Za one koji nisu otišli na more: Besplatni tečajevi, sportske aktivnosti i radionice za djecu | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za one koji nisu otišli na more: Besplatni tečajevi, sportske aktivnosti i radionice za djecu

Za one koji nisu otišli na more: Besplatni tečajevi, sportske aktivnosti i radionice za djecu
3

Tijekom ljetnih praznika mnogi sportski klubovi organiziraju besplatne tečajeve za djecu, a u centrima za kulturu su raznovrsne radionice. Neki početkom kolovoza imaju pauzu, no nastavit će, pa se može rezervirati

VIDEO

Besplatni tečaj jedrenja na dasci jedna je od aktivnosti kojima se dijete može baviti tijekom vrućeg kolovoza.

Tečajevi su na Jarunu i organizira ih Klub jedrenja na dasci Zagreb (KJD), a namijenjeni su onima između 8 i 18 godina. Treba unaprijed dogovoriti termin tečaja, a može biti dopodne, poslijepodne ili predvečer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:19

- Djeca najprije imaju teorijski dio na suhom, gdje uče osnove jedrenja, i to probaju na simulatoru. Potom idu na vodu i uz pratnju savladavaju osnove windsurfinga - kaže instruktorica Iva.

Jedini uvjet je da znaju plivati. Nakon tečaja djeca mogu doći i na radionicu fair playa, koju vodi Petra, gdje će učiti i o pravilima na vodi, snalaženju u prostoru, a vježbati ravnotežu mogu i hodajući po gurtni, odnosno slacklineu.

U Zagrebu je i program Odmorko, no da bi ga učenici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola mogli koristiti moraju imati iskaznicu Školskog sportskog saveza.

Radnim danima prije podne može se na šest zagrebačkih bazena. Ostali programi Odmorka su prekinuti, a prvi se 16. kolovoza nastavlja ragbi. Squash, bowling i triatlon počinju 23. kolovoza, boćanje 25. kolovoza, a streljaštvo, kuglanje, taekwondo i atletika 30. kolovoza. Mačevanje se nastavlja 1. rujna i traje do 3. rujna, kao i ostale aktivnosti Odmorka. Za sve se treba ranije prijaviti, a to se može i preko interneta.

Oni koji nisu za sport, mogu na radionice. U Narodnom sveučilištu Dubrava 23. kolovoza počinje stolarska, a tjedan kasnije radionica animiranog filma. Traju po pet sati, a treba se predbilježiti.

I u Narodnom sveučilištu Sesvete 23. kolovoza nastavljaju radionice, i to programiranja i robotike te glazbene, a treba na vrijeme rezervirati mjesto. Centar za kulturu i film August Cesarec u Zagrebu 27. kolovoza nastavlja aktivnosti ekološkom edukacijom za djecu od šest do osam godina u Park šumi Grmoščica. Oni koji vole čitati, u Knjižnicama grada Zagreba mogu posuditi e-knjige za djecu, a imaju ih 40-ak. U Osijeku se može na besplatnu školu tenisa. Organizira je Teniski klub Osijek s Općinom Antunovac i namijenjena je djeci iz Antunovca od pet godina i osnovnoškolcima.

Top 10 ideja za ljetne aktivnosti s klicima: Piknik, gađanje balonima, bojanje kamenja...
Top 10 ideja za ljetne aktivnosti s klicima: Piknik, gađanje balonima, bojanje kamenja...

- Za djecu su osigurani reketi i loptice, a trebaju ponijeti vodu, ručnik i kapu. U grupama je između četvero i šestero djece i tečaj traje 15 sati - kaže Denis Gušlo, tajnik TK Osijek. Tečajevi su do 1. listopada, a treba se prijaviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Ako ste stalno umorni morate izbaciti ovih 14 navika iz rutine
ISCRPLJUJU VAS

Ako ste stalno umorni morate izbaciti ovih 14 navika iz rutine

Ljudi koji su skloni ugađanju drugima zanemaruju svoje potrebe i troše ekstremnu energiju. Što je još gore, to ih tijekom vremena čini ogorčenima, no iz začaranog kruga ugađanja teško izlaze
Dnevni horoskop za ponedjeljak 15. srpnja: Ribe će otići frizeru, a Škorpion će imati ugodan dan
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za ponedjeljak 15. srpnja: Ribe će otići frizeru, a Škorpion će imati ugodan dan

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 15. srpnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje