Lifestyle

Komentari 0

Britanci organizirali okrugli stol o beauty pakiranjima: Vrijeme je da se smanji ambalažni otpad

Britanci organizirali okrugli stol o beauty pakiranjima: Vrijeme je da se smanji ambalažni otpad

Razgovor o raznim načinima povrata kozmetičke ambalaže sazvala je britanska 'Udruga kozmetičkih, toaletnih i parfumerijskih proizvoda' (CTPA) kako bi se pojačali napori ekološke proizvodnje

Organizacija CTPA smatra da jedan od krajnjih ciljeva kozmetičke industrije mora biti i proces kojim na kraju ništa ne završava kao otpad. Taj zero-waste koncept razmatra sve više beauty kompanija.

POGLEDAJTE VIDEO: Razlika između dnevne i noćne kreme

- Kao industrija moramo prepoznati da se velik dio naše ambalaže ne reciklira, stoga je na nama odgovornost da razvijemo rješenja za smanjenje količine otpada. Sheme povrata mogle bi biti veliki korak u ostvarenju ovog plana - izjavila je dr. Emma Meredith, glavna direktorica CTPA.

Britanci ovaj potez smatraju vrlo ozbiljnim, stoga su okruglom stilu nazočili predstavnici industrije, ministri, organizacije te razni dužnosnici koji se bave pitanjima okoliša, piše Premium beauty news.

Kao ključne teme istaknuli su se načini i sheme povrata, sustavi dopune i refill pakiranja te sabirna mjesta koja bi omogućila krajnjem korisniku da ubaci pakiranje za reciklažu.

MAC Dazzleshadow

CTPA je kreirala digitalnu platformu koja otkriva gdje je najbliža reciklažna stanica, jer cilj je povećati broj kozmetičkih brendova koji pružaju priliku svojim potrošačima da sudjeluju u ovim eko protokolima.

Također, ključno je da brendovi koriste reciklirane materijale za pakiranja te smanjuju količinu istog, po svakom proizvodu, ali i potrošačima što više nude refill mogućnosti.

Najčitaniji članci