Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Blokirajte crne misli: Trikovima pobijedi blagdansku depresiju

Blokirajte crne misli: Trikovima pobijedi blagdansku depresiju
1

Sve što trebate napraviti je izbjegavati negativce, smanjiti alkohol i spavati. Da poništite osjećaj krivnje prekomjenog uživanja u jelu i piću redovito vježbajte

VIDEO

Mnogima najveselije doba godine nekima je noćna mora jer se bore s blagdanskom depresijom. Blagdani su zaista vrijeme povećana stresa, a on potiče tjeskobu i depresiju. 

Kako vam negativni osjećaji ne bi uništili svečani ugođaj, djelujte preventivno. Potrudite se da u prosincu izbjegavate ljude čiji vas postupci i komentari iritiraju. Ako su susreti s njima u te dane neizbježni, obvezno budite umjereni s alkoholom. 

Ograničite se na čašu dobra vina kako biste sačuvali hladnu glavu i racionalno razmišljanje. 

Zagledajte se u sebe te na papir stavite svoje slabe točke, okidače negativnih osjećaja, ljude, mjesta i situacije koji vas živciraju te se psihički pripremite za te “izazove”. Kako biste lakše preživjeli blagdansku tugu, što više se pridržavajte dnevne rutine. 

Osigurajte si dovoljno sna, jedite umjereno i zdravo te vježbajte kako biste sagorjeli višak blagdanskih kalorija. Ako vježbate jogu ili meditirate, u raspored ubacite još jedan termin kao dodatan osigurač od stresa i napetosti koji će pojačati emocionalnu otpornost. 

Vježbanjem poništite osjećaj krivnje

Osjećaj krivnje zbog uživanja u finim jelima i desertima čest je uzrok tjeskobe i depresije. Da biste umanjili taj osjećaj te istodobno sagorjeli višak kalorija iz pečenja i kolača, redovito vježbajte te pješačite, trčite ili plivajte dodatnih deset minuta.

Naspavani, siti i razgibani uživat ćete u blagdanima

Spavajte dovoljno, dobro jedite i vježbajte. Ne zadovoljite li ta tri uvjeta, blagdani vam neće biti najugodniji. Budite se i idite spavati u približno isto vrijeme. Osigurajte si od sedam do devet sati sna. Nemojte gladovati očekujući svečani objed te tijekom blagdana nemojte biti ljutiti, usamljeni i umorni.

Činite li dobra djela, stvarate neki bolji svijet

Radite što volite, ali pridonesite i stvaranju boljeg svijeta. Volontirajte u pučkoj kuhinji, donirajte odjeću, obuću ili hranu. Pomozite starijem susjedu, prijatelju koji prolazi kroz tešku fazu ili volonterima u skloništu za napuštene kućne ljubimce.

Vaš stil proslave može postati obiteljska tradicija

Pravila postoje da bi se kršila, stoga se za blagdane ne morate slijepo pridržavati obiteljske tradicije. Uvedite vlastita pravila, koja će s godinama također prerasti u tradiciju. Tako ćete postaviti temelje za opuštenije blagdane, bez napetosti i stresa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje