Obavijesti

Lifestyle

Komentari 10

8 supernamirnica uz koje se masnoće i kalorije brže tope

8 supernamirnica uz koje se masnoće i kalorije brže tope
4

Začini pospješuju rad metabolizma, namirnice bogate vlaknima pružaju dulji osjećaj sitosti, a sjemenke koje obiluju omega-3 masnim kiselinama smanjuju apetit

VIDEO

Nakon uživanja u masnoj hrani tijekom blagdana, u prehranu se preporučuje uvesti namirnice koji brzo tope kalorije. One će pospješiti izbacivanje toksina iz organizma i dovesti liniju u red. 

Chia sjemenke

Ove sjemenke osim što smanjuju rizik od dijabetesa, pretilosti i kardiovaskularnih bolesti, pružaju dulji osjećaj sitosti. Chia sjemenke bogate su vlaknima, proteinima i omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju apetit, piše Women's Health

Cimet

Hrana bogata okusima stvara jači osjećaj sitosti, a to osobito pomažu začini koji potiču probavu i ubrzavaju metabolizam. Cimet je jedan od saveznika vitke linije. On pomaže u kontroli šećera u krvi zbog čega se smanjuje stalan osjećaj gladi. Što se razina šećera brže diže, to se i brže spušta zbog čega se javlja glad. 

Fotolia

Bobičasto voće

Ovo voće obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, ali ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Osobito su djelotvorne na bokovima i nogama. Borovnice, jagode i brusnice mijenjaju crijevnu floru i sprječavaju razvoj opasnih patogena. 

Đumbir

Osim što ublažava mučninu nakon prejedanja, đumbir djeluje protuupalno, regulira razinu šećera u krvi i smanjuje osjećaj gladi. Također, on potiče sagorijevanje kalorija i blagotvorno djeluje na probavni trakt. Može se usitnjen dodati u variva ili pak pomiješati s medom za jači imunitet. 

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj razinu hormona kolecistokinin zaduženog za regulaciju apetita. On je odličan izbor za sve koji žele smršavjeti zato što ubrzava trošenje masti, a preporučuje se na dan piti najmanje dvije šalice ovog napitka. 

Dreamstime

Avokado

On obiluje mononezasićenim mastima i vlaknima koje pružaju osjećaj sitosti. Vlakna vežu vodu na sebe, zatomljuju apetit i smanjuju opasnost od prejedanja.

Kvinoja

Ova namirnica bogata je magnezijem koji je ključ u regulacije energije i pomaže u kontroli šećera u krvi. Pruža dulji osjećaj sitosti i pripada u bezglutenske namirnice, ali prije kuhanja preporučuje ju se dobro isprati. 

Fotolia

Ljute papričice

Čili papričice, kajenski papar i feferoni spadaju u rod ljutih papričica bogatih kapsaicinom. On ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina jer aktivira i hormone stresa. Simpatički živčani sustav se aktivira i u tijelo otpušta katekolamini - hormone koji pospješuju sagorijevanje masti. To znači da tijelo masti već 20 minuta nakon jedenja ljutih papričica pretvara u gorivo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Zalijepila je dijete za sjedalo u avionu pa pojasnila: 'Ponekad želiš samo dvije minute mira...'
GENIJALNO ILI UŽASNO?

Zalijepila je dijete za sjedalo u avionu pa pojasnila: 'Ponekad želiš samo dvije minute mira...'

Putnici su promatrali što radi i nekima se ta metoda nije svidjela, 'jer nije dovoljno sigurna za dijete'. Drugi su otkrili svoje trikove pa je tako jedna majka napisala da ona svaki put na let nosi auto sjedalicu