Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Antonia Jakšić Dorotić: 'I ja se razvijam kroz zadrugu Fabric8'

Antonia Jakšić Dorotić: 'I ja se razvijam kroz zadrugu Fabric8'

Antonia Jakšić Dorotić smatra kako je zadruga Fabric8 idealna prilika čak i završenim studentima TTF-a. Ima dućan na Braču, a najviše prodaje preko Facebook stranice AJD'sign

VIDEO

Otkad je kao djevojčica uz baku naučila šivati te maštala da će jednom kreirati haljine i imati svoj dućan, modna dizajnerica i kazališna kostimografkinja Antonia Jakšić Dorotić (33) slijedi svoj san. 

Nekad joj je prošla misao nije li za zanimanje trebala odabrati nešto drugo, “sigurnije”. No nakon diplome na TTF-u odlučila je otvoriti vlastiti butik u rodnom Bolu na Braču, u kojemu je prodavala dizajnersku odjeću, nakit i torbe, surađujući tako i s kolegama dizajnerima. 

Antonia Jaksic Dorotic

- Stekla sam krug klijentica koje i dalje naručuju kod mene, iako se sad baziram na prodaji preko svoje Facebook stranice AJD’sign te povremeno šaljem odjeću dizajnerskim dućanima - priča Antonia. U svemu tome pomaže joj i jedinstvena udruga studenata Fabric8, prva zadruga studenata u Hrvatskoj koju su osmislili studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta, a putem koje i ona danas radi jer i bivšim studentima omogućuje legalnu prodaju proizvoda na hrvatskom i europskom tržištu.

Fabric8 je svojevrsna “start-up” platforma osnovana prije tri godine, tzv. poduzetničko ”vježbalište” i oblik samozapošljavanja koje studenti zapravo iskorištavaju još tijekom studija te usput mogu “upiti” sve potrebne informacije o brendiranju i marketingu, a kasnije kad stasaju, sami mogu otvoriti svoju tvrtku ili obrt. 

Mladi žele u posao

I Antonia potvrđuje da je to odličan koncept. Kaže kako nakon studija mnogi mladi žele krenuti u konkretno poslovanje, što nije nimalo lako. Zato je ovo odlična prilika mladim dizajnerima da se okušaju u odgovornom poslovanju. 

Zagreb: U studiju Anton Marti HRT-a održana 83. Zlatna igla

- Od prošle godine radim na Tekstilno-tehnološkom fakultetu kao asistentica predavača Marina Sovara, ak. slik. graf. Svojim studentima također preporučujem ovakav način poslovanja. U zadruzi svaki član ravnopravno pridonosi boljitku i razvoju poslovne i kreativne atmosfere te jedni druge potičemo i podržavamo. 

Odjeća mora biti udobna

Također, imamo prostor opremljen profesionalnim šivaćim mašinama, stolovima za krojenje i raznim potrebnim sredstvima za rad - priča Antonia koja obožava raditi vlastite kolekcije za žene promišljajući o odjeći koja mora biti udobna onome tko je nosi, a opet elegantna i atraktivna. 

- Trudim se zadržati profinjenost i kvalitetu u odabiru materijala i izrade. Izdvojila bih ‘pametnu’ haljinu koju sam osmislila pod sloganom: ‘Smart dress. Dress smart’, a radi se o haljini koju možete nositi na brojne načine - 10 je osnovnih načina, a ima ih još nebrojeno - priča Antonia koja je trenutno na doktorskom studiju. Osim što obožava kreirati, voli raditi i sa studentima, a mnoge smatra jako talentiranima što joj daje nadu u budućnost hrvatskog dizajna.

Antonia Jaksic Dorotic
Revolucija ljepote: Veliki brend prestao skrivati celulit i strije
Revolucija ljepote: Veliki brend prestao skrivati celulit i strije

Kazalište je timski rad

Antonia je radila na brojnim kostimografskim projektima zahvaljujući svojoj mentorici, hrvatskoj kostimografkinji Danici Dedijer, koja joj je otvorila vrata u svijet kazališta. 

- Divno je biti dio predstave, pratiti proces nastajanja kostima, scenografije, uživljavanja glumaca u uloge... - kaže Antonia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa