Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Beauty test sode bikarbone na masnu kožu - evo kako djeluje

Soda bikarbona jedan je od sastojaka koji je konstantno prisutan u kuhinji, no rijetko se sjetimo da se upravo njoj pripisuju razna kozmetička svojstva, od čišćenja akni do pilingiranja

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tko smije koristiti salicilnu kiselinu u kućnim ritualima?

Trenutno je trend, a to nije ni čudo obzirom da smo svi doma, uzeti nešto iz kuhinje i stavljati to na lice. Hit je soda bikarbona, slavna bijela slana formulacija koja čuči u svakom kuhinjskom ormariću. Pripisuju joj svojstva super-čišćenja i eksfolijacije, a poslužit će i kao suhi šampon i čistač noktiju.

- Isprobala sam sodu bikarbonu, da vidim hoće li mi pomoći kod moje problematične, masne kože, stavljala sam je na lice svaki dan punih tjedan dana - ispričala je Ileana Paulas Bronet za TheLittleThings.com.

Dr. Oz, slavni televizijski liječnik, ističe da soda bikarbona odlično čisti kožu te da je omekšava i čini ljepšom.

- Soda bikarbona može se koristiti kao dnevni čistač za lice, maska za lice i piling. Odčepljuje pore, odstranjuje nečistoće i može prevenirati nastanak akni - objavila je organizacija Healthy And Natural World.

Ipak, objavljene su i neke negativne karakteristike korištenja sode bikarbone za lice.

- Koža ima takozvani kiseli sloj koji djeluje kao barijera virusima, bakterijama i drugim štetnim molekulama te soda bikarbona, koja je alkalna, može poremetiti ravnotežu površine kože i pH vrijednost. To može uzrokovati gubitak vlage, ubrzano starenje, iritaciju kože i hiperpigmentaciju. Potrebno je 20 sati da se koža vrati u normalu - objavio je International Journal of Cosmetic Science.

- Ipak, mnogi su proizvodi za kožu alkalni, no soda bikarbona je ujedno piling i tu je razlika - objavio je magazin Future Derm.

Ileana je tjedan dana čistila kožu sa soda-bikarbonom, dva puta dnevno, pomiješanu s vodom i ovo je njezin zaključak.

- Moja je koža masna, imam tu i tamo neki prištić, no nikad nisam imala teške akne. Stavljala sam sodu na lice i držala je oko jednu minutu kao masku i potom isprala. Nakon skidanja imala sam osjećaj da je koža puno čišća, utegnuta i lakša nego prije. Također, koža je primjetno mekana nakon korištenja. Primijetila sam da djeluje jako matirano - izjavila je Ileana.

Naime, prva tri dana bila su super, a četvrti se njezina masna koža vratila. Nakon što nije izgubila prišteve, te su došli neki novi, i tjedan dana miješanja paste Ileana je zaključila da se ne bi vratila eksperimentu. Zaključila je da je soda bikarbona odlična za kratkotrajno matiranje kože, no ne i dugoročno.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Tko smije koristiti salicilnu kiselinu u kućnim ritualima?

POGLEDAJTE VIDEO s Borisom Banovićem: #ZAJEDNO24SATA

Pokretanje videa...

00:24

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti