Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za ugodniju izolaciju: Dom će učiniti ljepšim lampice i svijeće

Za ugodniju izolaciju: Dom će učiniti ljepšim lampice i svijeće
1

Radni prostor odvojite od onog u kojem ćete odmarati. Kauč ili krevet uz mekane deke i jastučiće pretvorite u mjesto za uživanje i pravo opuštanje u karanteni

VIDEO

Udobnost je najvažnija, a uz nekoliko trikova dom možete pretvoriti u oazu mira i opuštanja. Prvi je - postavite puno jastučića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pet načina kako da dom učinite toplijim zimi bez povećanja računa za grijanje 00:31

Mjesto na kojem će mnogi ljudi koji su u izolaciji provoditi najviše vremena je upravo dom. Uz nekoliko preinaka možete ga pretvoriti u mjesto u kojem ćete uživati i biti opušteni cijelo vrijeme. Na mjesta na kojima najviše boravite, a to su za mnoge između ostalog trosjedi, dvosjedi i naslonjači, stavite jastučiće i deke. Osobito ako puno vremena odmarate.

To vrijeme će uz mekane jastučiće biti puno kvalitetnije provedeno. Stavite ih i na mjesto na kojem radite od kuće. Iskoristite tu mogućnost, s obzirom da to ne možete napraviti na poslu. Ipak, radno mjesto trebalo bi biti odvojeno od kauča i kreveta kako ne biste imali distrakcije. S obzirom da imate više slobodnog vremena nego inače, možete ga iskoristiti za preuređenje doma. To nije renovacija interijera i osvježavanje prostora novim komadima namještaja iz skupih trgovina.

Jednostavno iskoristite ono što već imate i “okrenite” prostoriju. Možda primijetite da bi kauč ili krevet mogao izgledati bolje u nekom drugom kutku sobe. Ili ga približiti prozoru, jer ono što vam je potrebno kod duljeg boravljenja u istom prostoru je svjež zrak i sunčeva svjetlost koja će bolje prodirati na ta područja. Ono što možete kupiti u trgovini, ali i ubrati iz vrta, ako ga imate, je cvijeće koje može donijeti živost u prostor.

Izvadite božićne lampice i poigrajte se s njima

Stavite ih oko prozora, police, okvira, omotajte oko televizora ili napravite “zavjesu” od lampica ako ih imate dovoljno. Rasvjeta koja izgleda poput zvjezdanog neba može vas opustiti.

Otpjevao 'Moju domovinu' na razglasu i postao hit u Zagrebu
Otpjevao 'Moju domovinu' na razglasu i postao hit u Zagrebu

Pospremite ladice u radnom stolu i očistite ga

U vrijeme izolacije, radni prostor mnogima je važan. Odvojite ga kako biste stvorili malu oazu za rad. Bitna je i urednost kako biste povećali produktivnost pa dobro organizirajte svoj radni stol.

Mirisne svijeće osvježit će prostor u par minuta

Lijepi mirisi ostavljaju trajan dojam, bilo da je to friško oprana posteljina, odjeća ili mirisne svijeće. Opuštajući efekt dobit ćete i uz mirisne difuzore. U njih možete dodati i eterična ulja.

Ne možete do domaćeg povrća, sira, ribe? Stiže na kućni prag!
Ne možete do domaćeg povrća, sira, ribe? Stiže na kućni prag!

Dignite rolete i unesite u dom više svjetlosti

Namještaj na kojem provodite najviše vremena približite prozorima. Dignite rolete i češće otvarajte prozore. Ne prekrivajte ih. Pored prozora stavite fotelju pa tamo čitajte ili uživajte u pogledu.

Dio prostorije možete rezervirati za čitanje

Ako imate prostora i namještaja, napravite mali kutak za bijeg. Ne treba vam mnogo, samo udoban stolac, jastuci, deka i stolić na koji ćete staviti napitak i grickalice. U tom prostoru možete i čitati.

Čak 19 glazbenika izvelo 'Odu radosti', svatko iz svog doma...
Čak 19 glazbenika izvelo 'Odu radosti', svatko iz svog doma...

Buket cvijeća ili biljka će uljepšati interijer

Okružite se biljkama jer će one poboljšati kvalitetu zraka i smanjiti stres. Isto tako, prostor će izgledati ljepše, a to je potrebno u teškim vremenima. Dobro je povezati se s prirodom na neki način.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa Ćirom:

Pokretanje videa...

01:22
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa