Obavijesti

Lifestyle

Komentari 68

Bez seksa godinama i sretni? Moguće je, svjedoče ove 3 žene

Bez seksa godinama i sretni? Moguće je, svjedoče ove 3 žene
1

Današnje društvo programirano je tako da seks doživljavamo izuzetno bitnim, no ove tri žene kažu kako je njihovo iskustvo dokaz upravo onog suprotnog

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kada doktoru: Imate vodoravne ili okomite nabore na noktima?

Sreća ne zahtijeva uvijek divlji, pa čak i aktivan seksualni život. Naime, dok je seks možda iznimno važan za neke, postoje ljudi koji kažu da imaju druge prioritete. Odbacuju teze da je uzrok tome nizak libido ili neki poremećaji, već nešto puno važnije - razlozi koji im život bez seksa čine ispunjenijim.

Ove tri žene prepričale su svoje iskustvo:

'Ne želim biti nečije seksualno osvajanje'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Steffanie Rivers (49) kaže kako pamti svoj posljednji seks iz 2014. te od tada nije bila intimna. 

Tada sam bila u vezi i shvatila sam da je većina muškaraca, bez obzira na njihovu dob, nezrela i usredotočena na seksualna osvajanja iznad gotovo svega. Nije moj libido nizak, nije da nisam rob svojih seksualnih nagona poput drugih ljudi.

Važnije mi je usredotočiti se na duhovni rast i izgradnju odnosa s čovjekom koji također vrši samokontrolu. Vjerujem da je to najbolji način da utvrdimo jesmo li kompatibilni na druge načine koji će - nakon što seks više nije novost u vezi, održavati odnos u godinama koje dolaze.

U ožujku sam upoznala Nelsona, ljubav svog života. On živi u Južnoj Karolini, ja u Teksasu. Planirali smo putovati jedan do drugog i donijeli smo odluku da odustanemo od seksa dok se ne vjenčamo, što planiramo učiniti sljedeće godine. Jedna me kolegica pitala jesam li spavala s njim. Kad sam rekla da nisam, savjetovala mi je da to učinim bar jednom prije vjenčanja. 

Serije kao 'Prijatelji' ublažuju tjeskobne misli i opuštaju tijelo
Serije kao 'Prijatelji' ublažuju tjeskobne misli i opuštaju tijelo

Mislim da je to predrasuda i temelji se na ideji da je dobar seks jedino što žene mogu ponuditi u vezi. Budući da je puno žena koje nude seks, muškarci ne moraju čekati ženu s drugim vrlinama. Kad bi više žena uklonilo seks iz jednadžbe, odnosno veze, i usredotočilo se na to da postanu najbolje osobe koje mogu biti, bilo bi manje nesretnih veza i ostajanja u nečem lošem samo zbog seksa. 

U svakom slučaju, sretna sam što mogu reći da je Nelson sve što sam ikad željela od muškarca. On je zreo, duhovan čovjek koji me cijeni zbog drugih vrlina osim moje seksualne privlačnosti. A vjerujem da kad do seksa dođe, on neće biti razočaran.

Apstiniram osam godina i uživam u svakoj minuti

LaQuita Lusk (32) je svoj put u celibat započela prvenstveno iz vjerskih razloga. 

Međutim, tijekom godina stekla sam kontrolu nad svojim libidom i odlučna sam čekati do braka. Kada sam bila u 20-ima, izlazila sam i ulazila u loše veze, a nakon svake sam se osjećala gore nego prije. Jednog jutra, vozeći se kući iz noćnog izlaska, doslovno sam plakala cijelim putem kući znajući da me osoba s kojom sam ne voli.

Tada sam odlučila ostati u celibatu godinu dana, a koliko mi je odgovaralo možete shvatiti po tome da sam to produljila na osam godina.

Mislim da svi imamo želju biti bliski s nekim. Također mislim da je seks odličan, ali uspjela sam kontrolirati svoje nagone da budem intimna s nekim ne predajući se samo tim nagonima.

Na struku se najbrže skupljaju masne naslage, a teško se gube
Na struku se najbrže skupljaju masne naslage, a teško se gube

Zbog mojih odluka svi mi postavljaju pitanja, dečki to vide kao izazov, a ja sam im zahvalna na tome jer odmah znam 'ti nisi taj' kad mi tako pristupe.

Zanimljivo je da moja obitelj i prijatelji nikad nisu rekli ništa negativno o tome i vjerujem da shvaćaju moje razloge, da će sve doći na svoje kad ostvarim lijep ljubavni odnos kojeg će seks obogatiti.

'Ja sam sportašica ogromne izdržljivosti bez libida'

Sara Rogers (35) nije se seksala od 2012. godine. Ona je predana i utrenirana sportašica koja ima manje od 10 posto tjelesne masnoće, zbog čega ne dobiva mjesečnicu i ima nisku razinu hormona. Za nedostatak njenog libida postoji praktičan uzrok - estragon i estradiol su joj na najnižim mogućim razinama.

Fokusiram se na trčanje, triatlon i izdržljivost te znam da su to zaista sebične aktivnosti. Provodim sate trenirajući, a mnogo novca trošim na tenisice, utrke i putovanja. Kad sam sama, imam svoju savršenu rutinu: probuditi se rano, vježbati, jesti svoju savršenu hranu, oporaviti se - u krevetu sam do 21 sat.

Sljedeći dan opet isto. Naravno, sjajno je imati nekoga tko će vas potaknuti da istražujete nove stvari i izađete iz svoje zone komfora, no veze su u prošlosti negativno utjecale na mene.

Žene bolje i sigurnije spavaju kraj psića nego kraj muškarca
Žene bolje i sigurnije spavaju kraj psića nego kraj muškarca

Voljela bih izlaziti i seksati se ako dođe prava osoba. U svim svojim dosadašnjim vezama postala sam bolja osoba jer sam se manje fokusirala na sebe, a više na drugu stranu. Moj bi idealan odnos bio s nekim tko je drugačiji nego ja te da nije toliko posvećen vježbanju, već je sposobniji prilagođavati se nego ja, ispričala je za Reader's Digest.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Pravilnim disanjem izbacujemo 70 posto toksina iz organizma

POGLEDAJTE VIDEO #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Pokretanje videa...

00:47
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno