Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Bebu morali operirati jer joj je u grlu zapela božićna zvjezdica

Australski liječnici otkrili su kako je uzrok tegoba devetomjesečne djevojčice koja je kašljala krv i imala temperaturu božićni ukras kojeg je malena progutala 11 dana ranije

Reuters/Pixsell
Foto: Reuters/Pixsell
4 komentara

Djevojčica koja ima devet mjeseci progutala je božićne ukrase, plastične konfete u obliku zvijezde i jedan od njih je zapeo u grlu, piše Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO:

Roditelji su je odveli u bolnicu jer je malena imala visoku temperaturu i iskašljavala je krv te je ubrzano disala. Gotovo tjedan dana tražili su uzroke njezinom stanju, a onda su otkrili kako joj je u grlu zapela zvjezdica koju je progutala 11 dana ranije.

Foto: The Medical Journal of Australia

- Božićna poruka: Budite oprezni i čuvajte se konfeta - napisali su liječnici australske Gold Coast University bolnice pišući o slučaju u medicinskom časopisu The Medical Journal of Australia.

UJUTRO JE SHVATILA Progutala zaručnički prsten u snu - sanjala opasnu situaciju

Kažu kako su malenu roditelji doveli u bolnicu kad je počela iskašljavati krv, no liječnici isprva nisu mogli pronaći uzrok te su je poslali kući misleći da se zagrcnula slinom. Obitelj se nakon dva dana vratila na Hitnu jer je u međuvremenu malena dobila visoku temperaturu, teško je disala i kašljala je. 

Foto: The Medical Journal of Australia

- Dijagnosticirali su joj bronhiolitis te je sljedeća tri dana dobivala terapiju, a potom su je opet poslali doma. No vratila se ponovo šest dana poslije sa istim simptomima, pa su joj odlučili snimiti vrat - pišu u časopisu liječnici Paul Heyworth i Ryan Shulman. Tek tada otkrili su što joj je - u grlu se stvorio apsces, gnojna nakupina oko zvijezde petokrake. Djevojčicu su hitno odveli na operaciju kako bi uklonili zvijezdu i gnoj, a malena se potom dobro oporavila.

Opracija | Autor: Pixabay/Merseyside Police Foto: Pixabay/Merseyside Police

- Unatoč fleksibilnosti, oštri krakovi konfeta su se zaglavili u gornjem dijelu probavnog sustava. Svjetlucavi konfeti privlače interes djece koja ih mogu staviti u usta. Iako nije uobičajeno, valja istaknuti kako postoji rizik da se tijekom blagdana ponovi ovakva situacija - upozorili su liječnici dodajući kako bi trebalo podići svijest o tom problemu među roditeljima te staviti upozorenja na pakiranja konfeta.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message