Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Alu-folija popravlja sliku na TV-u i odgaja ljubimce

Alu-folija popravlja sliku na TV-u i odgaja ljubimce
1

Svakodnevni pomoćnik u pakiranju iznimno je jak, izdržljiv i učinkovit te ima mnogo mogućnosti primjene, a istrošeni komadi mogu se reciklirati

VIDEO

Tupe škare jednostavno ćete naoštriti ako prerežete 6-8 slojeva alu-folije, a njezin komad nalijepljen na karton poslužit će umjesto profesionalnog fotografskog reflektora. Svakodnevni pomoćnik u pakiranju iznimno je jak, izdržljiv i učinkovit te ima mnogo mogućnosti primjene, a može se i reciklirati, naravno, ako završi u kontejneru s limenkama. Aluminijska folija najbolje čisti tragove hrđe s kromiranih površina. A zlatnom i srebrnom nakitu vraća izgubljeni sjaj - dovoljno je umotati predmet u foliju kojoj ste dodali mješavinu soli i mlake vode te ostaviti tijekom noći. Držite li televizor na DVD uređaju, mogu se javiti “smetnje” zbog miješanja njihovih elektromagnetnih polja.Stavite li između uređaja list aluminijske folije, slika će ponovno postati jasna. Kućni ljubimci ne podnose osjećaj koji im pruža i zvuk koji proizvodi zgužvana folija. Želite li ih odviknuti od skakanja na garnituru za sjednje, prekrijte je folijom kad god je prazna i za nekoliko dana ljubimci će je sigurno početi izbjegavati. Za topliji dom u zimskim mjesecima stavite komad aluminijske folije iza hladnog radijatora. Čim ga upalite, folija će toplinu usmjeravati u prostoriju te će sprečavati da je upija zid.

FOLIJA ISPOD VUNE ILI SVILE RAVNA NABORE
Komad aluminijske folije stavite na dasku za peglanje. Položite svilenu ili vunenu odjeću. Na glačalu pritisnite tipku za puštanje pare. Na visini od desetak centimetara pijeđite glačalom nekoliko puta preko nabora na odjeći.
U PEĆNICI 'RAZBIJA' SMEĐI ŠEĆER
Kako  biste omekšali smeđi šećer, izbjegavajte podgrijavanje u mikrovalnoj pećnici jer će se tako samo još više stvrdnuti. Dovoljno ga je, umotana u alu-foliju, ostaviti oko  pet minuta u električnoj pećnici na 150 Celzijevih stupnjeva.
UČINKOVITO ŠTITI KVAKE I VELIKI NAMJEŠTAJ
Pri bojenju vrata i prozora aluminijska će folija učinkovito zaštititi kvake. A tijekom brzinskog šamponiranja sagova ne morate micati velike komade namještaja. Dovoljno je njihove donje dijelove zaštititi komadićima aluminijske folije.
ODBIJANJEM SVJETLA POSPJEŠUJE RAST BILJAKA
Na kartonskoj kutiji odrežite vrh i jednu stranu. Preostale strane obložite aluminijskom folijom. Položite u nju lončanicu, sve stavite na prozorsku dasku, a otvor okrenite prema prozoru. Svjetlo će se odbijati od folije i pospješiti rast biljke.
ČISTI REŠETKU ROŠTILJA I DRŽI TOPLINU NA OKUPU
Da biste spriječili velik gubitak topline pri pečenju na roštilju, prekrijte rešetku komadom folije te je držite 10 min. Odstranite foliju netom prije početka pečenja. Nakon pečenja istim komadićem lako ćete očistiti rešetku od pepela i masnih naslaga.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Medvjedica Asfaltina odustala od napada i pustila me da se igram s njenim mladuncima
MEDO, BRUNDO...

Medvjedica Asfaltina odustala od napada i pustila me da se igram s njenim mladuncima

Autor i fotograf Krunoslav Rac (49) rođeni je Slavonac, ali već 20 godina fotografira medvjede po velebitskim šumama. Radio je i reportaže iz Kutereva, a nedavno je izdao četvrtu knjigu

Dnevni horoskop za srijedu 15. svibnja: Djevice će ići u šoping, a Vodenjaci bi mogli kupiti kuću
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za srijedu 15. svibnja: Djevice će ići u šoping, a Vodenjaci bi mogli kupiti kuću

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 15. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
ANKETA: Najmanje koliko novca bi trebalo dati za krizmu?
ZANIMA NAS VAŠE MIŠLJENJE

ANKETA: Najmanje koliko novca bi trebalo dati za krizmu?

Kako se radi o velikom koraku za dijete, običaj je i darivati ga izdašnije, a najčešće se daje novac. Ispunite anketu i u komentarima nam napišite što ste vi dobivali kao djeca