Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Beba zurenjem i smijehom poručuje mami: Volim te!

Beba zurenjem i smijehom poručuje mami: Volim te!
4

Osmijeh tek rođene bebe je odraz majčina ili očeva osmijeha, a nakon par tjedana smije se jer roditeljsku pojavu povezuje s osjećajem ugode

VIDEO

Bujicu osjećaja i ushićenja prema tek rođenom djetetu nemoguće je sakriti, no beba mjesecima možda neće pokazati ono što biste željeli vidjeti - privrženost i ljubav. Djetešce roditelje postupno upoznaje, kao i oni njega, a veza se stvara jedino vremenom.
- Vezivanje uz roditelje je proces.
Dok se brinete za bebu, ona vas polako počinje voljeti, iz dana u dan sve više, a ljubav pokazuje na nekoliko, za taj uzrast, svojstvenih načina - objasnila je psihologinja Debie Laible. Tako se bebe počnu smiješiti vrlo brzo nakon rođenja, a njihov je osmijeh često odraz majčina ili očeva osmijeha. Tako beba instinktivno stvara vezu s roditeljima. Prvi pravi, kako ga stručnjaci zovu - društveni osmijeh, bebe ostvaruju od šestog do osmog tjedna starosti. Na lice ga izmamljuje pojava roditelja, čime postupno povezuje vaše lice s osjećajem ugode te se tako veza s roditeljima sve više produbljuje.
Sljedeća stepenica u iskazivanju ljubavi su dugi pogledi, koji gotovo sliče zurenju. Iako novorođenče od dolaska na svijet zna prepoznati majčin glas i miris, promatranjem ih povezuje s njezinim licem. Tako proučava i pamti kako ugoda i ljubav izgledaju.




PRUŽA RUČICE JER VJERUJE
Od šestog do 12. mjeseca starosti beba upoznaje svijet oko sebe. Jedan od načina kojim govori “volim te” je i pružanje ručica prema roditelju. To je govor tijela kojim otkriva povjerenje i ljubav.


UZBUĐENJE JE NEDOSTAJANJE
Vriska, smijeh i pljeskanje ručicama po povratku s posla jasan su znak koliko ste svojoj bebi nedostajali. Tako ljubav pokazuju djeca od 12 mjeseci. Ako ste imali i loš dan, zaboravite - za nju ste rock zvijezda.

MAMA JE NJIHOV IDOL
Od 12. do 20. mjeseca djeci majka postaje središte svijeta. Oponašat će je te dramiti i oko najmanje sitnice samo kako bi joj mogli poletjeti u zagrljaj. Samo pred njom će biti “zločesti” jer se s njom osjećaju sigurno.

MALI ZNAK VELIKOG SRCA
Samo djelić sekunde bebina osmijeha znak je da stvara vezu s roditeljem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Evo što ste bili u prošlom životu prema horoskopskom znaku
ASTRO PROŠLOST

Evo što ste bili u prošlom životu prema horoskopskom znaku

Zvijezde su svjedočile našoj prisutnosti u svim oblicima života pa možemo pretpostaviti da astrologija može reći kakvi ste bili u prošlom životu na temelju vašeg horoskopskog znaka

Želite iskusiti iznimno duboku penetraciju? Probajte ovu pozu
NEMA NA ČEMU...

Želite iskusiti iznimno duboku penetraciju? Probajte ovu pozu

Čak i ako imate omiljene položaje kojima ste vjerni, isprobavanje nečeg novog, kao što je poza leptira, može biti izvrstan način da otkrijete nove užitke i duboku penetraciju
Dnevni horoskop za petak 24. svibnja: Lav će sve 'pretvarati u zlato', Ribe su pod povećalom
PROGNOZA ZA KRAJ RADNOG TJEDNA

Dnevni horoskop za petak 24. svibnja: Lav će sve 'pretvarati u zlato', Ribe su pod povećalom

Pročitajte dnevni horoskop za petak 24. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje