PRIRODNO Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara
'Čokoladu smo naučili raditi na internetu, sad je svi obožavaju'
Htio sam probati sam napraviti pravu čokoladu pa sam kod kuće smiksao kakaov prah i obični maslac, onako iz znatiželje, no to naravno nije bila prava kombinacija. Od toga su krenula čokoladna 'nakuhavanja', priča Stevo Nagy (39).
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
![](https://img.24sata.hr/2-ZzXWhlJ6VQb-54V6uqRuLo100=/880x587/smart/media/images/2019-38/pxl-090819-25629527.jpg)
U svijet čokolade uplovio je iz znatiželje sa svojom djevojkom Dijanom Pijuko. Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara, posuli je orašastim plodovima i sušenim komadićima brusnice.
- Počela je lagano realizacija naše zamisli da za sebe napravimo zdravu čokoladu, jer je oboje obožavamo. U početku je bilo svega, samo ne čokolade kakvu smo željeli. Onda su počela istraživanja. Puno pregleda na internetu, čitanje literature, pa i obilasci festivala čokolade u Hrvatskoj, Njemačkoj i Sloveniji – pričaju Dijana i Stevo.
![](https://img.24sata.hr/BGUJMULWt-E_zbpJ3fY5NLsfE40=/622x0/smart/media/images/2019-38/pxl-090819-25629518.jpg)
Malo pomalo, čokolade su im bile sve bolje, pa su ih ponudili i svojim najboljim prijateljima koji su bili oduševljeni. Ovu vrste čokolade s medom su savladali, od omjera namirnica, kuhanja i potrebne temperature. Dali su joj i ime Amaris chocolate. Za sad će se, kažu Stevo i Dijana, fokusirati na izradu pet različitih okusa čokolade koje će prvo na kušanje ponuditi prijateljima i obitelji.
![](https://img.24sata.hr/ZuFhPyjuWFTaYDhPXU602kitvQA=/622x0/smart/media/images/2019-38/pxl-090819-25629525.jpg)
Njihov glavni smjer u čokoladnom svijetu je izrada čokolade Bean to bar. One se ne proizvode industrijski nego od prirodnih sastojaka i imaju autorski pečat, odnosno proizvode se iz sirovog zrna kakaa. Velika im je želja i otvoriti obrt.