Lifestyle

Komentari 3

15 znakova da vam u životu nije tako loše kako se možda čini

15 znakova da vam u životu nije tako loše kako se možda čini

Nemojte odustati od svojih snova, koliko god vam to ponekad zvučalo djetinjasto. Imate pravo zamišljati što želite od svog života i sanjati kako ćete to ostvariti

Ponekad se čini da se sve raspada, katastrofa se niže jedna za drugom. Gubitci su strašni i teški. Bilo da je riječ o poslu, razvodu ili smrti. Nije uvijek lako. Nekada to stanje dugo traje i teško je. Ali uglavnom nije teško predugo, samo mi predugo živimo u "tom filmu". Život se sastoji od padanja i ustajanja, ali ne trebamo dopustiti da nas padovi obeshrabre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo su dokazi da vam je dobro čak i kad vam se čini da nikome nije gore nego vama: 

1. Živite i učite

Sve što vam se dogodilo, desilo se s razlogom. Iz svega izvucite poruku i krenite dalje. Svaka poteškoća dovela vas je do ovoga gdje ste danas, a svako iskušenje izgradilo vas je u bolju, zreliju i otporniju osobu. Nastavite dalje puni vjere, nade i ljubavi. 

2. Imate krevet na kojemu možete spavati

Iako vam se čini možda banalno, mnogi ne spavaju u krevetu već na podu, u skloništima, na ulici. 

3. Težite tome da budete bolji 

Činjenica da se osjećate potišteno jer niste uspjeli nešto ostvariti, znači da se trudite. Sve dok to radite, sve će doći jednog dana, samo nemojte odustati. 

4. Imate posao

Bez obzira kakav je, osigurava vam sredstva za život. I dok ga imate, možete tražiti bolja rješenja za sebe. Ako ste ga nedavno izgubili, ne očajavajte. Ako ste ga jednom našli, naći ćete ga opet. 

5. Znanje je svima dostupno

U doba svemogućeg interneta, što god poželite možete saznati u samo par sekundi. 

6. Imate što jesti 

Dok danas većina ima i previše hrane za jesti, drugi i dalje jedva preživljavaju dan. Sjetite se toga s vremena na vrijeme. 

7. Imate slobodu izbora

"Izvrsnost nikad nije slučajna. Uvijek je rezultat visokih iljeva, truda, napora i inteligentnih izvršenja: predstavlja mudar izbor mnogim alternativama - izbor, a ne slučajnost određuje vašu sudbinu". (Aristotel)

8. Doživjeli ste zaljubljenost

Leptirići u trbuhu, napetost, oduševljenje i slatko iščekivanje dat će vam uspomene koje će trajati cijeli život. Blagoslovljen je svatko tko je to doživio. 

9. Imate čistu vodu

Oko 783 milijuna ljudi na svijetu nema pristup čistoj pitkoj vodi. To je jako puno ljudi. Budite zahvalni ako je vi imate. 

10. Imate san

Nemojte odustati od svojih snova, koliko god vam to ponekad zvučalo djetinjasto. Imate pravo zamišljati što želite od svog života i sanjati kako ćete to ostvariti. 

11. Sreća je stvar izbora

Puno toga je u glavi. Možete izabrati hoćete li se opterećivati s nečim ili nećete. Oko svega što se događa sami birate hoćete li u tome pronalaziti negativno ili pozitivno. I način na koji na kraju budete razmišljali, odredit će i vaše postupke pa i cijeli vaš život. Zato je bolje, ispunjenije i sretnije misliti pozitivno. 

12. Imate odjeću

Ako imate dovoljno odjeće da ne morate misliti kako ćete se odjenuti u bilo kojem doba godine, istinski ste sretan čovjek. 

13. Možete oprostiti

Bilo bi doista teško živjeti bez oprosta, s neprestanim teretom svih loših stvari koje su nam se u životu dogodile. Oprost je također stvar izbora. Nemojte zamjerati, oprostite i rasterećeni krenite dalje. 

14. Vjerujete u nešto više od sebe

Bez obzira što to bilo, bez obzira koje ste vjere, ta činjenica vam olakšava život. 

15. Danas možete imati bliske prijatelje bez obzira gdje se nalazili

U doba globalne povezanosti uopće više nije važno gdje tko živi. S najboljim prijateljima i obitelji možete biti razdvojeni na tisuće kilometara, a razgovarati oči u oči svaki dan. To je doista blagoslov. 

Najčitaniji članci