Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Evo kako možete postići mir u životu

Ako želite postići mir u životu, shvatite - nije važno biti u pravu

U svakoj interakciji imate mogućnost izbora između djelovanja s pozicije Ega i vašeg višeg Ja, a uz nekoliko navika na kojima možete raditi svaki dan lakše ćete uspjeti u tome da postignete mir

VIDEO

U svakoj interakciji u životu imate mogućnost izbora: vaš Ego uvijek želi biti u pravu, dok vaše Ja želi postići mir, pa je poanta u tome da pokušate postići ravnotežu te unutarnje podvojenosti i usavršiti umjetnost nenasilne komunikacije. Naravno da to nije lako, odnosno često nam se čini nemogućim. No ako želite postati glas mira u svijetu, prvi korak je to da mir učinite trajnim stanjem u svome životu, ističe dr. Wyne Dyer, američki govornik i pisac knjiga iz područja self-help literature.

POGLEDAJTE VIDEO: Ove male stvari čine sreću

Pokretanje videa...

Trikovi za sreću: Mazite ljubimca, jedite čokoladu... 01:35

- Vaše 'više Ja' zna put i sve što vam je potrebno jest svjesnost i odlučnost da poslušate zov ljubavi, oprosta i dobrote i držite se toga svakodnevno, ili barem svakodnevno nastojite u tome - pojašnjava. Ako vam se i dalje čini da je to nemoguće, evo nekoliko primjera kako na tome možete raditi doista svaki dan, te tako graditi tu vrstu svjesnosti:  

Želite biti sretniji? Onda kupite kuću ili stan u blizini zelenila
Želite biti sretniji? Onda kupite kuću ili stan u blizini zelenila

       

1. Morate obratiti pažnju na mir da biste ga imali

Mislite o sebi kao o mirnoj osobi. Obratite pažnju na to da forsirate svoj ego da se ne vrijeđa i ne ulazi u sukobe s okolinom. Zato službenici u Pošti, umjesto da se posvađate zbog toga što čekate u redu 15 minuta, recite: 'Vidim da imate težak dan'. Neka vaša prisutnost donosi ljubav i vodi vaše riječi i djela, umjesto da vaš ego unosi nemir, prenosi portal Atma. 

smiling woman heart shape hands love feelings

2. Zapamtite da žaljenje i kukanje donosi samo nemir

Možete 'razbiti' potrebu za kuknjavom tako što ćete otpustiti vlastitu naviku da ‘upijate’ sve u sebe i vježbati oprost. Ako ste ljuti na nekog u vašem životu, radite na tome da komunicirate s tom osobom. Nekoliko trenutaka 'zdrave' rasprave dovoljno je za oprost, te za to da tako poništite nemir i oslabite utjecaj vašeg samozaljubljenog ega. 

3. Darujte sebi trenutke mira svaki dan

Čak i ako imate samo nekoliko trenutaka u danu za sebe, uzmite u obzir da je to vrijeme ključ za postizanje višeg stanja svijesti. Isključite svoje unutarnje dijaloge i uočite razliku između neprestanog nesvjesnog bujanja misli i blagoslova koje osjećate tih nekoliko trenutaka u tihoj vezi sa  Univerzumom. To je najsigurniji način da oslabite kontrolu ega i da se pomaknete prema unutarnjoj viziji mira koja je vaše pravo od rođenja.

Happy man jumping for joy on the peak of the mountain, cliff at sunset. Success, winner, happiness

4. Uvijek birajte ljubaznost, odbacite potrebu da budete u pravu  

Podsjetite se da je najbolja tehnika za uspostavljanje mira u vašem životu to da uvijek izaberete ljubaznost kad se ispred vas nađe izbor između 'biti u pravu' ili 'biti ljubazan' To je jedna od najučinkovitijih metoda za pobuđivanje osjećaja mira. Izbor postoji u svakoj od vaših interakcija.

Onda kada je prisutno vaše 'više Ja', to uvijek promovira mir.  Ako ponekad sumnjate je li u prvom planu vaš Ego ili više Ja, samo se zapitajte: 'Hoće li ovo unijeti mir ili tjeskobu u moj život?' Odgovor će se nametnuti sam po sebi. Ne možemo naći mir u tome da budemo u pravu ili da smo ljuti, ili povrijeđeni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'