Lifestyle

Komentari 1

5 razloga zašto je vrlo dobro dosađivati se: Postat ćete bolji

5 razloga zašto je vrlo dobro dosađivati se: Postat ćete bolji

Vrijeme dosađivanja iznimno je važno za svakog pojedinca jer se tada um oslobađa svih vanjskih pritisaka. Postaje slobodan i kreativan, a lutanje vaših misli može dovesti do boljih odnosa

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Babica Biba porodila 6000 djece i svoju unučicu

Iako dosada sa sobom nosi i osjećaj iritacije, nervoze i manjka mogućnosti, ona je zapravo vrlo dobra za naš mentalni razvoj, ustanovili su psiholozi u više studija. Čak se roditeljima preporučuje da ne organiziraju djeci vrijeme previše već da im puste da se dosađuju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je iz dosade nastala dobra ideja

Može vam biti dosadno u životu, prijatelji vam mogu dosaditi, veza, partner, pa i sami sebi kad ne znamo što ćemo sa sobom. 

No znanstvene studije pokazuju drugačije. U njima su otkrivali kako je vrijeme dosade iznimno važno za svakog pojedinca jer se tada um oslobađa svih vanjskih pritisaka. Postaje slobodan i kreativan, a lutanje vaših misli može dovesti do boljih odnosa, rješenja problema, povećane kreativnosti i na koncu - rada na sebi. 

5 razloga zašto je dobro dosađivati se:

1. Jača vaše mentalno zdravlje 

Naši mozgovi u moderno doba su preplavljeni informacijama i distrakcijama. Pauza od svega toga itekako može biti dobra za vaš mozak da se opusti i otpusti stres. 

2. Pomaže u produktivnosti

Kada vam je dosadno, vaš mozak počinje 'lutati' i razmišljati o neočekivanom. Možda vam se sanjarenje čini kao gubitak vremena, no upravo ono vam može pomoći u kreativnim rješenjima za vaše zadatke, odnose i probleme. 

3. Usmjerava vas na cilj

Dosada nam pomaže da shvatimo što želimo postići i ostvariti. Kada nam misli neometano plove, više razmišljamo o budućnosti, pokazala je studija

4. Postajemo ljubazniji

Tijekom neometanog razmišljanja, često u glavi 'pretresamo' razgovore i nesuglasice te međusobne odnose. Tada često dolazimo i do zaključka da trebamo poraditi na sebi i biti bolji ljudi, pa čak i volontirati, donirati krv ili novac.

5. Postajemo kreativniji

Ne kaže se uzalud da su sve velike ideje došle slučajno, metodom pokušaja i pogrešaka, kada je ljudski um zaintrigiran. Upravo to nastaje iz dosade. Um se pokreće, razmišlja, oslobođen je pritisaka i problema, a ideje nerijetko samo sinu. 

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Hrvatske mame: 'Mi smo rodile kod kuće i sve bismo ponovile'

POGLEDAJTE VIDEO Ivan Đikić: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci