Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

7 predivnih frizura s neurednom punđom za svaku duljinu kose

7 predivnih frizura s neurednom punđom za svaku duljinu kose

Najbolje je koristiti peglu za kosu ili figaro kako biste poboljšali teksturu kose prije izrade neuredne punđe. No, možete koristiti i bilo koji drugi alat, samo je bitno da dodate uvojke oko lica i na zatiljku

VIDEO

Neuredna punđa ne samo da izgleda odlično na svim tipovima kose, već je i vrlo jednostavna za napraviti. No, naravno, nije svaka neuredna punđa jednaka, a ako želite da vam ona ipak izgleda malo bolje, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinka se nije šišala skoro 30 godina

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

Prema frizerki Bridget Brager, najbolje je koristiti peglu za kosu ili figaro kako biste poboljšali teksturu kose prije izrade neuredne punđe. No, vi možete koristiti i bilo koji drugi alat, samo je bitno da dodate lagane uvojke i valove oko lica i na zatiljku.

U nastavku slijede ideje za sedam različitih neurednih punđi za svaku prigodu i duljinu kose.

1. Klasična neuredna punđa

Da biste dobili ovaj izgled, prvo vam kosa ne smije biti skroz čista, najbolje je da prođe jedan dan od pranja.

Najlakši trik za skupljanje guste kose: Treba vam samo kopča
Najlakši trik za skupljanje guste kose: Treba vam samo kopča

- Počešljajte kosu češljem sa širokim zupcima ili četkom za raspetljavanje. Dodajte kap ulja na vrhove, a zatim poprskajte suhi šampon po korijenu da kosi dodate svježinu i dodate volumen - kaže Brager. Zatim složite kosu u visoki rep i učvrstite je gumicom.

- Nema potrebe da češljate kosu u čvrst rep; samo je zavežite nasumično i malo opustite na određenim mjestima. Također možete povući pramove kose uz lice i uviti ih figarom - dodala je. Pomadom ili voskom zagladite čuperke koji strše ili su višak.

2. Neuredna niska punđa

- Za neurednu nisku punđu, prvo kosu skupite u rep i pričvrstiti je gumicom. Zatim razdvojite konjski rep na dva dijela. Nakon toga uzmite i zarolajte rep oko pričvršćenog repa i pričvrstite punđu ukosnicama - objašnjava slavna frizerka Jana Rago. Za ovaj izgled, Rago predlaže da nježno otpustite deblje dijelove punđe kako bi postigli neuredan izgled.

- Da biste ukrotili neželjene čuperke, uzmite jedan od kistova za šminkanje i pošpricajte ga lakom za kosu.  Njime počešljajte dlačice koje strše oko punđe - dodala je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annie (@annie_stylist)

.3. Duple punđe za kratku kosu

Prema Brager, čak i oni s kratkom kosom mogu napraviti neurednu punđu - ili dvije. Za početak upotrijebite omiljeni suhi šampon ili sprej za teksturu i pošpricajte na sredinu kose i vrhove.

 - Skupite što više kose i učvrstite je u rep na vrhu glave. Napravite punđu od čvora tako što ćete kosu vezati, ali za posljednje vezanje ostavite kosu u malom gornjem čvoru - objasnila je.

- Sada uzmite ukosnice i počnite nasumično kopčati dijelove kose oko te baze. Ponovite ove korake na drugoj punđi tako što ćete pričvrstiti što više kose na stražnji dio glave ili na potiljak - kaže Brager. Nemojte biti previše oprezni jer frizura treba ispasti neuredno. Za završetak dodajte malo laka za kosu.

4. Neuredna niska ili visoka punđa s pletenicom

Najprije češljem počešljajte kosu i pričvrstite je u nisku punđu bliže potiljku.

- Počnite plesti kosu pomoću šala, vrpce ili kožne vrpce kako biste dodali više života neurednoj punđi i osobnom stilu. Kada je pletenica pričvršćena, možete je omotati oko baze repa kako biste stvorili punđu i pričvrstite je ukosnicama - kaže Rago. Pletenicu nježno olabavite kako bi dobili neuredan izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aga (@hairstyle_by_me_8)

5. Široka punđa na dugoj kosi

Da biste dobili ovaj izgled, prvo nanesite sprej za teksturu od korijena do vrhova.

- Napravite razdjeljak dio (ne mora biti precizan) na samom vrhu glave i pričvrstite dva konjska repa sa svake strane razdjeljka (kao kečkice). Zatim ih četkom lagano počešljajte (za dodatni volumen) i dodajte sprej za teksturu po duljini svakog repa - kaže Brager. Sada zavijte repove jedan oko drugog poput osmice i pričvrstite kosu na podnožje svakog repa.

- Dodajte dodatnu teksturu laganim odvajanjem punđi i pošpricajte lakom za kosu na kraju - kaže Brager.

6. Visoka punđa s razdjeljkom

Ostavite dva deblja pramena kose oko okvira vašeg lica, ostatak kose skupite na tjemenu u visoki rep. Slijedite svoju jagodicu koristeći zamišljenu liniju do vrha glave i pričvrstite gumicom.

- Zamotajte konjski rep u jednom smjeru kako biste stvorili punđu i pričvrstite ga ukosnicama. Zatim uzmite dva velika pramena kose i lagano ih vratite tako da ih možete zakačiti ispod podnožja repa. Ostavite ove pramenove labave ako želite ili ih možete povući čvršće, ali zapamtite da je u redu ako postoje su neravnine jer ne želite dobiti elegantan izgled ako se radi o neurednoj punđi - kaže Rago.

7. Punđa sa 'zavjesa' šiškama

Kosu u razdjeljku povucite unatrag i skupite je u rep do potiljka.

- Uzmite rep, omotajte kosu oko njega i zatim pričvrstite punđu pomoću gumice za kosu. Zatim, uzmite vrhove kose i malo ih rasporedite da strše prema van. Ovo je trik koji će vam pomoći da postignete neuredni izgled nakon što je kosa pričvršćena na mjesto - kaže Rago. Na kraju možete punđu učvrstiti ukosnicama.

- Kako biste učinkovitije učvrstili ukosnice, okrenite naborani dio ukosnice prema glavi i nemojte je otvoriti do kraja, već samo toliko da u nju stane kosa. Stilizirajte šiške ili pramenove nekim lakom za kosu ili proizvodom kako biste zadržali izgled punđe i nježno uokvirili oblik vašeg lica - savjetovala je Rago, piše Real Simple.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja