Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

7 načina kako tijekom blagdana postići božićni ugođaj na stolu

7 načina kako tijekom blagdana postići božićni ugođaj na stolu
6

Postoji nešto vrlo glamurozno u svijećama na stolu za večeru, posebno u hladnijim, tamnijim mjesecima. Vaza s cvijećem također je klasičan izbor za božićni ugođaj na stolu. Razmislite o bilju u sezonskim bojama

VIDEO

Blagdanski klasici i obiteljski recepti znače da će stol sigurno biti krcat ukusnim poslasticama, ali postoji nešto posebno čarobno u stolu za večeru posebno dekoriranom za blagdane. Božićno vrijeme uvijek je ispunjeno okupljanjima najmilijih, upravo za stolom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagrebački školarci su posadili i prodali 600 cvijeća: ‘Naše božićne zvijezde su hit’ 00:55

Čak i najmanji detalj može učiniti okolinu svečanijom i slavljeničkom, označavajući ovaj obrok kao posebnu prigodu.

Kada ne ručate, na stolu možete ostaviti mnoge ukrase za malo blagdanskog raspoloženja, bez obzira na doba dana. Što se tiče uređenja, svatko će imati svoj ukus, ali i svoje potrebe. Obitelji s mlađom djecom možda će se htjeti držati podalje od predmeta koji se lako mogu srušiti ili predmeta koji mogu biti opasni u malim rukama, poput upaljenih svijeća ili staklenih ukrasa.

Uređivanje doma za blagdane: Orašar kao medo i bajkovite snježne kugle su ultimativni hit
Uređivanje doma za blagdane: Orašar kao medo i bajkovite snježne kugle su ultimativni hit

Drugi mogu imati kućne ljubimce koji ne mogu biti izloženi određenim biljkama ili mogu biti alergični na određene tkanine ili predmete. Dobra stvar je što postoji toliko mnogo opcija za kombiniranje pa ćete sigurno moći sastaviti prekrasnu scenu za objedovanje.

Evo nekoliko omiljenih načina za uljepšavanje blagovaonskog stola za blagdane

1. Zimski cvjetni središnji dio

Vaza s cvijećem klasičan je izbor za ukrašavanje blagovaonskog stola i lako ju je prilagoditi blagdanskoj sezoni. Razmislite o korištenju cvijeća u sezonskim bojama, crvena, bijela, duboko žuta, ili prigrlite zimzelene biljke i uključite sjajno tamno lišće. Bobice božikovine sjajan su način da odate priznanje blagdanskom razdoblju i dodate dašak boje, a mace mogu podsjećati na snijeg.

Možete malo eksperimentirati i dodati citrusno voće, jer će ono dati boju, miris i blagdanski štih stolu. Kada dizajnirate svoje središnje dijelove, dobro je razmišljati o praktičnosti kao i o estetici. Općenito treba izbjegavati visoke detalje jer oni mogu spriječiti goste da se međusobno vide preko stola. Međutim, postoji mnogo drugih načina za izlaganje cvjetnog aranžmana, kao što je niska vaza ili čak nekoliko malih posuda raspoređenih po stolu. One će pružiti vizualni interes bez ometanja linije pogleda. Također biste trebali razmisliti o mirisu svog aranžmana, jer se vrlo jaki mirisi mogu sukobiti ili odvratiti pažnju od hrane. Za blagovaonice je vizualni aspekt cvijeća vrjedniji od mirisa.

2. Girlanda od filca

Služeći i kao aktivnost i kao ukrasni predmet, girlande od filca jednostavan su način dodavanja boje i teksture blagovaonici. Možete ih kupiti gotove ili ih izraditi od nule u odabranoj paleti boja, što je sjajna aktivnost za mlađe. Općenito se sastoje od isprepletenih traka tkanine, te se mogu omotati oko središta stola i služiti kao ukrasna baza za svijećnjake, vaze itd. Budući da su izrađene od tkanine, nema opasnosti da ih mala djeca slome ili se ozlijede pa su posebno prikladni za mlađu publiku. Girlande su također dobar izbor za one koji uživaju u višenamjenskim predmetima, budući da ih se može nanizati negdje drugdje u domu, kao i oko stola za blagovanje. One mogu biti suptilniji izbor dekora, ovisno o korištenim bojama.

Napravite blagdanske ukrase od citrusa i papira sa djecom
Napravite blagdanske ukrase od citrusa i papira sa djecom

3. Sezonske tkanine

Kada postavljate stol za poseban obrok, zasigurno često koristite stolnjake ili staze kao pomoć pri dotjerivanju. To vrijedi i za blagdane, pa zašto ne biste blagdanski duh pojačali odabirom tkanine u sezonskim bojama ili printovima.

Ovdje ima puno prostora za igru, tako da možete odabrati ono koje najbolje odgovara osobnoj estetici; dok će neki htjeti prigrliti kičaste printove i svijetle boje, drugi bi se mogli odlučiti za jednostavniji izgled u tamnocrvenoj ili zelenoj boji. Ako imate stol postavljen za djecu, onda je stolnjak od materijala koji se može brisati u zabavnom blagdanskom dizajnu izvrstan način da uravnotežite funkciju i oblik. Također možete izgraditi složeniji stolni pejzaž oblaganjem stolnjaka bilo kojom kombinacijom staza, podmetača i platnenih salveta u komplementarnim bojama. Ovaj pristup koristi postojeće funkcionalne predmete, ali im daje sezonski okret, kako bi se smanjio višak nereda na stolu. Ovisno o odabranim bojama i otiscima, ove je predmete također lako prenamijeniti za druge prigode tijekom godine.

4. Svijeće

Postoji nešto vrlo glamurozno u svijećama na stolu za večeru, posebno u hladnijim, tamnijim mjesecima. One su jednostavan način za stvaranje atmosfere za posebnu prigodu. Dok su klasične bijele uvijek dobar izbor, danas možete pronaći svijeće u svim bojama koje možete zamisliti, pa čak i u zanimljivim oblicima, ako želite nešto jedinstvenije. Isto vrijedi i za svijećnjake, koji dolaze u raznim vrstama dizajna koji odgovaraju svim željama.

Kada birate svijeće, pokušajte odabrati opcije bez mirisa koje neće odvratiti pozornost od hrane. Također preporučuje se postaviti ih na sredinu stola, gdje postoji manji rizik da plamen zahvati nečiju kosu ili odjeću. Ako imate mlađe goste koji se pridružuju obroku, možda je bolji izbjeći otvoreni plamen na dohvatu ruke, ali one i dalje mogu poboljšati raspoloženje čak i kada nisu upaljene.

5. Zlatni pribor za jelo

Ponekad ne želite imati mnogo dodatnih stvari na stolu za večeru, pogotovo ako znate da će biti krcat različitim jelima. Dobra vijest je da ne morate dodavati dekor kako biste prizor učinili svečanim. Umjesto toga, možete se jednostavno poigrati priborom za jelo, a zgodan način da to učinite je zamjena srebrnog pribora za jelo onim zlatnim - a ova mala promjena imat će veliki učinak. Zlatni pribor izgledat će upečatljivo kada se postavi na jednostavan stol. Zlato se često povezuje s blagdanskim razdobljem. To ga čini izvrsnom opcijom za sve koji ne žele kupovati nepotrebne drangulije, ali ipak cijene blagdansko ozračje.

6. Blagdanski držači za salvete

Ako za stolom koristite salvete, onda je blagdanski držač za njih sjajan način da na stol nanesete blagdanski duh bez potrebe za kupnjom novih sitnica. Dolaze u svim vrstama stilova koji odgovaraju svakom ukusu, s popularnim opcijama s elegantnim zlatnim detaljima, lažnim zelenilom ili snježnim dizajnom.

Za mlađe postoji mnogo zabavnih izbora koji izgledaju poput poznatih blagdanskih likova. Kao i kod zlatnog posuđa, držači za salvete imaju korisnu funkciju za stolom, kao i doprinos svečanom duhu, tako da su lijep način za ravnotežu izvedbe i estetike. Kao opće pravilo, većina držača za salvete trebala bi biti kompatibilna s većinom salveta.

7. Dekorativno zelenilo

Zimsko razdoblje nije poznato po bujnom lišću, ali zimzeleno drveće u ovo doba godine zaista dolazi na svoje. Ne ograničavajte se na božićno drvce ili vijenac, razmislite o unosu više zelenila u dom u obliku vijenca ili ukrasnih grana. Mogu se omotati oko sredine stola, slično vijencu, ili se mogu koristiti u manjim aranžmanima umjesto cvjetnog dijela.

Pravo zelenilo odiše lijepim mirisom bora, dok će umjetno zelenilo biti lijepo iz godine u godinu, tako da nema loših opcija. Također možete ukrasiti zelenilo s malim ukrasima ili svjetlima, za još svečaniji izgled. Samo budite oprezni s iglicama ako koristite ono pravo, jer se mogu ljuštiti i mukotrpno čistiti, a mogu predstavljati i potencijalnu opasnost za djecu i kućne ljubimce, prenosi MSN.

Želite da vaša božićna zvijezda preživi blagdane? Evo gdje ju ne smijete držati i kakvu odabrati
Želite da vaša božićna zvijezda preživi blagdane? Evo gdje ju ne smijete držati i kakvu odabrati

POGLEDAJTE VIDEO: VOLITE LI FRANCUSKU S JABUKOM ILI BEZ?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja: Rak će otplatiti dug, a Vage imati uspjeha u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 2. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje