Lifestyle

Komentari 2

Altruizam pomlađuje: Osmijeh za istinsku ljepotu i mladost

Altruizam pomlađuje: Osmijeh za istinsku ljepotu i mladost

Pomaganje drugima, manje samokritike i uspravno držanje pomlađuju u trenu, a starenje treba prihvatiti kao sastavni dio života koji je lijep i optimističan

Bez obzira na to kako izgledali i koliko godina imali, ako ste samopouzdani, osjećat ćete se lijepima, a takvima će vas onda i drugi smatrati, kaže psihologinja dr. Vivien Diller. Ako se nastojite uvijek držati što uspravnije te uz to barem pokušate sve raditi s osmijehom, osim što ćete odmah izgledati mlađe, osmijehom ćete i privlačiti pozitivnu pozornost na sebe te se automatski osjećati poželjnima. 

Čak i ako vam u životu ne ide sve od ruke te niste najzadovoljniji izgledom, usredotočite se barem na nekoliko detalja koji vam se na vama sviđaju i na koje se ponosite. No prije svega najvažnije je prestati biti previše samokritičan te početi prihvaćati svaku boru ili ožiljak kao dio životnog iskustva. Prava ljepota dolazi iznutra i zato, da biste se osjećali lijepima bez obzira na godine, presudno je i prestati uspoređivati se s drugima i žaliti za prošlošću.

Bez panike zbog starenja

Starenje treba prihvatiti kao normalan dio života, bez panike, te nastojati biti optimističan. 

Rutinom do bolje kontrole

Redovito vježbanje i briga za izgled pomoći će vam da imate osjećaj kontrole nad životom.

Altruizam proljepšava

Pomaganje drugima ili davanje komplimenata također će vam pomoći da se osjećate lijepima.

Najčitaniji članci