Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

5 savjeta uz koji će parfem ljeti na vašoj koži trajati puno duže

5 savjeta uz koji će parfem ljeti na vašoj koži trajati puno duže

Elizabeth Richards, stručnjakinja za parfeme otkrila je nekoliko savjeta kako biste ih trebali koristiti ljeti kako bi se miris što dulje zadržao na vama uslijed vrućina i znojenja

1. Stavljajte ga slojevito

Umjesto nekoliko šprica mirisa koji će izblijedjeti tijekom ljetnih dana, slojevito stavljajte svoj omiljeni parfem stavljajući ga na više mjesta. Osim toga, probajte iskombinirati više mirisa odjednom. To je izvrstan način da vam miris duže ostane. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

00:24

Kad razmišljate o proizvodima koje nanosite ujutro - od gela za tuširanje do hidratantne kreme ili ulja za tijelo - sve to može utjecati na dulji miris vašeg parfema. Slojevi također daju priliku za stvaranje jedinstvenog mirisa koji će duže trajati tijekom dana.

- Svaki miris ima različite karakteristike i nošenjem više od jednog parfema u isto vrijeme možete stvoriti svoj vlastiti miris. Note uključujući metvicu, bosiljak, cvijet naranče i citrus, sinonim su za ljeto i savršeni su sastojci za slaganje jednog na drugi - objašnjava Elizabeth.

2. Raspršite po različitim dijelovima tijela

Zaboravite prskanje parfema na zapešće ili vrat. Prskajte ga na laktove i na pupak tijekom ljeta. Tako će duže miris trajati. Sjetite se bilo kojeg mjesta na kojem koža nije izložena.

- Ljeti vrućina može ubrzati isparavanje parfema, pa bih preporučila da svoj omiljeni miris poprskate po laktovima, iza koljena, pa čak i po pupku. To će vam pomoći da se miris duže osjeti, jer su takva mjesta obično zaštićena od izravne sunčeve svjetlosti - objašnjava stručnjakinja.

Osim toga, u to može spadati i kosa.

- Stavite nekoliko kapi parfema na krajeve nakon pranja kose kako biste mirisali poput kraljice - rekla je Elizabeth.

3. Bočice parfema ljeti možete staviti i u hladnjak

Vaše boce mogu izgledati lijepo na toaletnom stoliću, ali zbog svjetline i vlage mirisna nota parfema mogla bi se pokvariti, a to će s vremenom utjecati na miris.

Top načini uz koje možete lakše smršavjeti, a i koža će uživati
Top načini uz koje možete lakše smršavjeti, a i koža će uživati

Elizabeth preporučuje da svoje omiljene mirise čuvate na suhom, hladnom mjestu ili čak u hladnjaku. Hlađenje parfema koji ima osvježavajuće mirisne note dat će mu maksimalan učinak.

4. Hidratacija

Ako želite da vaš parfem traje još duže, pobrinite se da je vaša koža dobro hidratizirana.

Tuširanje

- Tuširanje hidratizira kožu, što pomaže pojačavanju mirisa. Kada ste hidratizirani tako stvarate izvrsnu bazu za vaš miris - objašnjava Elizabeth.

5. Nemojte previše prskati ili trljati zapešća

Možda mislite da je obilno prskanje vašeg omiljenog parfema najbolji način da se on duže osjeti. Međutim, to nema nikakvog pretjeranog učinka, a time samo trošite miris.

Toplina pojačava miris pa tako riskirate da on nakon nekog vremena postane pre intenzivan. Ako želite nositi puno parfema, tada je lagani i svježi miris najbolja opcija za ljetne mjesece.

Kako prepoznati je li on pravi? 7 znakova da to definitivno nije
Kako prepoznati je li on pravi? 7 znakova da to definitivno nije

Elizabeth također predlaže da nakon prskanja ne trljate zapešća, jer to utječe na miris.

- Trenje i vrućina mogu utjecati na miris zbog čega će miris izgubiti svoju oštrinu. Poprskajte parfem i pustite da uđe u vašu kožu - savjetuje Elizabeth, piše Daily Mail.