Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

16 namirnica za koje niste znali da možete čuvati u zamrzivaču

16 namirnica za koje niste znali da možete čuvati u zamrzivaču
6

Ako ne pojedete cijelu štrucu kruha u jednom tjednu, riskirate da se pokvari prije nego što biste željeli. Umjesto toga, ubacite kruh u zamrzivač. Kvasac je još jedna namirnica koja se može zamrznuti

VIDEO

Nitko ne želi bacati hranu ili novac, pa umjesto trčanja u trgovinu nekoliko puta tjedno ili bacanja neiskorištene hrane u kuhinjski kompost ili smeće, razmišljajte strateški i umjesto toga zamrznite hranu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Fit žena 01:16

Evo nekih namirnica koje možete čuvati u zamrzivaču:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Avokado

Kad avokado bude na sniženju, poželjet ćete napraviti zalihe, pa ih zamrznite. Jednostavno operite i prepolovite ovo omiljeno voće prije guljenja. Zamrznite polovice ili napravite pire s malo svježeg soka od limuna ili limete. Smrznuti avokado ima tendenciju da postane kašast nakon zamrzavanja pa ga koristite u domaćim umacima.

Dobrobiti šipka: Dobro utječe na mozak, tijelo i krvni tlak, a u prehrani je svestrana namirnica
Dobrobiti šipka: Dobro utječe na mozak, tijelo i krvni tlak, a u prehrani je svestrana namirnica

Banane

Smrznuto voće, kao što su banane i bobičasto voće, savršeno je za jutarnji smoothie. Osim toga, smrznute banane imaju kremastiju teksturu od svježih i mogu se čak umiješati u zamjenu za sladoled bez mliječnih proizvoda. Također možete napraviti jednostavan domaći desert tako da umočite smrznute banane u maslac od orašastih plodova ili sjemenki, a zatim ih pospete svojim omiljenim dodacima poput komadića čokolade.

Juha od kostiju i temeljac

Domaća juha od kostiju i temeljac glavna su namirnica tijekom hladnijih jesenskih i zimskih mjeseci. Juha od kostiju i temeljac ukusni su sami, a mogu se koristiti i kao osnova za umake, juhe i variva. Jednostavan način za spremanje juhe od kostiju ili temeljca je da ih ulijete u posude za led i zamrznete. Na taj način možete jednostavno izbaciti pojedinačnu porciju ili više ako je potrebno, dok ostatak i dalje ostaje smrznut i spreman za buduće recepte.

Kruh

Ako ne pojedete cijelu štrucu kruha u jednom tjednu, riskirate da se pokvari prije nego što biste željeli. Umjesto toga, ubacite kruh u zamrzivač ako ga ne planirate odmah pojesti. Zatim jednostavno ubacite kriške u toster ili zagrijte u pećnici, kada poželite sendvič ili tost.

Tijesto za kolačiće

Izbjegavajte trud, rad i vrijeme potrebno za pravljenje nove količine tijesta za keksiće svaki put kada poželite nešto slatko. Umjesto toga, odlučite se za zamrzavanje tijesta u pojedinačne dijelove tako da sve što trebate učiniti, kada poželite nešto slatko, je uzeti koliko želite, a zatim ispeći klasični desert koji je ukusan.

Brašno i žitarice

Pekarsko brašno i žitarice obično se prodaju u većim količinama i ako ne želite riskirati da užegnu prije sljedećeg pečenja, razmislite o tome da ih zamrznete. Tako će dulje ostati svježi, što znači da ćete imati svježe zalihe peciva tijekom cijele godine.

Svježe bilje

Svježe začinsko bilje poput kopra, peršina, ružmarina, kadulje ili majčine dušice obično se prodaje u velikim grozdovima, što je obično previše za jedan recept. Jednostavan trik bio bi da ih nasjeckate i promućkate u procesoru hrane s laganom kapljicom maslinovog ulja, a zatim ih spremite u posudu za led. Sljedeći put kada vam zatreba malo arome za jelo, samo bacite kockicu ili dvije u lonac da prokuha, u svoje omiljene umake ili juhe.

Đumbir

Đumbir je još jedan sastojak kojeg obično treba samo mala količina odjednom, što znači da ostaje puno ostataka. Jednostavno podijelite đumbir u količine koje će vam možda trebati za buduće recepte. Slično drugim sastojcima, smrznuti đumbir može se čuvati do godinu dana ili više.

Humus

Bilo da pripremate domaći humus po receptu ili kupujete veću posudu humusa iz trgovine, to je hrana koja se zapravo jako dobro zamrzava. Ako radite seriju ručno rađenog humusa, dodajte malo maslinovog ulja na vrh i stavite ga u hermetički zatvorenu posudu prije zamrzavanja. Ako imate paket kupljen u trgovini, jednostavno ga stavite u zamrzivač. Otopite u hladnjaku pa dobro promiješajte prije posluživanja.

Orašasti plodovi i sjemenke

Možete razmisliti o kupnji orašastih plodova i sjemenki na veliko kako biste uštedjeli novac, ali konzumiranje svih tih plodova i sjemenki može biti gotovo nemoguće prije nego što se pokvare. Umjesto toga, pokušajte ih zamrznuti u staklenoj posudi prikladnoj za zamrzavanje. Na taj način samo trebate odmjeriti količinu koju želite i koje su vam potrebne za recepte i grickalice.

Paprike

Paprike i specijalitete čilija ponekad je teško nabaviti i ovisno o tome gdje ih kupujete, mogu se prodavati samo u rinfuzi. Umjesto da pokušavate pronaći način da ih sve iskoristite odjednom, zamrznite ih. Kao i kod drugih svježih proizvoda, smrznute paprike obično dobro funkcioniraju u receptima samo ako su kuhane, mljevene ili pasirane jer mogu postati spužvaste nakon odmrzavanja.

Špinat

Špinat se, poput većine smrznutog povrća, bere i pakira u najvišoj zrelosti, tako da veća količina nije preporučljiva, kada se radi o zalihama zelenog povrća, jer će brzo se pokvariti. Nažalost, smrznuti špinat ne ide dobro sa svježim salatama, ali kada se odmrzne, dobro funkcionira u kuhanim receptima.

Ako ste se prejeli, izbjegavajte gazirana pića i otiđite u šetnju
Ako ste se prejeli, izbjegavajte gazirana pića i otiđite u šetnju

Tofu

Kada se zamrzne, tofu gubi dodatnu ili neželjenu vlagu ostavljajući komad tofua koji je odličan za kuhanje na zraku, roštiljanje ili pečenje. Možda će malo izgubiti strukturu ako ga zamrznete, ali kad bude kuhan i ponovno hrskav nakon kuhanja, to jedva da ćete primijetiti.

Umaci od rajčice

Popularni umaci od rajčice obično su nam potrebni samo u malim količinama odjednom, što znači da riskirate da užegnu prije sljedeće upotrebe. Umjesto toga, razdijelite pojedinačne porcije, a zatim ih stavite u staklenu posudu koja se može koristiti u zamrzivaču. Možete se odlučiti i za silikonske posude za led.

Ostaci povrća

Ako ste ljubitelj izrade vlastite serije domaće juhe od kostiju ili temeljca, razmislite o zamrzavanju ostataka povrća. Umjesto da ih odbacite, sačuvajte ostatke mrkve, stabljike kelja, krajeve luka, ljuske luka i drvenaste stabljike šparoga i upotrijebite ih kao sastojke za dodavanje u lonac s juhom od kostiju ili temeljcem od povrća. Možete ih čak koristiti za dodavanje okusa temeljcima za umake, juhama ili varivima.

Kvasac

Osim zamrzavanja omiljenih namirnica za pečenje poput brašna i žitarica, kvasac je još jedna namirnica koja se može zamrznuti. Kao i većina potrepština za pečenje, kupnja većih staklenki i pakiranja je ekonomičnija, a zamrzavanjem ih možete čuvati dulje, donosi MSN.

Izvor mladosti nalazi se u hrani: Ovih 11 namirnica tjeraju bore
Izvor mladosti nalazi se u hrani: Ovih 11 namirnica tjeraju bore
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru