Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Koliko često trebamo mijenjati četku za kosu? Čini se puno češće nego što mislite

Četku za kosu treba mijenjati i prati češće nego mnogi misle

Na četki za kosu nakupljaju se dlake i ostatak proizvoda za njegu kose, pa ju treba dobro oprati barem jednom mjesečno, ali i mijenjati češće kako tu prljavštinu ne biste prenijeli na kosu

VIDEO

Pogledajte omiljenu četku za kosu. Ako na njoj ima kose, to je u redu - normalno je da nakon češljanja na njoj ostane kosa koja vam je ispala dok ste se češljali. No koliko je zapravo prljava, ima li na njoj ostataka od gelova, laka za kosu, koliko gadno izgleda? Možda na čekinjama postoji film od ostataka proizvoda koje koristite u njezi kose.

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako sami kod kuće možete prekriti sijede

Pokretanje videa...

05:45

Donekle je razumljivo zašto ju ne želite baciti, pogotovo ako se radi o kvalitetnoj četki s posebnim čekinjama, koju ste sigurno i skuplje platili. No svaki put kad prođete takvom četkom kroz kosu, na njoj ostavljate ulje s vlasišta i mrtve stanice kože koje su se zalijepile za čekinje, nakupine proizvoda za oblikovanje kose, kao i bakterije koje su se zavukle između njenih dlačica - kaže Elizabeth Hickman, frizerka i stručna edukatorica za VaultBeauty.

To može dovesti do toga da vam kosa postane masnija i prljavija nego što jest, a tako se mogu produžiti i problemi s tvrdokornom peruti, upozorava. Zato četku za kosu treba redovito čistiti. Frizeri ističu kako to treba učiniti barem jednom mjesečno, iako ju možete oprati i češće. No čak i ako to radite, doći ćete do trenutka kad čišćenje četke nije dovoljno. 

Pletenje pletenica me smiruje i daje mi snagu, one su moja moć
Pletenje pletenica me smiruje i daje mi snagu, one su moja moć

Ukratko, kad ste zadnji put zamijenili četku za kosu? I koliko često biste ih trebali mijenjati? Ako je to bilo još u vrijeme kad se u trgovinu moglo ići bez maske na licu, malo ste pretjerali, kaže Hickman.   

- Četke za kosu trebalo bi zamijeniti svakih šest mjeseci do godinu dana, ovisno o tome koliko proizvoda za njegu kose svakodnevno koristite. To također ovisi o kvaliteti vaše četke za kosu i tome koliko ju često čistite - dodaje  Aleasha Rivers, frizerka i Davines Educator.

- Pratite vizualne znakove da je četka dotrajala, na primjer odvajanje dlačica, njihovo trošenje i otpadanje 'kapica' koje neke imaju na vrhu, zatim tragove nakupljenog gela ili laka za kosu, pucanje čekinja i slično. Sve su to razlozi zbog kojih bi ju trebalo zamijeniti - kaže Rivers i dodaje kako i njeno iskustvo pokazuje da je rok otprilike svakih šest do osam mjeseci. 

Usudili su se eksperimentirati s kosom, a rezultati su fantastični
Usudili su se eksperimentirati s kosom, a rezultati su fantastični

- Nemojte to shvatiti kao da ne biste trebali ulagati u dobru četku za kosu, jer kvalitetan alat ima veće šanse da vam potraje dulje, pa da ju primjerice možete koristiti i do 12 mjeseci. Dobar način da svojim četkama produljite trajanje jest da nabavite dvije: jednu za raščešljavanje kose na večer, a drugu za oblikovanje frizure ujutro - kaže.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje