Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

9 malih promjena pretvorit će svaki dom u vlastitu oazu mira

9 malih promjena pretvorit će svaki dom u vlastitu oazu mira
5

Neki će ovo vrijeme iskoristiti za dekoraciju doma ili za preuređenje određenih starih stvari poput starih stolica, komoda i slično. S ovih 9 savjeta vaš dom će biti vaša oaza udobnosti i mira

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

IZMJERITE GA: IDEALNA DUŽINA STOLIĆA JE DVIJE TREĆINE KAUČA

Ovih dana provodimo više vremena kod kuće, što znači da je važnije nego ikad da nam životni prostor donosi radost i udobnost, piše HuffPost.

POGLEDAJTE VIDEO: Od dijelova Forda Capre napravili namještaj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:37

Neki će ovo vrijeme iskoristiti za dekoraciju doma ili za preuređenje određenih starih stvari poput starih stolica, komoda i slično.

Većina prodavaonica namještaja sada je otvorena, a ima i onih što rade dostave na kućnu adresu tako da tu ne bi trebali imati problema. 

Kako poboljšati vaš dom?

1. Neka jedan zid unese boju u vaš dom

Svježi premaz boje može transformirati cijeli prostor ali ako nemate strpljenja ili energije da ponovo obojite cijelu sobu, razmislite o tome da stvorite akcentni zid.

Brzo i jednostavno rješenje za postizanje velikog efekta u sobi je zid u jednoj specifičnoj boji ili zid s karakterističnim uzorkom. Uvijek idite s nekom tamnijom ili živom bojom kako biste dobili kontrast.

Ako ne želite boju postoji i druga alternativa, a to je postavljanje tapeta s uzorkom. Ako vam je teško pronaći nekoga tko će vam sada u ovoj situaciji postaviti nove tapete, Srećom, postoji mnogo alternativa, poput prijenosnih pozadina ili mogućnosti tapeta bez naljepnice za zidove kako bi se stvorila iluzija pozadine.

2. Dajte starom namještaju novi sjaj

Ako u garaži imate starog namještaja koji jedva čeka novo lakiranje i bojanje onda je sada idealno vrijeme da mu dadete novi sjaj. 

Sve što trebate je nekoliko osnovnih alata kako bi stari namještaj ponovno izgledao nevjerojatno.

Trebat će vam brusni papir, alkoholna otopina, kvalitetan temeljni premaz i boja po vašem izboru. 

Ako preuređujete komodu kako biste poboljšali izgled možete nabaviti nove ladice, gumbe i slično.

3. Vrt je uvijek dobra ideja

Dodavanje zelenila vašem domu može poboljšati vaše raspoloženje, detoksicirati zrak i donijeti prirodu vama u vaš dom.

Ako imate mjesta za vrt sastavite ga s različitim sortama salate, povrća i bilja. Pokušajte odabrati kreativno mjesto i spremnike za smještaj biljaka -  morate razmotriti vodu i sunčevu svjetlost: 

4. Zid kao u galeriji

Oslobodite jedan zid za obiteljske fotografije ili one fotografije koje još čekaju da budu obješene. Napravite kreativnu galeriju sa svojim vlastitim fotografijama unutar svog doma.

Jedno osnovno pravilo prikazivanja umjetničkih djela jest da one trebaju visiti na razini očiju, tako da imajte to na umu prilikom stvaranja izgleda vaše galerije.

5. Premažite ulazna vrata

Svježi premaz nove boje na ulaznim vratima jedan je od najjednostavnijih i najbržih načina za pojačavanje privlačnosti kuće. 

Nemojte zaboraviti upotrijebiti trake za rubove vrata kako biste osigurali da boja ne ode tamo gdje ne želite. 

6. Nadogradite unutarnja vrata

Pomoću boje i nekih obloga, možete nadograditi vaša obična vrata u lažna vrata francuskog stila. Projekt traje oko tri sata aktivnog rada, iako biste trebali ostaviti jedan do dva dana kako bi se boja potpuno osušila. 

Pogledajte projekt ovdje.

7. Obojite svoje radne površine

Ako vam je vaša radna površina dosadila ili je već pomalo stara, ne morate ulagati novac u novu. Sve što trebate je malo temeljnog premaza, nekoliko akrilnih boja, morska spužva i sredstvo za brtvljenje.

Naljepnice za radnu površinu možete uzeti u većim prodavaonicama ili naručiti preko interneta, ako želite dobiti mramorni izgled. 

8. Zamijenite ručke na svojim ormarićima

Popravljanje ormara može biti dugotrajan projekt. Ali jedan brz i jednostavan način za nadogradnju njihovog izgleda je mijenjanjem ručkica. To možete učiniti i na noćnim ormarićima i komodama.

Danas možete nabaviti svakojake ručkice, u zlatnoj nijansi, mat crnoj, brončanoj i slično. 

9. Promijenite stari izgled poda

Bez obzira želite li osvježiti zastarjelu kupaonicu ili potpuno obnoviti podnice u cijelom domu, pločice koje se mogu zalijepiti mogu biti lagana opcija za instaliranje.

Sve što vam treba su škare i metar. Ovisno o vrsti poda koji imate, možda ćete trebati prvo ukloniti podlogu. Međutim, pločicu možete ljuštiti i lijepiti izravno na postojeći pod - samo pripazite da na površini nema nikakvih ostataka i voska.

Kako biste složili ljepljive pločice, jednostavno ogulite podlogu s pločice i stavite je na pod. Po potrebi izrežite pločice škarama kako bi se uklopile na rubove vaše sobe. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

PROLJETNI 'MAKEOVER': ZAVJESE I TEPIH DAJU NOVI IZGLED PROSTORU

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje