Lifestyle

Komentari 1

Brza rolada koja se ne peče: Umjesto biskvita stavite piškote

Brza rolada koja se ne peče: Umjesto biskvita stavite piškote

Ovo je fantastična ideja jer podlogu od piškota možete koristiti kao zamjenu za biskvit u raznim vrstama rolada. Mi vam donosimo varijantu sa kremom od vanilije i malinama

Sastojci:

za kremu:

drugi dio punjenja:

dekoracija:

Priprema:

Piškote namačite u mlijeko i slažite jednu do druge na plastičnu foliju, i tako dok sve ne potrošite.

Potom izradite maslac mikserom, ostavite ga sa strane i krenite pripremati kremu. Pomiješajte sve sastojke za kremu, ali pazite da ne bude grudica - najprije ulijte dio mlijeka, dobro promiješajte pjenjačom, pa ulijte ostatak i promiješajte.

Stavite tu smjesu na laganu vatru i kuhajte uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Uklonite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Kad je krema hladna, pomiješajte je mikserom sa ranije izrađenim maslacem. Rasporedite kremu na piškote i poslažite po tome maline.

Pažljivo sve zarolajte pa roladu ostavite u foliji, omotajte ju dobro i stavite na hladno mjesto sat vremena da se krema dobro stegne i poveže sa piškotama. Kasnije uklonite foliju.

Pripremite dekoraciju - pomiješajte vrhnje sa šećerom u prahu i izradite šlag. Time premažite cijelu roladu pa je prošarajte otopljenom čokoladom. Na kraju je ukrasite malinama i svježom metvicom.

Pogledajte u videu kako sve to napraviti:

Najčitaniji članci