Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Inspirirajte se: Pretvorite svoj mali balkon u oazu opuštanja

Inspirirajte se: Pretvorite svoj mali balkon u oazu opuštanja
11

Prije nego krenete s uređenjem prvo sve isplanirajte - uzmite u obzir veličinu balkona, stanje balkona, što ćete izbaciti što nadodati, gdje bi koja stvar mogla ići. Napravite cijeli raspored

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

ZA POČETNIKE: VRT U TEGLICAMA MOŽE BITI PLODAN UZ PAR PRAVILA

Toplije vrijeme nam je došlo, a s njim kreće i uređenje balkona.

POGLEDAJTE VIDEO: Karlovački 'A je to': Vlasnik zazidao izlaz na balkon

Pokretanje videa...

00:49

S obzirom na to da većinu vremena provodimo kod kuće sada je idealno vrijeme da se inspirirate i nadahnete s ovim fotografijama idiličnih balkona te da krenete s uređivanjem!

Prije nego krenete s uređenjem prvo sve isplanirajte - uzmite u obzir veličinu balkona, stanje balkona, što ćete izbaciti što nadodati, gdje bi koja stvar mogla ići. Napravite cijeli raspored. 

Mnogima balkon služi za uzgoj cvijeća, mnogima za odlaganje stvari i za sušenje robe, a neki na svom balkonu žele imati svoju oazu mira i svoj prostor za opuštanje. 

Ukoliko imate mali gradski balkončić pripazite da vam s novim dekoracijama i namještajem balkon ne izgleda pretrpano. Često neki znaju pretrpati balkon sa dekoracijama, teglicama cvijeća i slično. Uvijek je bolje ići na onu opciju - manje je više!

Mali okrugli stolići, stolići koji služe kao spremište, sklopivi stolovi i stolice, kauč i stol od paleta su super za manje balkone, ali izbjegavajte tamnije nijanse te se fokusirajte na svjetlije kako bi vaš balkon dobio na prostoru.  

Namještaj bi trebao biti manjih dimenzija, postavljen uz zid ili ogradu.  Cvijeće i biljke možete objesiti na zid ili ogradu. Za dekoraciju dodajte jastučiće i dekice te svjetleće lampice.

Drveni pod i drveni stol i stolice odlično pašu uz bijele dekoracije. Slobodno dodajte na pod svjetliji tepih, a na klupice ili stolice pristajati će i trendi krzneni tepih. Dekorativne svjetiljke uvijek upotpune prostor te on izgleda kao iz bajke.

Ovaj balkon super je kombinacija boja, plave žute i zelene. Ako imate prostora objesite plahtu kako biste se na njoj mogli opustiti nakon napornog dana ili pročitati knjigu.

Ovo je super ideja ako ste vlasnik četveronožnog ljubimca - umjetna trava. Vaš ljubimac će na njoj uživati iz dana u dan.

Jako često po društvenim mrežama vidimo ove 'fotelje' koje krase balkone u obliku jaja. One su jako udobne i super se uklapaju na balkon te su idealne za opuštanje u ljetnim večerima uz čašu vina ili dobru knjigu. Kraj fotelje držite dekice i jastuke ako vam bude hladno ili poželite još udobnosti.

Još jedna jako dobra ideja za manji gradski balkon je kauč od paleta na kojeg bez problema stavite jastuke u boji koju želite. Osim vas uživat će na njemu i vaši ljubimci. U kut stavite manji stolić, drveni ili stakleni, po mogućnosti okrugli, a njega ukrasite dekoracijama po vašem izboru. Možete koristiti svijeće, dekorativne svjetiljke ili tegle cvijeća.

Drvo jako lijepo pristaje na bijelom balkonu. Drvene police možete staviti uza zid i upotpuniti ih teglama cvijeća, biljkama i slično. Na pod uvijek stavite tepih jer će tako vaš balkon dobiti dušu, a i izgledat će i biti će topliji. 

Ako imate ipak malo veći balkon onda imate mjesta i za kauč i za stol i stolice. Kauč iskoristite za opuštanje, a stol i stolice za rad od doma. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:

9 MALIH PROMJENA PRETVORIT ĆE SVAKI DOM U VLASTITU OAZU MIRA

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'