Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Alu folija pomaže ako vam veća svijeća izgori samo u središtu

Alu folija pomaže ako vam veća svijeća izgori samo u središtu
1

Ako volite mirisne svijeće, sigurno ste doživjeli da se vosak u sredini otopi, a sa strane ostane velika količina neotopljenog voska. To se zove tuneliranje svijeće i može se spriječiti

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Više se nikad nećete mučiti s čišćenjem rešetke za roštilj

Tužno je kad vam omiljena svijeća brzo izgori jer je tuneliranje poputno upropasti. Niste stigli u njoj uživati, a više ništa ne možete učiniti, piše Glamour.

Oaza mira: Svijeće na ulazu u dom poručuju - 'dobro došli!'
Oaza mira: Svijeće na ulazu u dom poručuju - 'dobro došli!'

POGLEDAJTE VIDEO: Trik kako objesiti sliku na zid bez muke

Pokretanje videa ...

Stručnjaci navode kako se tuneliranje javlja najčešće zato što svijeću niste pustili da gori dovoljno dugo kad ste je prvi put upalili. Vosak se taj prvi put otpio samo onoliko koliko je stigao, a kad ste drugi put upalili svijeću, nastavio je ondje gdje je stao.

Kako biste to spriječili kod nove svijeće, za dva i pol centimetra promjera promjera pustite svijeću da gori jedan sat. Primjerice, ako je promjer svijeće pet centimetara, ostavite je da gori dva sata kako bi se gornji sloj stigao ravnomjerno otopiti. Ugasite svijeću, a kad ćete je sljedeći put opet upaliti, potrudite se da se gornji sloj opet ravnomjerno rastopi prije nego što je opet ugasite.

Scented candles on a wooden stand with lilac flowers on the tabl

No što učiniti ako je tuneliranje već započelo? Možda mislite da nema više pomoći, no ovaj jednostavan trik će vas uvjeriti u suprotno. Treba vam samo obična kuhinjska aluminijska folija.

Za ugodniju izolaciju: Dom će učiniti ljepšim lampice i svijeće
Za ugodniju izolaciju: Dom će učiniti ljepšim lampice i svijeće

Presavijte foliju i omotajte je oko svijeće tako da pokriva vrh, no ostavite u sredini prostor da plamen može gorjeti. Upalite svijeću i ostavite je tako omotanu da gori 30 minuta. Na taj način će se vosak ravnomjerno rastopiti i sljedeći put ćete imati svijeću bez tuneliranja.

Ako želite usavršiti svoju umjetnost uživanja u mirisnim svijećama, neka vam uđe u naviku redovito rezanje fitilja što će spriječiti stvaranje crnog prstena oko svijeće. Fitilj podrežite prije nego što upalite svijeću, pa će i plamen biti jarkiji. Možete kupiti specijalizirane trimere za fitilj, no i obične škarice za nokte će biti sasvim dovoljne.

Na ulici ne smijete piti alkohol, hraniti životinje ni paliti svijeće
Na ulici ne smijete piti alkohol, hraniti životinje ni paliti svijeće

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Inspirirajte se: Pretvorite svoj mali balkon u oazu opuštanja

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA s Jelenom Rozgom:

Pokretanje videa ...