiti srce.

13. Ne želi pomoć

Dobra vijest je da se sve to može popraviti, ali za popravak je potrebno dvoje. Ako ne želite pomoći sami sebi i vašoj vezi onda za vas nema uspjeha. Ako uistinu volite svog partnera i želite poboljšati vaš odnos onda i radite na tome.

Zajedno otiđite kod terapeuta ili kod nekoga tko bi vam mogao pomoći. Sve se može riješiti ako ste voljni sudjelovati na vrijeme, piše Your Tango.

Najčitaniji članci