Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Buntovno i seksi: Kožne hlače i jakne - za 'chic' rokerski stil

Za dašak elegancije i super trendi spoj, uz kožnjake se nose elegantnije košulje, za upečatljiv dojam efektne torbice. Rokerski stil podignut će i šareni nakit...

VIDEO

Rokerski stil usko je vezan uz motociklistički, oba ih povezuje svojevrsni bunt protiv zakona i ustaljenih normi. Osnova motociklističkog stila su kožnata jakna sa zatvaračima, traperice i robusne čizme. Taj izgled bio je specifičan za bande koje su se pojavile krajem 40-ih godina prošlog stoljeća u Americi.

Bande na motociklima, takozvani bajkeri, vozili su se u kožnatim jaknama koje su se s razvojem tog vozila pokazale kao idealna zaštita pri velikim brzinama. U 50-ima je Marlon Brando u filmu “Divljak” utjelovio ulogu buntovnog bajkera i time utjecao na stil budućih buntovnika glazbene rock'n'roll ere, uključujući Elvisa Presleya.

Nakon pauze od nekoliko desetljeća, rokerski stil se u modu vraća 80-ih, a Madonna je jedna od onih koje su ga popularizirale u ženskoj modi. Prije nekoliko godina Hedi Slimane za modnu kuću Yves Saint Laurent predstavio je androginu rokersku estetiku, koja je u početku bila osporavana, pogotovo jer je netipična za to kultno ime. S vremenom je ta estetika zaživjela, a danas u kombinaciji s estetikom 80-ih kakvu predstavlja Demna Gvasalia za Balenciagu, čini neke od glavnih trendova koji su inspiracija uličnoj modi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Samurajske hlače i usklađeni printovi su pobjednici sezone
Samurajske hlače i usklađeni printovi su pobjednici sezone

Naše trendseterice uspješno kombiniraju ta dva stila, ali u ovom slučaju to nije obilježje bunta niti glazbenog ukusa koliko je praćenje globalnih trendova. Kožnate jakne su oversized kroja, kao u 80-ima, nose se kožnate hlače ili tajice od lateksa, a jeans širega kroja je crni ili bijeli. Osim bajkerskih čizmi nose se tenisice, a za postizanje elegantnog dojma su bijele košulje. Taj pomalo strogi stil omekšavaju lepršave haljine i šareni nakit, a za trendi dojam nose se pletene torbice, torbice oko struka i ruksaci.

Hrvatice oduvijek znaju kako uspješno spojiti sve modne utjecaje, ne smatraju ih uzalud glavnim svjetskim šminkericama.

MARINA DRLJO, direktorica u marketinškoj agenciji Fabula

Nosim naušnice, jaknu i košulju Zara, torbu Michael Kors, tajice Calzedonia i čizme Guess. Sredila sam se za poslovni sastanak. Nisam pobornik formalnog odijevanja, volim rokerski stil jer je istodobno chic i ležeran.

LIDIJA LEŠIĆ, pravnica i influencerica


Nosim jaknu Laurel, traperice Zara, ruksak Coach i tenisice Nike. Danas sam za obavljanje poslova u gradu odjenula ovu retro casual kombinaciju.

TIA MARCIUŠ, gimnazijalka i model


Nosim kombinaciju iz Zare i čizme Aldo. Idem u šetnju s dečkom. Volim nositi crno jer je jednostavno i elegantno, efektno je samo za sebe, a mogu ga i kombinirati s uzorcima.

VEDRANA VLAHOVIĆ, abdominalna kirurginja specijalizantica 


Nosim naočale Celine, a ostatak kombinacije je Zara. Ovo je među zadnjim crnim kombinacijama koje nosim ove sezone, polako se prebacujem na bijelo, ali i dalje u rokerskom duhu s prizvukom boho stila.

PAULA PUŠKAŠ, studentica ekonomije i model 


Nosim naočale Carolina Lemke, jaknu Bershka, top H&M, hlače Zara, torbu Klisab i tenisice Nike. Sunčan je dan, pa sam odlučila prošetati novu torbu Klisab, a uz crno-bijeli outfit još ljepše dolazi do izražaja.

 

VIDI OVO: Kako prestati biti ovisna o shoppingu?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...