Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
21 komentara

3 ključne greške kod kuhanja riže i zbog čega ostane ljepljiva

Da se riža ne bi lijepila potrebno ju je dobro isprati pod laganim mlazom tople vode, sve dok ne bude čista. Važno je i u čemu je kuhate te koliko vode dodajete

Foto: Dreamstime
21 komentara

Ako kuhate rižu tako da uvijek ispadne kašasto i bezukusno, greška je u načinu kuhanja, tvrde slavni kuhari. U jednoj od epizoda 'Inside the Factory' voditeljica Cherry Healey pitala je stručnjaka kako skuhati rižu da ne bude tako. Kulinarska zvijezda Manisha Basin otkrila je tri ozbiljne greške koje mogu rezultirati lošom rižom. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Prva greška je ne ispiranje riže. Treba to činiti pod blagim mlazom vode iz slavine, kako bi se isprao višak škroba. To će pomoći da se zrna ne zalijepe jedno za drugo tijekom kuhanja. 

Rice in Glass Bowl JEDNOSTAVAN RECEPT Odličan trik: Stavite staklenku s rižom u svaki ormar i ladicu

Druga važna stvar u kuhanju riže jest odabrati lonac s debelim dnom, koji ima vrlo čvrsti poklopac. Stvar je u tome da riža upija vodu u kojoj se kuha, pa ne želite da dio vode isparava, prenosi Daily Star. 

99523208 RECEPTI Top 10 zimskih delicija s rižom i sve tajne savršenog rižota

Ako inače kuhate rižu tako da voda u kojoj se kuha ključa, slično kao kad kuhate tjesteninu, to je treća greška. Naime, riža se kuha metodom apsorpcije. Treba je kuhati na laganijoj vatri, tako da pomalo upija vodu, kaže Manisha.

- Presudno je da na jednu mjericu riže stavite dvostruku količinu vode, kaže. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message