Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Bakine tajne za pripremu ukusnih i brzo gotovih jela

Bakine tajne za pripremu ukusnih i brzo gotovih jela
1

Domaća će juha biti krepka skuhate li u njoj kosti, a kad je gotova, dodajte joj malo hladne vode. Tako ćete lako ukloniti višak masnoće s površine

VIDEO

Najvažniji bakin savjet za pripremu slasnih jela domaćeg okusa je kupnja svježih namirnica. Kupujte prema određenom planu i ne odstupajte od zadanog popisa. Osim što ćete uštedjeti, neće vam se dogoditi da dugim stajanjem na policama namirnice izgube svježinu. Gotova jela s polica supermarketa mogu vam poslužiti kao inspiracija, no recepte pronađite u kuharicama, na internetu ili upitajte mame i bake. Uvježbajte pripremu nekoliko osnovnih vrsta jela koja mogu poslužiti kao dodatak ostalima i uvelike ćete si olakšati kuhanje. Za bijeli umak dovoljne su dvije žličice ulja, žličica brašna i šalica mlijeka, a od njega možete napraviti brojna ukusna jela. Koristite ga kao temelj za umake sa začinskim biljem, kremaste juhe od gljiva, sira, mesa ili povrća, a možete ga rabiti i za zgušnjavanje brojnih jela.
Dodate li bijeli umak u juhu od povrća uz komadiće mesa ili slanine te posipate li ju parmezanom, dobit ćete ukusno varivo koje je odlična zamisao za spravljanje brzog ručka. Povrće popečeno na malo maslinova ulja možete poslužiti kao prilog mesu, a izmiksano postaje slasni lagani i zdravi pire. Uz dodavanje vode možete ga poslužiti i kao okrepljujuću krem juhu koja obiluje hranjivim tvarima.

>>> Kuhajući povrće, uvijek ga stavite u vruću vodu, a sol nemojte dodati prije kraja; vodu sačuvajte za juhe i umake

>>> Domaća će juha biti krepka skuhate li u njoj kosti, a kad je gotova, dodajte joj malo hladne vode. Tako ćete lako ukloniti višak masnoće s površine. Mesne juhe najbolje je kuhati polako, na “tihoj vatri”, kako ne bi postale mutne

PROLJETNE PAPRIKE S MLJEVENIM MESOM
Sastojci: 6 srednje velikih paprika, 150 g riže, 250 g mljevenog mesa, 120 g gorgonzole, 2 žlice svježe naribanog parmezana, 100 ml maslinova ulja, sol, papar, bosiljak
Priprema: Dobro promiješajte sol, papar, mljeveno meso, rižu, usitnjenu gorgonzolu i naribani parmezan, bosiljak te maslinovo ulje. Paprike operite, odrežite im peteljke i očistite od sjemenki. Napunite ih pripremljenom smjesom i poklopite s odrezanim peteljkama. Složite ih u vatrostalnu posudu, podlijte sa 300 ml vode i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite u pećnici na 200 C oko sat vremena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti