Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Četiri najbolje igre koje će vaše mališane zabaviti u karanteni

Četiri najbolje igre koje će vaše mališane zabaviti u karanteni
1

Animiranje djece postaje izazov roditeljima širom svijeta, a pogotovo sada u vrijeme izolacije. Lava ili lego izazov samo su neke od igara koje možete igrati s djecom i dobro se zabaviti

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Odličan trik kako djeci učiniti vježbanje u izolaciji zanimljivo

Pod je lava

Igrači: Dva.

Razina: Lagano.

Vrijeme: Neograničeno.

Što vam treba: Dopuštenje mame i tate (ili onoga tko posjeduje kuću) da se možete penjati po namještaju.

Kako igrati: Ovo igra najbolje funkcionira kada nasumično naletite na ljude u sobi. Pravila igre su jednostavna, jedna osoba treba vikati: 'Pod je lava!' a onda početi odbrojavati od pet. Svaka osoba mora se u potpunosti maknuti s poda kad odbrojavanje dosegne nulu. Što, ili na koga se penju, ovisi o njima, ali ako bilo koji dio njihova tijela ostane na zemlji, oni će od lave 'izgorjeti'.

Viša razina : Igra se može nastaviti i tako da izazovete druge igrače da dođu do određenog mjesta bez da diraju zemlju. Pazite kako svaki igrač kreativno osmišljava svoj plan za prelazak opasne lave, i to bez da se 'opeče'.

Kontroliranje robota

Igrači: Dva.

Razina: Lagano.

Vrijeme: 30 minuta

Što vam treba: Ništa.

Kako igrati: Jedan igrač je robot, a drugi je njegov tvorac. Robot mora slijediti svaku uputu koju mu tvorac da. Kreator bi robotu  trebao postaviti jednostavan zadatak koji želi da robot obavi. To može biti sendvič, pranje zubiju, hranjenje mačke ili bilo koji drugi posao. Kreator tada treba krenuti davati jednostavne, ali jasne upute.

Roditelji nastavnicima: Djeca su slomljena, dajte nam odmor!
Roditelji nastavnicima: Djeca su slomljena, dajte nam odmor!

Posao je robota da sve upute shvati doslovno. Ako mu je rečeno da 'hoda naprijed', robot bi trebao hodati sve dok ne udari u zid. Ako mu se kaže 'skreni ulijevo', robot bi trebao neprekidno skretati ulijevo u krug dok mu se ne kaže da se zaustavi.

Ako mu se kaže da napravi nešto komplicirano (npr. 'Idi gore'), robot bi se trebao obratiti tvorcu i robotskim glasom reći: 'Bleep, bloop, nisam razumio naredbu. Molim ponovite'.

Super recepti: Napravite kolač, lizalice i sladoled od Nutelle
Super recepti: Napravite kolač, lizalice i sladoled od Nutelle

Trebat će mu dati mnogo jasnije i jednostavnije upute od toga, nešto poput: 'Podignite lijevu nogu i stavite lijevu nogu na stubište ispred sebe'. Nakon završetka zadatka, zamijenite uloge i iskušajte nove zadatke.

Savjet: Ako ste robot i ne dobivate dovoljno precizne upute, ne prekidajte igru. Umjesto toga, izgovorite nešto poput: 'Bleep bloop, potrebni su detaljniji podaci' ili 'Upit: nejasan je smjer hodanja. Čeka se unos'.

Tada će drugi igrač dobiti ideju kako vas uputiti u zadatak. Slično tome, ako ste tvorac i čini se da robot ne slijedi upute ili namjerno pogrešno shvaća stvari, napravite veliki 'reset', požalite se na neispravnost robota, a zatim ga isključite i ponovo uključite. Ako to ne uspije, odspojite ga iz struje i nazovite proizvođača. Ako se robot u bilo kojem trenutku osjeća nelagodno, zaustavite igru ​​i razgovarajte o tome. Ni u jednom se trenutku robot se ne smije osjećati prisiljenim raditi bilo što što je izvan svoje zone komfora.

Isto tako, tvorac nikada ne smije usmjeriti robota u situacije koje bi mogle biti opasne, a robot ne smije pristati ići prema bilo čemu rizičnom.

Crambo

Igrači: Dvoje ili više.

Razina: Srednje.

Vrijeme: 10-20 minuta.

Što vam treba: Ništa.

Kako igrati: Jedan igrač, 'stihotvorac', odabere riječ koju će ostali pogađati. Započnite s kraćim riječima (jedan slog), ali možete se prebaciti i na nešto složenije kada naučite igru. Recimo da je stihotvorac odabrao riječ 'krevet'. Zatim će on smisliti riječ koja se rimuje s 'krevetom' i započeti igru ​​ovako: 'Imam riječ koja se rimuje s riječi devet'.

Sada ostali igrači znaju da traže riječ koja se rimuje s riječi 'krevet'. Ali oni ne mogu samo govoriti koja je riječ u pitanju, već moraju ispitivati pitanja o toj riječi. Na primjer, jedan igrač misli na riječ 'cimet', pa pita: 'Je li to začin?' na što će stihotvorac odgovoriti: 'Ne, to nije cimet'. Drugi bi igrač mogao pitati: 'Je li to duet?' i tako dalje... Igra se nastavlja sve dok pitanje ne da trag koji vodi do ispravne riječi. Stihotvorac će odgovoriti: 'Da, to je krevet!'.

Djeca vas mole: Ostanite doma, zbog vas naša srca mogu stati!
Djeca vas mole: Ostanite doma, zbog vas naša srca mogu stati!

Savjet: Ova je igra izvrsna jer svi nešto rade. U ovoj igri svi moraju smisliti riječ za rimovanje i svi se moraju osjećati uključenima. Ako stihotvorac ne može protumačiti riječ koju pogađate, nastavite davati tragove ili recite prvo slovo. Nikada im nemojte reći cijelu riječ na koju mislite.

Lego izazov

Igrači: Dva
Razina: Teško.
Vrijeme: Najmanje jedan sat

Što će vam trebati: Mali set kockica s ​​uputama. Lego je jedna od mnogih vrsta koje možete izabrati.

Kako igrati: Jedan igrač, instruktor, daje upute ali ne smije dodirivati ​​ili pokazivati ​​na kockice. U međuvremenu, drugi igrač, graditelj, može dodirnuti i graditi s blokovima, ali ne smije gledati upute već zajedno moraju izraditi model. Instruktor će morati razraditi kako točno odrediti koji blok treba pronaći iz hrpe, a zatim kako ga dodati u model.

Stvarno je teško, ali bilo kakvo usmjeravanje ili pokazivanje je zabranjeno. Upotrijebite boju, oblik, veličinu, lokaciju, a zatim prijedloge poput 'ispod', 'iznad' ili 'pokraj' da biste bili konkretni o tome gdje ide svaki komad.

Graditelj će morati pažljivo slušati i pripremiti se na to da će pogriješiti mnogo puta, a oba igrača trebaju biti strpljiva. Treba odigrati ovu igru ​​najmanje dva puta, tako da možete igrati obje uloge. Za svakog postoje izazovi. Jedan bitan zadatak je i dogovor između instruktora i graditelja kako će nazvati svaku vrstu kockice.

Možete ih razlikovati po obliku, broju točkica, veličini i slično. Razvijte svoj vlastiti stil i držite se toga. Razvijte i zajednički jezik. Ipak, nemojte upravljati graditeljem tako da mu govorite kuda treba s rukama, koju kockicu treba odabrati i slično ('Lijeva ruka prema tebi, malo dolje, malo gore, uzmi tu kockicu. Ne, onu drugu.') Ako ste instruktor, zaista ćete biti u iskušenju da intervenirate i pomognete graditelju, ali nemojte. Sjednite na ruke i razmislite kako ćete biti precizniji. Ako vas graditelj ne shvati, vjerojatnije je da niste bili dovoljno jasni nego da vas nisu dobro razumjeli.

Viša razina: Ako vas je troje, bilo bi dobro da jedna osoba bude instruktor, jedna tragač koji pronalazi odgovarajuće kockice i jedan graditelj. Obavezno rotirajte uloge i uživajte u igri, piše The Sun.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 5 obiteljskih navika kojih se trebate pridržavati u izolaciji

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'