Lifestyle

Komentari 0

Anti-age tretmani i siva koža: Zima je pravo vrijeme za rituale s kemijskim piling formulama

Anti-age tretmani i siva koža: Zima je pravo vrijeme za rituale s kemijskim piling formulama

Moguće je raditi ih kod kuće, no slične, profesionalne verzije nude kozmetički saloni i dermatološke klinike. Kemijski piling rješava probleme kao što su mrlje na licu, bore te sivilo tena

Ako idete na kemijski piling, ključno je svakodnevno na lice nanositi kremu sa zaštitnim faktorom, čak i tijekom oblačnih dana. Naime, UV zrake prolaze kroz oblake, a lice je nakon pilinga vrlo osjetljivo.

Nakon što piling skine sloj mrtvih stanica, otkriva novu, mladoliku kožu te ubrzava obnovu. Ovaj tretman idealan je za žene svih dobi, jer konkretno osvježi i licu daje sjaj.

POGLEDAJTE VIDEO: Dnevne i noćne kreme

Tretman također može poboljšati vašu ukupnu teksturu i tonus kože, ostavljajući vam živahan, osvježen izgled - istaknuo je američki liječnik Allen Sapadin za doctorsapadin.com.

Liječnici kemijskim pilingom utječu na promjene kože kao što su sunčane pjege, staračke pjege, ožiljci od akni te bore.

Radi se o kemijskoj otopini alfa-hidroksi kiseline koja nježno uklanja vanjski sloj kože bez veće iritacije. Za nešto dublje i jače bore, te akne i ožiljke, liječnik predlaže piling s trikloroctenom kiselinom.  

Ovisno o tipu i stanju kože, neke vrste kemijskog pilinga uzrokuju malo crvenila i iritacije, koje prolaze za nekoliko dana.

Najčitaniji članci