Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Briga o tijelu: Dirajte se same, to je bitno baš kao i teretana

Briga o tijelu: Dirajte se same, to je bitno baš kao i teretana

Žene se brinu da su svi drugi zadovoljni, ali važna je i briga o vlastitom tijelu - samozadovoljavanje je ključ. Autorica savjetuje da vodite dnevnik masturbacije

VIDEO

Žene ne masturbiraju dovoljno često i dovoljno dobro, tvrdi Jenny Block, autorica knjige “The Ultimate Guide to Solo Sex”, koja je provela istraživanje o navikama samozadovoljavanja 150 žena.

Shvatila je da puno žena ima zabluda o masturbaciji. Smatra da je najveći problem to što žene često misle da si ne mogu priuštiti takav užitak te se osjećaju sebično ako odvoje vrijeme za samozadovoljavanje.

- Najviše su posvećene djeci, brizi o muževima i najvažnije im je da se pobrinu da su svi drugi zadovoljni. No žene trebaju biti odgovorne i prema vlastitom tijelu, a postoji zabavan način kako ga održavati. Ne trebaju čak otići u teretanu, nego odvojiti vrijeme za sebe da se ‘ispušu’ - tvrdi autorica. Objašnjava da svakodnevno samozadovoljavanje održava tijelo kao i vježbanje ili pranje zubiju.

- Ponekad se ni meni ne da dirati se. No kad se zadovoljim, osjećam se bolje zbog toga - iskrena je autorica. Savjetuje svim ženama da odvoje vrijeme samo za sebe u pretrpanom rasporedu.

Novi trend oduševljava žene: Dišite do orgazma - evo kako
Novi trend oduševljava žene: Dišite do orgazma - evo kako

- Masturbirajte jednom dnevno svaki dan i vodite dnevnik o tome kako ste se osjećali prije i poslije. Osjećaje možete opisati s doslovno dvije riječi. Nakon tjedan dana pročitajte dojmove i vidjet ćete koliko vam pomaže. Ako ste se probudili umorni i nervozni, osjetit ćete koliko ste zadovoljniji kad si priuštite taj užitak. Bit će vam puno lakše suočiti se s dnevnim obavezama - tvrdi Block. Naglašava da je masturbacija ključna i za mlade žene bez iskustva, da ne srljaju u seks s pogrešnima kad je zadovoljstvo nadohvat ruke.

- Ne trebate ‘loviti’ muškarca samo zato što vam hormoni divljaju i tijelo vam to traži. Podijelit ćete intimu s muškarcem kad vam um bude spreman. U međuvremenu, opustite se same i zadovoljite svoju potrebu - savjetuje autorica.

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Meghan Markle priznala zašto bježi iz palače, ne može više ovako 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno