Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

20 ljetnih recepata: Od mesnih kuglica do juha, složenaca, ribe

Savršen obrok za sebe među ovim receptima će pronaći i ljudi koji meso ne jedu, ali i oni koji bez njega ne mogu zamisliti dan. Također, i za ljubitelje morskih delicija tu je nekoliko ideja

VIDEO

1. Tortilja od salate

Sastojci: 2 krastavca, 1⁄2 manjeg avokada, 2 mrkve, paprika, 1/2 šalice crnih maslina bez koštica, crveni luk, 80 g seitana, peršinov list, 2 žlice limunovog soka, 2 žlice maslinovog ulja, žličica metvice i kopra, 2 žlice senfa, prstohvat šećera, sol, papar, glavica zelene salate

lettuce wrap

Priprema:

Pripremite dressing od limunovog soka, maslinovog ulja, senfa, šećera, soli i papra. Sve sastojke dobro izmiješajte u staklenci s poklopcem i ostavite na sobnoj temperaturi. Krastavac i avokado ogulite, prerežite na pola, odstranite košticu i središnji dio krastavaca, pa izrežite krastavac na ploške, a avokado na manje kocke.

Mrkvu naribajte, luk narežite na trake, a masline na ploške. Posložite na očišćene listove zelene salate, na jedan list posložite i usitnjeni seitan, pospite sjeckanim peršinom, metvicom i koprom, te prelijte dressingom. Ako želite u listove salate možete zamotati i pirjano mljeveno meso s povrćem.

2. Juha od slanutka i špinata 

Sastojci: 200 g osušena slanutka, 2 češnja češnjaka, 200 g špinata ili blitve, 4 žlice maslinova ulja, 1 manji poriluk, 5 dl povrtnog temeljca, sol, papar     

Stockfood/Guliver

Priprema: 

Slanutak operite i namočite večer prije kuhanja. Skuhajte ga, ali možete koristiti i konzervirani. Trećinu slanutka usitnite u blenderu. Blitvu ili špinat operite i blanširajte u kipućoj vodi nekoliko minuta. Zakuhajte temeljac. Poriluk očistite, operite i nasjeckajte na tanke kolutiće. U veću posudu za kuhanje ulijte četiri žlice maslinova ulja te na njemu pirjajte poriluk i sitno nasjeckani češnjak.  

Kad poriluk povene i postane staklast, dodajte u lonac slanutak, cijeli i usitnjeni, blitvu ili špinat te ulijte vreli povrtni temeljac. Posolite i popaprite prema želji i ostavite da se kuha na laganoj vatri još dvadesetak minuta.

Juhu poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama te prelijte s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja. 

3. Pašta fažol

Sastojci: 200 g sitnije tjestenine, 300 g bijelog graha, 1 mrkva,  5 žlica maslinova ulja, nekoliko komadića pršuta ili pancete, 2 češnja češnjaka, 10 minirajčica, 1 l pilećeg temeljca, 1 žlica bosiljka, nekoliko listića kadulje, sol, papar  

Stockfood/Guliver

Priprema: 

Namočeni grah prelijte svježom vodom i stavite kuhati.  Kuhajte ga oko sat vremena, dok omekša, pa ga ocijedite i pola usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. U velikom loncu ugrijte maslinovo ulje, dodajte komade pršuta ili pancete i pržite dvije, tri minute. 

Dodajte češnjak pa kolutiće mrkve i rajčice te podlijte temeljcem i pustite da provrije. Dodajte u lonac cijeli kuhani grah i dio izmiksanoga, sol i papar pa kuhajte nekoliko minuta povremeno miješajući. Tada je vrijeme da juhi dodate tjesteninu, promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok omekša, oko deset minuta. 

Juhu podijelite po ugrijanim zdjelicama i poslužite pokapanu s nekoliko kapi ekstradjevičanskog maslinova ulja i s listićima kadulje.

4. Povrtni složenac

Sastojci: 1 patlidžan, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 1 glavica luka, 2 češnja češnjaka, 1 šalica ukuhane rajčice, 2 žlice maslinova ulja, nekoliko grančica majčine dušice, sol, papar, 1 žlica balzamična octa

Stockfood/Guliver

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.  U posudu za pečenje ulijte ukuhanu rajčicu i dodajte joj usitnjeni češnjak, nasjeckani luk i maslinovo ulje, te žlicu balzamična octa. Promiješajte, posolite i popaprite. Patlidžan, tikvicu i papriku operite, ogulite i narežite na tanke ploške. Slažite neizmjence različite ploške povrća jednu preko druge u posudu s umakom od rajčice.  

Poprskajte maslinovim uljem, posolite, popaprite i posipajte listićima majčine dušice koje ste skinuli s grančica. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći oko 45 do 55 minuta. 

Nemojte prepeći povrće jer mora ostati u komadima. Poslužite vruće, ukrašeno listićima peršina i poprskano s malo maslinova ulja i balzamična octa. 

5. Slani tart sa špinatom

Sastojci: Paket gotovog prhkog tijesta,  2 žlice maslaca, 1/2 glavice luka, 2 češnja češnjaka. 2 jaja, 1 šalica ricotta, 1/4 žličice muškatnog oraščića, 1/4 žličice crvene paprike, svježe mljeveni crni papar, sol, 2 šalica blanširana špinata (svježega ili odmrznutoga),  2 žlice naribana sira prema izboru

Priprema: 

Obložite tijestom kalup za pečenje, nabodite ga vilicom i pecite u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. U tavi rastopite maslac na laganoj vatri, dodajte nasjeckani luk i češnjak te ih svijetlo popržite. Smanjite vatru i maknite na stranu. 

U većoj zdjeli umutite jaja, ricottu, muškatni oraščić, crvenu papriku, crni papar i sol. Kad dobro promiješate, dodajte špinat i naribani sir. Tijesto pečeno do pola izvadite, ohladite i prelijte pripremljenim nadjevom.   

Vratite tart u pećnicu i pecite još 30 do 40 minuta. Kad se nadjev zažuti, izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi desetak minuta. Režite kriške i odmah poslužite. 

6. Pita sa srdelama

Sastojci: 250 g brašna, 125 g maslaca, jaje, žličica mljevene crvene paprike, 1/2 žličice soli, 250 g minirajčica, crveni luk, češanj češnjaka, 8-10 srdela iz ulja, 75 g zelenih maslina, ružmarin, bosiljak, origano, sol, papar, maslinovo ulje, 2 dl kiselog vrhnja, 3 jaja, 150 g sira, peršin

Priprema: Stavite brašno na dasku, u sredini utisnite udubinu i dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol. Komadiće maslaca rasporedite uokolo po brašnu, te umijesite glatko tijesto. Pokrijte i ostavite 30 minuta u hladnjaku. Pirjajte luk, dodajte češnjak, ružmarin i bosiljak.

Posolite, popaprite, dodajte sušeni origano i 1⁄2 dl vode. Kad uzavre poklopite i pirjajte dok tekućina ne ispari i luk ne omekša. Ostavite neka se ohladi. Razvaljajte tijesto na veličinu kalupa. Izbockajte ga. Na tijesto rasporedite nadjev od luka, a na njega masline i ribu. Izmiješajte vrhnje i jaja, te dodajte ribani sir. Izlijte smjesu po nadjevu. Stavite u pećnicu i pecite oko 30 min na 200°C. 

7. Pečeni brancin s povrćem

Sastojci: 1,5 kg brancina, 300 g krumpira, 250 g mrkava, 300 g crvene paprike, 150 g špinata, 150 g luka, ulje, sol, limun, ružmarin, majčina dušica, vezica peršina, 150 g maslaca, 1/2 patlidžana, 100 g cherry rajčica

Priprema: Očistite ribu pa je operite i posolite. U utrobu stavite malo ružmarina, majčine dušice i peršina. Složite brancin u posudu za pečenje koju ste namastili maslacem pa okolo poredajte kriške limuna te preostale sastojke. Pecite 30-40 minuta na 180°C.

8. Okruglice u bijelom umaku

Sastojci: Okruglice: Šalica krušnih mrvica, 2 žlice maslaca, 1/3 šalice nasjeckanog luka, 1/4 žličice pimenta, češnjak, sol, papar, 1/2 šalice mlijeka, žličica Worcestershirea, 200 g mljevene govedine, 200 g mljevene svinjetine, jaje + bjelanjak, ulje; umak: 2 žlice maslaca, 2 žlice brašna, 1,5 šalica goveđeg temeljca, žličica Worcestershirea, 1/4 šalice vrhnja za kuhanje, sol, papar, 2 žlice peršina

Thinkstock

Priprema:

Zagrijte u tavi maslac na umjerenoj vatri. Dodajte luk, češnjak, piment, sol i papar. Pržite pet minuta. Zalijte mlijekom i dodajte Worcestershire. Neka zakuha pa pospite krušnim mrvicama te miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. Pustite da se ohladi. Dodajte meso, jaje i bjelanjak. Pomiješajte.

Premažite pladanj uljem pa na njega poredajte okruglice i ostavite u hladnjaku sat vremena. Ugrijte pećnicu na 200°C i pecite okruglice 20 minuta. Otopite maslac te dodajte brašno i miješajte nekoliko minuta. Zalijte temeljcem i dodajte Worcestershire. Neka zakuha pa ulijte vrhnje i dodajte okruglice. Smanjite vatru i kuhajte desetak minuta. Začinite solju i paprom. Pospite peršinom i poslužite.

9. Okruglice od janjetine s povrćem

Sastojci: za okruglice - 450 g mljevene janjetine ili govedine, luk, 2 kriške odstajaloga kruha, jaje, žlica peršina, žličica kumina, žličica paprike u prahu, sol, papar; povrće - 450 g krumpira, 400 g rajčica iz konzerve, zelena paprika, mrkva, 4 češnja češnjaka, žlica maslinova ulja, 240 ml vode, sol, papar 

Thinkstock

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 180°C. Odvojite koricu od mekog dijela kruha i namočite u vodi, zatim pomiješajte sve sastojke za okruglice osim mesa. Dobro sjedinite pa tek onda dodajte meso i još rukama pomiješajte. Oblikujte u loptice i ostavite u hladnjaku pola sata.

U vatrostalnu posudu poredajte povrće i loptice pa dodajte nasjeckane rajčice iz konzerve, vodu i maslinovo ulje. Začinite solju i paprom, promiješajte te pecite 45-50 minuta.

10. Vegetarijanske kuglice

Sastojci: 40 dag feta sira, 3 dcl mlijeka, 30 dag tikvica, 30 dag poriluka, 20 dag celera, 4 jaja, 500 g krušnih mrvica, 3 režnja češnjaka, dcl maslinovog ulja, 20 dag oštrog brašna, sol, papar

Priprema:

Od jaja odvojite žumanjke i pomiješajte ih u zdjeli s 20 dag krušnih mrvica te sa svim sastojcima osim brašna. Mrvice postupno dodajte dok smjesa ne postane kompaktna. Tikvice naribajte i posolite pola sata prije te protisnite ih da puste vodu. Celer i poriluk se mogu ranije, ako želite, izdinstati na laganoj vatri dok povrće ne uvene i dobije zlatno rumenu boju. I njih naribajte.

Oblikujte kuglice te ih panirajte u brašnu i mlijeku te na kraju u umućena dva jaja sa solju i ostatkom krušnih mrvica. Pecite polpete u dubokom vrućem ulju. Možete ih servirati na rukoli i bosiljku s feta sirom.

11. Okruglice s tjesteninom

Sastojci: Okruglice: 2 žlice maslinova ulja, luk, češanj češnjaka, 75 g pinjola, 400 g mljevenog mesa, limetin sok, jaje, 140 g krušnih mrvica, šaka peršina, sol, papar; umak: celer, mrkva, luk, češanj češnjaka, 750 g rajčica, šalica nasjeckanog peršina, šalica listića bosiljka, 2 žlice maslinova ulja, 2 žlice maslaca, 300 g špageta 

Thinkstock

Priprema:

Ugrijte ulje u tavi pa prepržite luk, češnjak i pinjole. Pomiješajte mljeveno meso s limetinim sokom, jajem, krušnim mrvicama i peršinom. Dodajte luk, češnjak i pinjole te još promiješajte. Začinite s malo soli i papra. Oblikujte smjesu u okruglice i stavite na pladanj. Ostavite ih da odstoje sat vremena u hladnjaku.

Za to vrijeme napravite umak. Nasjeckajte rajčicu, celer, mrkvu, luk i češnjak. Pospite začinima pa prelijte uljem i kuhajte sat vremena. Dodajte maslac i kuhajte dok se ne zgusne, još oko deset minuta. Ugrijte ulje u tavi i ispržite okruglice, a za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Poslužite uz umak posuto peršinom.

12. Punjeni luk u košuljici od pancete

Sastojci: 5 glavica luka, 5 ploški pancete, ružmarin, žličica češnjaka u prahu, 3 žlice maslinova ulja, 80 g parmezana, 1 dl kiselog vrhnja, sol, papar, majčina dušica, 2 ukiseljene lučice

Dreamstime

Priprema:

korak 1: Luk očistite od ljuske i stavite kuhati glavice. Kad voda zavrije, kuhajte ga 10-ak minuta. Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se malo ohladi. 

korak 2: Nožem odrežite vrhove. Sredinu izdubite pazeći da vrhovi ostanu neoštećeni. Omotajte svaku glavicu ploškom pancete, učvrstite čačkalicama i složite u lim obložen papirom za pečenje. 

korak 3: Nasjeckajte ukiseljene lučice, unutrašnjost i vrhove luka. Zagrijte u dubljoj tavi malo ulja i prepržite sjeckani luk 2-3 minute. Maknite s vatre. Umiješajte lučice, kiselo vrhnje, majčinu dušicu, sol i papar. Smjesom nadjenite svaku glavicu luka. Pospite ih ribanim parmezanom i položite preko svake grančicu ružmarina. Pecite ih 20-ak minuta na 200°C.

13. Lađice od patlidžana s povrćem i gljivama

Sastojci: 3 manja patlidžana, ulje za prženje, 200 g mini rajčica, 1/2 glavice luka, 100 g šampinjona, manji vrganj, češanj češnjaka, sol, papar, list celera, sjeckani peršin, 3 žlice riže, žlica krušnih mrvica, maslinovo ulje

Dreamstime

Priprema: 

korak 1: Patlidžane kuhajte 20 minuta u vodi. Rižu skuhajte, a gljive i luk nasjeckajte. U tavi na maslinovu ulju propirjajte luk, dodajte zgnječeni češnjak, a zatim gljive. Pirjajte sve pet minuta, maknite s vatre i umiješajte ocijeđenu rižu. 

korak 2: Začinite solju i paprom, sjeckanim listom peršina i celera. Izvadite kuhane patlidžane i ostavite neka se ocijede i ohlade. Prerežite ih po dužini na pola. Veći dio izdubite žlicom. Izvađenu unutrašnjost patlidžana sitno nasjeckajte i pomiješajte s pripremljenom smjesom od gljiva i riže. 

korak 3: Zdjelu za pečenje premažite uljem i složite u nju nadjevene patlidžane. Posložite po smjesi mini rajčice i pospite krušnim mrvicama. Poprskajte ih s malo ulja, ulijte malo vode po dnu zdjele i pecite 15 minuta na 220°C.

14. Punjene tikvice

Sastojci: 2 glavice luka, 2 veće tikvice, 1/2 kg miješanog mljevenog mesa, 3 žlice riže, jaje, 3 žličice mljevene crvene paprike, 2 žlice brašna, kopar, sol, papar, kocka za juhu ili 1/2 l juhe, ulje

Dreamstime

Priprema:

korak 1: Ogulite luk i sitno ga nasjeckajte. Popržite ga na ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso i sve dobro izmiješajte. Pržite desetak minuta. 

korak 2: Rižu skuhajte u malo vode da ostane napola tvrda. Dodajte je poprženome mesu. Začinite žličicom crvene paprike, solju i paprom. Dobro izmiješajte i ostavite neka se smjesa ohladi. Tikvicama odrežite oba kraja i žlicom izdubite sredinu. U ohlađeno meso umiješajte jaje i napunite tikvice. Stavite ih u vatrostalnu zdjelu. 

korak 3: Brašno popržite na ulju, dodajte mljevenu crvenu papriku te dolijte juhe ili kocku rastopljenu u vodi. Umak prelijte preko tikvica i pecite poklopljeno u pećnici na 200°C oko 30 minuta. Začinite sitno sjeckanim koprom prije posluživanja. 

15. Ljetno varivo s povrćem

Sastojci: 150 g kostiju, 150 g goveđeg flama za juhu, 80 g graška, 2 mrkve, manja žuta paprika babura, manji celer, korabica, manja rajčica, crvena paprika, 3 žlice ulja, 3 žlice brašna, sol, peršin

Dreamstime

Priprema: 

Korak 1: Operite kosti i stavite s mesom kuhati u slanu vodu. Kuhajte otprilike sat vremena, a zatim juhu procijedite. 

Korak 2: Nasjeckajte meso na rezance. Operite i očistite povrće. Izrežite ga na komadiće i pirjajte na ulju dok ne postane mekano. Kad je povrće mekano, dodaje brašno i crvenu papriku. Promiješajte i dolijte juhu od kostiju. 

Korak 3: Povremeno promiješajte i kuhajte još kratko vrijeme. U juhu možete ukuhati žličnjake, a prije posluživanja u svaki tanjur dodajte i malo nasjeckanoga kuhanog mesa. Ukrasite peršinom.

16. Gusta juha od tikvica

Sastojci: kg tikvica, 2 češnja češnjaka, žumanjak, 125 ml kiselog vrhnja, litra povrtnog temeljca ili vode u kojoj se se kuhale tikvice, 2 žlice maslinova ulja, žlica brašna, sol, papar, vezica peršina, 2-3 kapi balzamičkog octa

Dreamstime

Priprema: 

Korak 1: Vrh okruglih zelenih tikvica prerežite. Izdubite žlicom unutrašnjost, a kore ostavite kao zdjelice za posluživanje. 

Korak 2: Meso tikvica nasjeckajte i skuhajte s češnjakom. Ako nemate povrtni temeljac, vodu u kojoj su se kuhale tikvice sačuvajte. Tikvice pasirajte štapnim mikserom.

Korak 3: Na ulju kratko popržite brašno, dodajte usitnjene tikvice i češnjak te dolijte vodu u kojoj su se tikvice kuhale ili još bolje povrtni temeljac. Kuhajte desetak minuta.

Korak 4: Umutite kiselo vrhnje sa žumanjkom. Maknite juhu s vatre i umutite. Vratite na vatru i prokuhajte još pet minuta. Dodajte nekoliko kapi octa. Poslužite juhu u kori od tikvica, a prije posluživanja pospite je sjeckanim peršinom.

17. Maneštra od graha

Sastojci: 200 g grama, 150 g krumpira, 80 g riže, mrkva, stapka peršina, 1/4 korabice, 2 žlice pirea od rajčice, sol, 4-5 zrna šarenog papra, prstohvat mljevene crvene paprike, 1/2 dl maslinova ulja

Dreamstime

Priprema: 

Korak 1: Ogulite krumpir i narežite na kockice. Mrkvu ogulite i naribajte, a korabicu nasjeckajte. Peršinov list sitno narežite.

Korak 2: Očistite grah i skuhajte ga u vodi. Ocijedite ga, dolijte novu vodu, posolite i kuhajte. Kad grah napola omekša, dodajte krumpir, pire od rajčice, mrkvu, korabicu i peršinov list. 

Korak 3: Ukuhajte očišćenu i opranu rižu. Začinite solju, paprom i mljevenom paprikom te dolijte maslinovo ulje. Kuhajte sve još 20-ak minuta.

18. Hobotnica ispod peke 

Sastojci: hobotnica od 2 kg, 1 kg krumpira, 2 glavice luka, 3 češnja češnjaka, 3 mrkve, sol, 2 grančice ružmarina, 3 grančice majčine dušice, maslinovo ulje 

Priprema: 

Hobotnicu odmrznite. Krumpire ogulite i narežite na četvrtine te ih stavite u lim za pečenje. Luk očistite i također narežite na četvrtine i dodajte ga krumpiru, baš kao i češnjeve češnjaka. Posolite nakapajte maslinovim uljem, dodajte listiće ružmarina i majčine dušice i promiješajte. 

Očišćene mrkve narežite na deblje kolutove te ih dodajte krumpiru. Preko narezana povrća položite hobotnicu i nakapajte je s malo maslinova ulja. Stavite je na vatru, prekrijte ugrijanom pekom koju dobro zagrnite žeravicom. 

Nakon 45 minuta pečenja okrenete je i ostavite da se peče još 20 minuta.  Na jednak način možete pripremiti i hobotnicu u pećnici, koristeći neku posudu za pečenje s poklopcem. Pečenu hobotnicu i krumpire poslužite sa zelenom salatom.

19. Najbolji brudet

Sastojci: 1,5 kg hobotnice, 3 glavice luka, vezica peršina, 3 češnja češnjaka, 3 velike rajčice ili 1 konzerva pelata, maslinovo ulje, sol, papar, 3 dl crnog vina, 2 lovorova lista, 10 ukiseljenih lučica  

Stockfood/Guliver

Priprema: 

Hobotnicu očistite, natucite je te, prema želji, skuhajte unaprijed, ali možete je i odmah narezati na komadiće i pripremati. Luk, češnjak i peršin sitno nasjeckajte i stavite ih pržiti u veliku posudu na lagano zagrijano ulje. Kad luk postane staklast, dodajte hobotnicu i pirjate je miješajući nekoliko minuta. 

Dodajte rajčice očišćene od sjemenki i narezane na kockice ili konzervu pelata. Prelijte vodom da se prekrije sadržaj u loncu, dodajte vino, lovor te lagano posolite i popaprite. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje dok hobotnica omekša. Na kraju dodajte lučice.    

Gotov brudet poslužite topao uz kuhanu tjesteninu ili palentu, prije posluživanja posipajte nasjeckanim peršinom i pokapajte finim ekstradjevičanskim maslinovim uljem.

20. Bruschette caprese

Sastojci: 8 kriški kruha, 200 g mozzarelle, 2 rajčice, češanj češnjaka, 4 žlica maslinova ulja, rikola, sol, papar, 2 limenke tune  

Dreamstime

Priprema:

Narežite mozzarellu, rajčicu i ocijedite tunjevinu. Popecite kriške kruha na roštilju ili u tavi. Svaku krišku kruha premažite češnjakom i nakapajte s malo ulja. Na kriške stavite rukolu, mozzarelu, rajčicu i začinite s malo soli i papra. Na vrh bruschetta stavite tunjevinu u maslinovu ulju. Bruschette ukrasite listićima rukole i odmah poslužite.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'