Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

16 stvari koje biste trebali pripremiti za dolazak gostiju, da se osjećaju kao kod kuće

16 stvari koje biste trebali pripremiti za dolazak gostiju, da se osjećaju kao kod kuće
2

Čak i ako se ne nadate gostima koji misle prespavati ili ostati nekoliko dana, dobro je pripremiti neke stvari prije nego što vam samo pozvone na vrata, ili se najave jer su u blizini

VIDEO

Ljeto je vrijeme kad većina nas doživi barem jednu, dvije posjete rođaka ili prijatelja, bilo da se najave nekoliko dana ranije, ili banu nenajavljeno. I dok se oko toga što ćete im poslužiti uvijek nekako snađemo, ako ostaju prenoćiti, na večer se često dogodi gužva prije nego ih smjestite na spavanje. Da biste to izbjegli i svakom gostu pokazali da je dobro došao, mudro je unaprijed pripremiti neke stvari koje bi svakome tko prespava kod vas, makar i jednu noć, trebalo osigurati, piše portal LifeHacker. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti gostiju koji nikako ne odlaze kući

Pokretanje videa...

00:45

Evo koje su to stvari: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Krevet, ili mjesto za spavanje i mir

Prikazi ljudi u krevetu

Razmislite o tome kako možete razmjestiti ukućane ako vam u posjetu dođu jedna ili dvije osobe koje će prenoćiti. Najjednostavnije je da njima prepustite kauč, no ako kauč nije udoban, ili je dnevni boravak povezan s kuhinjom, u koju ćete ujutro rano ući da pripremite doručak, onda to i nije dobro rješenje.

Osim toga, gostu biste trebali omogućiti da se i preko dana može povući ako bi htio odrijemati ili imati malo mira. Dakle, možda biste trebali nabaviti zračni madrac koji u tom slučaju možete staviti na pod, pa sami prespavati na tome, a svoj krevet prepustiti gostu.

Vodite računa da imate barem jedan par rezervnih jastuka, rezervne plahte i odgovarajuće prekrivače.

Za promjenu gostima servirajte nešto zdravo za grickanje - jako maštovito složenu voćnu platu
Za promjenu gostima servirajte nešto zdravo za grickanje - jako maštovito složenu voćnu platu

2. Toaletni papir i ručnik za ruke 

Ne dozvolite da gost dođe u situaciju da vas mora pitati imate li rezervnog toaletnog papira i gdje smije obrisati ruke - kad netko uđe u kuću, izvadite to dvoje i uputite gosta o tome gdje ćete mu to ostaviti. 

3. Četkica za zube i kaladont

Nastojte imati rezervnu četkicu za zube kod kuće, koju - ako gost nije donio svoju sa sobom - možete staviti u čašu na ormariću pored njegovog kreveta. Tako će moći ponijeti pidžamu i četkicu sa sobom u kupaonicu i vratiti ih nakon što se pripremi za spavanje, kako bi bio siguran da nitko drugi neće koristiti četkicu koju ste mu dali. 

4. Ručnici i vatice za skidanje šminke

Vodite računa o tome da osigurate posebne ručnike za goste. Svakome biste trebali dati jedan veći ručnik za tijelo i drugi manji za lice. Za dame osigurajte i posudicu u koju ćete staviti blazinice za skidanje šminke. 

5. Menstrualni proizvodi

Kao domaćin ili domaćica, ženama koje su vam u posjeti diskretno dajte do znanja gdje mogu pronaći uloške ili tampone, ako im budu potrebni. Vodite računa o tome da imate zalihu barem za 2 dana, u slučaju da se posjet poklopi s neradnim danom kad su zatvorene trgovine.

6. Pinceta i britvice, škarice za nokte 

Dezinficirajte jedne škarice za nokte, pincetu i turpijicu ili pripremite nove, te osigurajte barem jednu britvicu za dame i muškarce. Ako kod vas ostaju dulje, vjerojatno će sami nabaviti dodatni pribor, no ako su ga zaboravili ponijeti, ovo će im dobro doći. 

7. Mala kanta za smeće 

Uz krevet postavite i malu kantu, ili barem vrećicu za smeće, u koju gost može odložiti vrećice i omote od kozmetike koju je donio, hrane koju će pojesti ili pakiranje od kozmetike koju je ponio sa sobom i slično.

Od ukradenog parketa do uništenih zidova: Horor iskustva iznajmljivača s gostima
Od ukradenog parketa do uništenih zidova: Horor iskustva iznajmljivača s gostima

8.  Bokal ili bočicu s vodom 

Gostu koji će prespavati kod vas bit će neugodno ako bude morao odlaziti u kuhinju da se napije vode, a mogao bi vas i probuditi. Zato postavite na ormarić bokal s vodom ili bočicu s vodom i čaše. 

9. Gel za tuširanje i šampon

Osigurajte rezervnu bočicu šampona i gela za tuširanje koji su zatvoreni. Naime, za slučaj da su gosti zaboravili ponijeti nešto od toga, tako im možete dati novu bočicu na korištenje. 

10. Mali ventilator

Vruće je i nije lako zaspati, pogotovo ako ste promijenili krevet. Zato nastojte nabaviti male ventilatore i za goste, kako bi se mogli rashladiti prije spavanja i lakše zaspati. 

11. Policu i vješalice i mjesto za kofer

Gostima ne morate osigurati cijeli ormar, ali bi bilo dobro osigurati barem jednu policu gdje mogu odložiti svoju odjeću i bar tri vješalice na koje mogu objesiti odjeću. Jedno od jednostavnijih rješenja je raščišćavanje ormarića na hodniku. Nastojte osloboditi i mjesto za cipele te neki kut ili ormar u koji mogu skloniti kofer. 

12. Slatkiše, voće i alkohol

U sobi u kojoj spava gost ostavite jednu dozu s bombonima, malo suhog voća ili orašastih proizvoda, ili svježe voćke na tanjuru, da se može zasladiti kad mu paše. Ako je riječ o odraslim osobama, možda im možete ostaviti i bocu domaćeg likera ili rakije, kako bi se sami mogli poslužiti. 

13.  Lozinka za Internet i šifre

Zapišite lozinku za WI-FI i one za računalo koje možete ustupiti gostu da pregleda poštu ili kratko obavi što treba za posao, pa to ostavite na vidnom mjestu dok je gost u kući. 

14. Ključeve i kratke upute 

Ako je riječ o gostu koji će kod vas ostati dulje, ili će prespavati, pa obavljati nešto u gradu i vratiti se u doba kad možda niste kod kuće, osigurajte mu rezervni ključ. Ako pretpostavljate da će putovati tramvajem, zapišite kratke upute kako se od vas dolazi do grada, te gdje može pronaći stvari koje ga interesiraju.

Idiličan odmor u gorskoj prirodi: Dolaze nam gosti čak iz Teksasa
Idiličan odmor u gorskoj prirodi: Dolaze nam gosti čak iz Teksasa

15. Informacije o kvartu 

Ako niste cijelo vrijeme doma, na papiriću zapišite gdje je kafić u kojem vi rado pijete kavu i kako se zove, gdje je trgovina u kojoj nabavljate osnovne sitnice te koji su brojevi dostave hrane koju sami ponekad naručujete, da olakšate gostu snalaženje u slučaju potrebe.   

16. Papuče i mjesto za sjedenje pred TV-om

Papuča ćete se možda i sami sjetiti, no na večer kad se obitelj smjesti ispred TV-a i kućni ljubimci posjedaju na svoja mjesta, gost bi mogao ostati na nogama. Razmislite o tome kako možete razmjestiti ukućane tako da svi sjednu i bude im udobno.    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara