Lifestyle

Komentari 2

Čokoladu premažite maslacem od kikirikija ili napravite desert koji se ne peče - tu je recept

Čokoladu premažite maslacem od kikirikija ili napravite desert koji se ne peče - tu je recept

Prva poznatu čokoladicu s ovim miksom, ‘Reeses’, složio je Amerikanac Harry Burnett Reese 1928. Proslavite ovaj slatki miks uz odličan desert s kikirikijem i čokoladom

Čokolada je poznata slastica još od drevnih civilizacija, a stari su Azteci uživali u čokoladnim napicima još 450 godina prije Krista. Čokolada se prvo pila kao gorki napitak, a kad je stigla u Europu u 16. stoljeću, počeo se dodavati šećer.

POGLEDAJTE VIDEO Kako prepoznati kvalitetnu čokoladu:

Iako nije poznato kad se rodila ljubav između kikirikija i čokolade, danas je to poznata kombinacija koju uživamo u mnogim čokoladicama, tortama i slasticama.

storyeditor/2022-07-22/kikiriki.jpg

Prva poznatu čokoladicu s ovim miksom, ‘Reeses’, složio je Amerikanac Harry Burnett Reese 1928. Proslavite ovaj slatki miks uz odličan desert s kikirikijem i čokoladom, donosimo vam zgodan recept. 

Pločice od kikiriki maslaca i čokolade

Sastojci:

*šalica od 2,4 dl

Za preljev:

Postupak:

U posudi pomiješajte izmrvljene krekere, maslac, maslac od kikirikija i šećer, miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju potom rasporedite u masnoćom premazan protvan dimenzija 23x30 cm. 

U posudici koja može ići u mikrovalnu otopite komadiće čokolade i kikiriki maslac tako da dobijete finu, glatku smjesu. Rasporedite ju na kolač pa protvan stavite u hladnjak na pola sata da se stegne. Potom desert izrežite na 12 komada i poslužite.

Prije stavljanja u hladnjak kolač možete posuti šarenim bombonima, komadićima kikirikija, čokoladnih ili šarenih mrvica... 

Najčitaniji članci