Lifestyle

Komentari 14

'Čokoladu smo naučili raditi na internetu, sad je svi obožavaju'

'Čokoladu smo naučili raditi na internetu, sad je svi obožavaju'

PRIRODNO Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara

Htio sam probati sam napraviti pravu čokoladu pa sam kod kuće smiksao kakaov prah i obični maslac, onako iz znatiželje, no to naravno nije bila prava kombinacija. Od toga su krenula čokoladna 'nakuhavanja', priča Stevo Nagy (39).

POGLEDAJTE VIDEO:

U svijet čokolade uplovio je iz znatiželje sa svojom djevojkom Dijanom Pijuko. Surfajući po internetu kako se zapravo radi prava čokolada, jesenas su uspjeli napraviti svoju prvu čokoladu miješajući kakaov prah i kakaov maslac, a da ju zaslade koristili su med domaćih pčelara, posuli je orašastim plodovima i sušenim komadićima brusnice.

- Počela je lagano realizacija naše zamisli da za sebe napravimo zdravu čokoladu, jer je oboje obožavamo. U početku je bilo svega, samo ne čokolade kakvu smo željeli. Onda su počela istraživanja. Puno pregleda na internetu, čitanje literature, pa i obilasci festivala čokolade u Hrvatskoj, Njemačkoj i Sloveniji – pričaju Dijana i Stevo.

Malo pomalo, čokolade su im bile sve bolje, pa su ih ponudili i svojim najboljim prijateljima koji su bili oduševljeni. Ovu vrste čokolade s medom su savladali, od omjera namirnica, kuhanja i potrebne temperature. Dali su joj i ime Amaris chocolate. Za sad će se, kažu Stevo i Dijana, fokusirati na izradu pet različitih okusa čokolade koje će prvo na kušanje ponuditi prijateljima i obitelji.

Njihov glavni smjer u čokoladnom svijetu je izrada čokolade Bean to bar. One se ne proizvode industrijski nego od prirodnih sastojaka i imaju autorski pečat, odnosno proizvode se iz sirovog zrna kakaa. Velika im je želja i otvoriti obrt.

Najčitaniji članci