Lifestyle

Komentari 44

Čemu služi posljednja rupica na tenisicama? Svrha je genijalna

Čemu služi posljednja rupica na tenisicama? Svrha je genijalna

Nakon što zavežete tenisicu na ispravan način noga se ne može puno pomicati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne ozljede. Upravo za to služi posljednja rupica

Ove rupice obično ostaju neiskorištene i gotovo nitko ne zna čemu služe. Smještene su sa strane i većina ljudi ih ne veže jer jednostavno ne znaju što bi s njima.

POGLEDAJTE VIDEO: Eko tenisice

One zapravo služe za imobilizaciju noge prilikom kretanja, a pogotovo trčanja te ujedno i za sprečavanje žuljeva. Nakon što zavežete tenisicu na ispravan način noga se ne može puno pomicati u njoj što onemogućava stvaranje žuljeva i potencijalne ozljede. 

Kako zavezati tenisice s posljednjim rupicama?

Vezice provucite kroz posljednje rupice tako da provlačite vezicu s vanjske strane prema unutra. Ne treba križati vezice s druge strane, koristite onu koja je pored te rupice. Nemojte potpuno uvući vezicu već ostavite mali dio tako da se stvori mala omča. Napravite tako i s jedne i s druge strane tenisice. 

Potom uzmite vezicu sa suprotne strane i provucite kroz malu omču. Napravite i na jednoj i na drugoj strani isto. Čvrsto zategnite potežući vezice prema dolje. Tako ćete stabilizirati stopalo u tenisici. Potom možete normalno zavezati tenisicu kako to i inače radite (detaljan postupak pogledajte u videu). 

PREGLED NAJČITANIJIH ČLANAKA

 

Najčitaniji članci