Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

9 recepata za Noć vještica: Fini hrskavi pauci, strašna salata, desert koji vole vještice...

9 recepata za Noć vještica: Fini hrskavi pauci, strašna salata, desert koji vole vještice...

Svaki od ovih recepata možete raditi sa svojim mališanima. Osim što će se oduševiti, razvijati kreativnost i provesti nekoliko zabavnih sati sa vama, sve će rado i pojesti

VIDEO

Obzirom na to da djeca najviše vole pojesti ono što im je oku primamljivo, poigrajte se oblicima koji su specifični za Noć vještica. Mališani će obožavati cupcakes, kolačiće koje ćete ukrasiti kremom u boji. Napravite im kolačiće prema receptu za muffine koje i inače vole te u kremu dodajte kap boje za kuhanje. Pospite šarenim jestivim ukrasima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Životinje u Engleskoj se pripremaju za Noć vještica: Uživali su u slasticama 02:00

9 super recepata za Noć vještica:

1. Vještice od keksa

Sastojci: kuglice: 80 g maslaca, 160 g izmrvljenih keksa, žlica marmelade od breskve; Ukras: 150 g bijele čokolade, 2 žličice ulje, zelena jestiva boja, kupovna fondant smjesa i boje za hranu u prahu

Priprema: Pomiješajte kekse, maslac i marmeladu. Rukama zamijesite smjesu i oblikujte desetak kuglica. Složite ih na papir za pečenje i ostavite u hladnjaku 20 minuta. Otopite čokoladu na pari s malo ulja.

Fotolia

Kad je gotova, maknite je s vatre i dodajte nekoliko kapljica zelene boje. Nabodite kuglice na štapiće i umočite u čokoladu. Stavite u zamrzivač da se hlade. Za to vrijeme otopite crnu i narančastu boju u prahu u malo vode pa kistićem premažite jedan dio fondanta u crno, a drugi u narančasto. Ostavite da se ohladi pa napravite kapicu i kosu za vješticu kao na slici. Stavite na cake pops i još malo ohladite.

Životinje u Engleskoj se pripremaju za Noć vještica: Uživali su u slasticama
Životinje u Engleskoj se pripremaju za Noć vještica: Uživali su u slasticama

2. Čokoladni pauci

Sastojci: 120 g tamne čokolade, šalica natrganog maslaca, 2 šalice šećera, 4 jaja, žličica vanilije, 1,5 šalica brašna; Glazura: 400 g tamne čokolade, 10-ak duguljastih gumenih bombona, jestive mrvice

Priprema: Ugrijte pećnicu na 170°C i namastite lim za pečenje. Otopite čokoladu i maslac na slaboj vatri. Dodajte šećer, jaja i vaniliju. Sve izmiksajte. Umiješajte brašno i umijesite. Utisnite smjesu u lim i pecite 40 min.

Fotolia

Kad je biskvit gotov, lagano ga izvaljajte da bude tanji pa ga narežite na komadiće i oblikujte u loptice. Za dekoraciju otopite čokoladu i umočite loptice u nju. Pospite ih mrvicama te utisnite duguljaste tanke bombone koji će izgledati kao noge. U sredinu kuglice zabijte štapić i ohladite.

3. Vještičje jabuke

Sastojci: 5 jabuka, 20 g maslaca, 200 g šećera, 4 žlice vode, 1/2 žlice octa, 8 kapi jestive crvene i crne boje u gelu

Priprema: Otrgnite peteljke i zabijte drvene štapiće kroz sredinu jabuke. Maslac, vodu, ocat i šećer kuhajte dok ne zavrije. Ostavite neka ključa i dodajte crvenu boju. Za to vrijeme ulijte hladnu vodu u drugu posudu.

U posudu s rastopljenim šećerom uronite jabuke. Držite ih za štapiće i okrećite dok se karamela ne zalijepi na sve dijelove jabuke i prekrije je. Izvadite jabuku i umočite u hladnu vodu kako bi se karamela stisnula. Umiješajte sad crnu boju i ponovite postupak.

4. Duhovite banane 

Sastojci: 10 banana, 200 g bijele čokolade, kokosovo brašno, čokoladni sirup

Priprema: Banane prerežite na različite duljine te ih zamrznite. Otopite bijelu čokoladu i u njih uronite banane te ih uvaljajte u kokosovo brašno. S čokoladnim sirupom nacrtajte usta i oči. Do posluživanja ih držite u hladnjaku.

5. Hrenovke mumije

Sastojci: hrenovke ili ćevapi, lisnato tijesto 

Priprema: Razvaljajte lisnato tijesto i narežite na tanke trake. Ispecite hrenovke ili ćevape, omotajte jednu ili dvije trake lisnatog tijesta oko njih, tako da izgledaju kao na slici, stavite ih u lim na masni papir i ispecite. Oči napravite od majoneze, a mumije možete preliti kečapom.

6. Strašna salata

Sastojci: paprika, salata, maslinovo ulje i ocat

Priprema: Izrezbarite paprike, napunite ih salatom po želji i začinite prije posluživanja. Izrezbarene paprike možete puniti i nadjevima poput mljevenog mesa i zapeći.

Simpatične ideje kako urediti mališane za Halloween - noć malih vještica, kostura, pauka...
Simpatične ideje kako urediti mališane  za Halloween - noć malih vještica, kostura, pauka...

7. Čudovišni burgeri

Sastojci: 2 žemlje, 2 pljeskavice, 2 kriške topivog sira, veliki kiseli krastavac, rajčica, 4 masline punjene paprikom, kečap, majoneza

Priprema: Ispecite pljeskavice i raspolovite žemlje uzdužno. Donje polovice premažite majonezom te kečapom pa posložite ploške rajčice i salatu.

Dodajte pljeskavicu i ploške krastavca. Narežite sir u oblik zubi s jedne strane i stavite da viri s prednje strane sendviča. Poklopite i na vrh stavite peteljku bundeve.

8. Pizzete s paucima

Sastojci: 3 bijela peciva, 20 g maslaca, 3 žlice koncentrata rajčice, 90 g kuhane šunke, 60 g sira tilzita, crne masline bez koštica

Priprema: Namažite polovice peciva maslacem ili maslinovim uljem. Dodajte umak od rajčice i nasjeckane šunke te na kraju prekrijte naribanim sirom.

Stavite na pladanj za pečenje obložen papirom i pecite 8-10 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne poprimi zlatnu boju. Narežite masline i postavite ih u oblik pauka.

Ideje kako izrezbariti bundevu za Noć vještica i super trik kako da izgleda svježe i za 7 dana
Ideje kako izrezbariti bundevu za Noć vještica i super trik kako da izgleda svježe i za 7 dana

9. Čudovište iz čaše

Sastojci: puding od vanilije, 1/2 l mlijeka, 3 žlice šećera, sljezovi kolačići; brownie: 80 g maslaca + malo za mašćenje kalupa, 200 g tamne čokolade, 120 g smeđeg šećera, prstohvat soli, žlica ekstrakta vanilije, 2 mala jajeta, 70 g brašna

Priprema: Kalup obložite papirom za pečenje i namastite maslacem. Čokoladu i maslac narežite na sitno te otopite na pari. Pjenjačom umiješajte šećer i sol, umućena jaja, vaniliju te brašno.

Prelijte u kalup, poravnajte površinu i pecite 15-17 minuta na 180°C. Kad se ohladi, natrgajte ga na komadiće. Skuhajte puding prema uputi na vrećici. Ulijte puding u čašu i dodajte izmrvljeni biskvit, koji zatim prelijte pudingom. Na dva sljezova kolačića čokoladom nacrtajte oči i stavite na puding.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja
Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša
IDEALNA NIJANSA

Boja moći za svaki horoskopski znak: Saznajte koja je vaša

Od Ovna do Ribe, svih 12 znakova Zodijaka povezano je s različitim stvarima, kao što su određene kvalitete, karakteri, afiniteti, planeti, pa čak i boje