Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
SAMCIMA NAJTEŽE PADA

Bez partnera za Božić: 'Nikad neću doživjeti kćer koja ne može spavati iščekujući Djeda Mraza'

Kada slobodne ljude pitate 'kako tvoj ljubavni život?' njihov pogled reći će vam više od riječi. Stoga nije ni čudo što neki slobodni ljudi smatraju da je Božić stresnije vrijeme od Valentinova

Ipak, ove godine Božić je za sve drugačiji. Ograničen je na manja, intimnija okupljanja što je kod nekih pojačalo tjeskobu. Kod drugih, pandemija i ograničenje okupljanja pružili su predah, omogućujući im pomak u perspektivi.

POGLEDAJTE VIDEO: Božićna čestitka zdravstvenih djelatnika dubrovačke bolnice

Pokretanje videa...

Ples OB Dubrovnik 04:27

 

Andrew Steel (32) preselio se iz Walesa u Južni London 2012. godine i od tada je uglavnom samac. Imao je on nekoliko kratkoročnih veza ali nijedna se nije poklopila s Božićem. Svake godine kada se blagdani bliže Andrew se osjeća pomalo 'tužno'. Nažalost, ni ova godina za njega nije drugačija. 

- Vidjet ću se s roditeljima na nekoliko dana i znam da će me pitati viđam li se s nekim i razočarat će se odgovorom. Svi su moji prijatelji oženjeni ili su s nekim, pa se zbog ove situacije osjećam prilično nezrelo i neuspješno u tom polju. S obzirom na to da bih doista volio imati nekog kraj sebe, ovo vrijeme za mene je baš tužno - rekao je Andrew.

Discrimination, loneliness, mental health or depression concept.

Andrewu je Božić uvijek težak, ali ove godine mu je, kako kaže, najteže.

- Ove godine sam tako usamljen, baš je tužna godina, većinom zbog pandemije. Živim sam i nisam imao baš puno fizičkog kontakta s nekim - rekao je Andrew.

Godina je bila teška i za Jennie (39) iz Londona, koja je sama dvije godine i kojoj će razvod biti riješen prije kraja 2020. 

- U prošlosti sam dobrovoljno volontirala u krizi ili bih odlazila na meditacije između Božića i Nove godine, tako da uklonim strah od novogodišnjeg razgovora, prekrasnih ljubavnih parova na svakom koraku i osjećaja usamljenosti - rekla je Jennie.

Usredotočujući se na obitelj, Božić predstavlja poseban izazov za Jennie. Ona i njezin bivši partner nekoliko su godina pokušavali zatrudnjeti umjetnom oplodnjom i pretrpjeli su dva pobačaja prije nego što su se razdvojili. S razvodom i 40. rođendanom na pomolu, osjeća da su se ta vrata za nju sada zatvorila.

- Za mene je vjerujem prošlo vrijeme kada su djeca u pitanju. Ne znam bih li mogla iznijeti dijete cijelu trudnoću. Tugujem za Božićem kojeg nikada neću imati: kćer koja toliko vjeruje u Djeda Mraza da ne može spavati, kupujući joj poklon koji će je toliko nasmijati, slavljenju Božića kod mene s mojom sestrom i obitelji, slatke prepirke u kuhinji s mužem koji mi prigovara kako sam napravila previše hrane. Nažalost, takvo što se meni neće dogoditi - rekla je Jennie. 

Sami za blagdane? 6 načina da oni prođu bolje nego što mislite
Sami za blagdane? 6 načina da oni prođu bolje nego što mislite

Cecilie Harris, koja ima 46 godina i živi u Londonu, može se s tim povezati. 

- Božić je za mene obično još jedan snažan podsjetnik da se moja priča nije odigrala onako kako sam željela i da su mi se snovi o djeci izmaknuli - kaže Cecilie.

Za nju biti samac obično pruža osjećaj slobode i neovisnosti, no tijekom prosinca je tužna. Ova će godina biti još teža, jer ne može posjetiti obitelj u Norveškoj.

- Vaš jedini izbor ako želite ostati zdravi je preoblikovati svoju stvarnost, pronaći alternativni put koji vam daje svrhu i čini vas sretnim. Da biste pronašli prihvaćanje da je vaša priča krenula u drugom smjeru i da je i ova u redu. U suprotnom, možete se razbiti na milijun komada - rekla je Cecilie.

Nije neobično da Božić pojačava osjećaje usamljenosti ili čežnje, zbog čega razmišljamo o onome što je 'moglo biti'. Blagdani su test za sve samce koji su inače sretni tijekom cijele godine. 

Inspirativne i duhovite poruke na božićnim čestitkama: Usreći i nasmij svoje najmilije, treba im
Inspirativne i duhovite poruke na božićnim čestitkama: Usreći i nasmij svoje najmilije, treba im

Ako razmišljate o marketingu oko Božića, to je u velikoj mjeri usmjereno na povezanost s bližnjima, ostanak kod kuće tijekom hladnih, mračnih zimskih noći, a novac se troši na iskazivanje predanosti, ljubavi i zajedništva. Za nekoga tko je samac to može biti porazno i ​​dovesti do osjećaja usamljenosti ili osude.

Kako se bližimo kraju još jedne godine, Božić može biti događaj za preispitivanje vašeg života, pogotovo ako se počnete uspoređivati ​​s braćom i sestrama, članovima obitelji ili prijateljima koji su se 'skrasili'.

To može biti bolno i može dovesti do pomiješanih osjećaja usamljenosti, bijesa, tuge, zavisti, srama i dovesti do toga da se teško osjećate na takav način i da zapravo ne možete uživati ​​u blagdanskoj sezoni, piše Huffington post.

Komentari 22
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje