Obavijesti

Lifestyle

Komentari 69

Simpatične ideje kako urediti mališane za Halloween - noć malih vještica, kostura, pauka...

Simpatične ideje kako urediti mališane  za Halloween - noć malih vještica, kostura, pauka...

Iako nije riječ o tradiciji koju dugo poznajemo, ne treba zato odbaciti Halloween - to je samo još jedna dobra prilika da se zabavite za vrijeme zajedničke izrade kostima i uživate u druženju

VIDEO

Halloween, ili Noć vještica, donedavno nije bio dio naše tradicije, no od pojave Interneta vrlo brzo se usvajaju novi običaji, pogotovo kad su u pitanju djeca. Realno, koliko god obilježavanje Noći vještica to odraslima djelovalo glupo, mališani će se radovati prilici da se maskiraju i rade zabavne stvari kojima će 'plašiti' vršnjake pa i odrasle.

POGLEDAJTE VIDEO: Australka izrađuje kostime kao iz filmova strave

Pokretanje videa...

Halloween 01:14

Ukratko, valja se naoružati idejama.

Zato donosimo pregled nekoliko zgodnih ideja za to da s djecom provedete kreativno poslije podne, u pripremama za obilježavanje Noći vještica, uz nekoliko prijedloga za maskiranje. Kad maske budu gotove, dajte mališanu košaricu i otpratite ga do susjedovih vrata i pripremite mobitel radi fotografiranja kad pozvoni i krene ih plašiti. Bez sumnje, bit će to dobra prilika za stvaranje zabavnih uspomena. 

Evo prijedloga: 

1. Izradite 'strašnu' masku

S ovakvom maskom čak i nije potreban neku 'strašan' outfit, jer i pogled kroz namrgođene oči izaziva dovoljno straha. Izradite nekoliko maski od papira i pomozite djetetu da osmisli dizajn koji djeluje zastrašujuće. 

2. Mumija pred vratima 

Ovaj kostim ne zahtijeva ni puno mašte ni puno novca. Nabavite zavoje kojima ćete omotati klinca, a za potpuniji dojam na nekoliko mjesta možda možete dodati i malo crvene boje, umjesto krvi.  

3. Showman s bundevom na glavi

Veće kartonske kutije mogu vam poslužiti za izradu bundeva koje će mališan nositi na glavi. Potrebno ih je samo malo oblikovati, pričvrstiti sa selotejpom i izrezati od papira oči, usta i nos. .

4. Uredite malu vješticu

Iako su vještice najčešće odjevene u crno, to ne znači da djevojčice ne mogu eksperimentirati. Pronađite zgodan materijal za izradu jednostavne široke haljinice i nabavite 'raščupanu' metlu, koja izgleda kao da je na njoj preletjela već stotine kilometara. Potom se samo još malo treba potruditi oko raščupane frizure. Uz malo šminke i promjenu glasa - vještica je tu. 

5. Vještica u 'službenoj' odori

Da bi se vaša djevojčica posve uživjela u ulogu vještice, nije zgorega nabaviti crnu majicu i traku od tila, koju možete vezati oko struka u nekoliko slojeva, da se dobije dojam suknje. Uz crni šešir s visokim vrhom trebate još samo knjigu recepata s vještičjim otrovima i čarolijama. 

7. Mali pauk 

Uz vrlo malo truda i rada za šivaćom mašinom, svoju djevojčicu ili dječaka možete pretvoriti u male pauke. Dovoljno je napraviti okrugli plašt s rupom za glavu, koji ste prošili drukčijim koncem, tako da izgleda kao da je prekriven paukovom mrežom. Kombinirajte s crnom majicom dugih rukavića i crnim tajicama, da plašt dođe do izražaja. 

8. Obitelj duhova 

Ako su klinci u dobi da ih duhovi vesele, odjenite cijelu obitelj kao obitelj duhova. Trebaju vam samo plahte za dvostruki krevet i sunčane naočale da naglasite oči. No, pripazite: Plahte sigurno nećete bušiti da ostavite otvore za oči, pa poučite djecu kako da paze dok hodaju, da ne razbiju nos. Naravno, pripazite i sami.     

9. Veseli kostur 

Crna majica i crne hlačice dobra su osnova za to da na njima bojama za tkaninu iscrtate kosti, odnosno malog kostura koji kao da je pod RTG zrakama. Ako imate tenisice s đonom koji svijetli u bojama, dojam će na večer biti još bolji, a klinac sigurno - presretan. 

10. Začarana lutka 

Većini djevojčica svidio bi se ovaj kostim 'začarane lutke', jer pršti veselim bojama, u kontrastu sa zastrašujućom maskom na licu.    

11. Izražajna maska 

Ponekad i nije toliko stvar u odjeći, koliko u tome da pustite mašti na volju dok izrađujete masku na djetetovom licu. Pokušajte napraviti ovu verziju simpatične vještice i bit će dovoljno odjenuti je u crno od glave do pete. 

12. Grof Drakula 

Možete biti strašni i u potkošulji i sa crvenim ručnikom na glavi, sve je stvar - mašte. 

13. Mačić s pedigreom

Svaka prava vještica treba mlađeg brata, pardon - crnog mačića s pedigreom. Evo jednog. 

14. Šišmiš s - kišobranima

Dva stara potrgana crna kišobrana odlično su rješenje za kostim šišmiša. Naime, od konstrukcije kišobrana možete napraviti krila, a ako su potrgana, to je dodatni motiv koji djeluje zastrašujuće. Pazite samo da vani stvarno ne počne padati kiša, jer onda trebate - još jedan kišobran.   

15. 'Gospodin' grof Drakula

Ovo je definitivno verzija Grofa Drakule koja bi se mogla svidjeti djedovima i bakama. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU TARIKA I BUKIJA: 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje