Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Budućnost su mobilne kućice: Sve stane u samo 30 kvadrata

Budućnost su mobilne kućice: Sve stane u samo 30 kvadrata
1

U nekim luksuznim kampovima cijena noćenja u takvoj kućici iznosi od 200 do 300 eura pa mnogi kupuju vlastitu mobilnu kućicu. Idealne su za male obitelji, minimaliste i umirovljenike

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak:  Drveni stolovi i stolići koji će vam oduzeti dah - predobri su

Turizam će u vrijeme pandemije korona virusa izgledati drugačije, a jedno od najsigurnijih mjesta za ljetovanje, prema sadašnjim preporukama, su kampovi.

Ministar turizma Gari Cappelli kaže kako će baš zbog toga prvi otvoriti vrata svojim gostima. S obzirom na to da se savjetuje da se što više vremena treba provoditi u prirodi i na otvorenom, kampovi su odličan izbor.

Osobito mobilne kućice, jer one imaju vlastiti sanitarni čvor. U samo tridesetak kvadrata mobilne kućice pružaju sve ono što treba. Neke su čak i toliko prostrane da imaju dvije kupaonice i dvije spavaće sobe pa u nju bez problema stane četveročlana obitelj. Oni koji odluče kupiti mobilnu kućicu mogu je sami urediti prema svojem ukusu. Tako se može odabrati boja zidova i urediti unutrašnjost mobilne kućice prema izboru. Tih tridesetak kvadrata može postati vaša oaza mira u kojoj ćete nesmetano uživati u godišnjem odmoru. Jako su popularne u kampovima. Osim što imate vlastiti sanitarni čvor, mobilna kućica ima i svoju terasu na kojoj možete uživati i biti sigurni od svih neželjenih kontakata, što je posebno važno u doba pandemije.

Zbog svih ovih prednosti mnogi kampovi odlučili su se na ovo jednostavno i sigurno rješenje.

Razgovarali smo s Nikolom Orlićem (39) iz tvrtke Effectus, specijalizirane za upravljanje i savjetovanje u kampingu te prodaju mobilnih kućica. Zatekli smo ga u autokampu u Rovinju, gdje su postavljali mobilne kućice, njih 50-ak. Kaže kako je klijentela koja se odlučuje za ovakav način odmora specifična.

Mnogi gosti koji dolaze u mobilne kućice u kampovima vole prirodu, ali istodobno traže i udobnost.

Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...
Kuće za odmor u Zagorju: Ovo su najljepše uređeni interijeri...

- Oni žele da im dijete vidi mrava i guštericu, a uz to da uživa u komforu i prije svega sigurnosti - kaže Orlić. Dodaje kako će oni u svojim kampicama, karavanima i mobilnim kućicama prvi krenuti na ljetovanje.

- Obitelj koja dođe na ljetovanje u autokamp ima minimalni kontakt s drugima, nema liftova, hodnika, drugih zajedničkih prostorija, kao na primjer u hotelima, a ako ne žele, ne moraju ni komunicirati sa susjedima - kaže.

Smatra kako se zbog toga mobilne kućice mogu brendirati kao sigurno ljetovanje. S obzirom na to da u nekim luksuznim kampovima cijena noćenja u takvoj kućici iznosi od 200 do 300 eura, mnogi kupuju vlastitu mobilnu kućicu. Idealne su za male obitelji, minimaliste i umirovljenike. Manji prostor lakše se održava, a ima sve što je potrebno. Ovisi kako ih uredite.

Često imaju puno prozora, kako bi u njih ušlo što više prirodne svjetlosti. Kako bi izgledale još svjetlije, uredite ih bijelim ili svijetlosivim namještajem koji gotovo uvijek izgleda elegantno i decentno. Spavaće sobe dovoljno su velike da u njih stanu bračni krevet i manji ormar. Ako u mobilnoj kućici nema odvojene prostorije za spavaću sobu, nabavite kauč na razvlačenje i spavajte u dnevnom boravku. On može biti dovoljno velik da tamo stavite prostraniju sofu.

Ako patite na udobnost, a na raspolaganju imate manji prostor, možete uštedjeti na drugim komadima namještaja koji vam nisu toliko važni. Odaberite regal za televizor koji u sebi ima police na koje možete staviti ukrase ili knjige pa će mobilna kućica izgledati kao pravi dom. Kuhinje su dovoljno prostrane da u njih stanu svi aparati koji su vam potrebni za pripremu jela - štednjak, pećnica, mikrovalna i hladnjak.

Uz malo organizacijskih i kreativnih sposobnosti, u malom prostoru možete imati dovoljno mjesta za posuđe i namirnice koje tamo trebaju stajati. Odvojite ono posuđe koje najčešće koristite i stavite ga u kuhinjske ormariće. Za dobivanje viška prostora mogu pomoći i košare koje su odlične za organizaciju.

Kupaonice u mobilnim kućicama, osim WC-a, imaju i tuš kabinu.

Neke kućice dolaze s potkrovljem. Do njega se često dolazi stepenicama, ali ako želite uštedjeti prostor, zamijenite ih ljestvama. One zauzimaju manje prostora te mogu izgledati moderno i lijepo.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Upravitelji šuma na Islandu pozvali građane da grle stabla

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'